Σχόλια….

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Μελέτη εκπόνησε το ΤΕΕ για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Τενάγη των Φιλίππων σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν κίνδυνοι για το περιβάλλον και την άρδευση και δεν διέρχεται μέσα από τυρφώνα. Ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης σημείωσε ότι η μελέτη απαντά σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν σαν τμήμα σε ότι αφορά την όδευση του αγωγού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης δήλωσε ότι ο αγωγός διέρχεται μέσα από τυρφώνα και πως η μελέτη έγινε από το ΤΕΕ Αθηνών. Μάλιστα επιδιώκουν να πληροφορηθούν ποιος υπέγραψε την μελέτη για να του υποβάλλουν μήνυση.

ΚΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ

Τελικά από ότι διαφαίνεται ξεκίνησε μια πολύ καλή κόντρα μεταξύ του ΤΕΕ και των αγροτών. Οι αγρότες αμφισβητούν ξεκάθαρα αυτήν τη συγκεκριμένη μελέτη, ενώ όπως τόνισε ο κ. Καλπακίδης η μελέτη δεν εκπονήθηκε από το ΤΕΕ Αθηνών κι όχι από αυτό της Καβάλας. Που σημαίνει ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος για τη συνάντηση που είχαν με στελέχη της ΛΑΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι ενάντιος με αυτή τη διαδικασία ενώ σύμφωνα  με τον κ. Γραμμένο δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία για την πρώτη κατοικία.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

Ο κ. Γραμμένος είναι ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα με τους πλειστηριασμούς και δεν σηκώνει παρερμηνεία. Κάτι που είναι προς τιμήν του.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του ΤΕΛ Αβίβ θα συμμετάσχει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» που θα πραγματοποιηθεί 6 – 7 Φεβρουαρίου. Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Δημήτρης Καζανίδης σημείωσε ότι με τη συμμετοχή τους επιδιώκουν την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καβάλας.

ΙΝΔΙΑ

Την ίδια ώρα που η «Δημωφέλεια» συμμετέχει και στην Τουριστική Έκθεση της Βομβάης στην Ινδία. Μια έκθεση που ολοκληρώνεται αύριο οπόταν τα νεότερα θα τα έχουμε από την πρόεδρο της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου. Από τις πληροφορίες που έχουμε οι επαφές του Δήμου Καβάλας στην Ινδία ήταν άκρως επιτυχημένες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Σήμερα επισκέφθηκε  το Δήμο Θάσου ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο οποίος έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τη διοίκηση του δήμου. Ο Μητροπολίτης ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Λιμένα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Στο μεταξύ είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης κ.κ. Στέφανος επισκέφθηκε  τη Θάσο και λογικό ήταν τέτοια κινητικότητα στο νησί.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ιδιαίτερα επικριτικός παρουσιάστηκε προχθές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής αναφορικά με την παρουσίαση από πλευράς της δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα του έργου το οποίο επιτελέστηκε επί της μέχρι σήμερα τριετούς θητείας της. Ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε ότι η κ. Τσανάκα έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο και την ίδια ώρα λειτουργεί ως το αφεντικό του Δήμου Καβάλας όπου αποφασίζει, μονοπωλεί και πολυλογεί.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει πιστοποιηθεί και λειτουργεί άμεσα το Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών. Κατά συνέπεια μπορούν οι πολίτες ήδη από χθες να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να αντικαταστήσουν παλαιούς ή να εμφυτεύσουν νέους Βηματοδότες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Ομάδα μαθητριών του 3ου Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, στο πλαίσιο ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, διάρκειας δύο σχολικών ετών, που υλοποιεί  το 3ο Λύκειο Καβάλας, σε συνεργασία με ένα Λύκειο της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Πολωνίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια στην Ευρώπη», έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και λύσεις αντιμετώπισης  που εφαρμόζει κάθε χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τον Πρόεδρο το Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Σωτήρη Σωτηριάδη για το χαρακτήρα και το έργο της Μονάδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο χώρο που διαμένουν τα φιλοξενούμενα παιδιά όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους και να μοιράσουν τα δώρα που έφεραν.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ από την κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας που έγινε προχθές στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ

Η δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι προσκλήθηκε το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ στην εν λόγω εκδήλωση, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Χανδρουλίδης υποστήριξε ότι δεν προσκλήθηκαν. Δηλαδή θέλουν και ειδική πρόσκληση για να πάνε στην εκδήλωση;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Καβάλας ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας θα έχει συνάντηση με τους τρείς κυβερνητικούς βουλευτές  Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου. Οι βουλευτές  αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κ. Δέμπα στο πλαίσιο της συζήτησης όλων των μεγάλων θεμάτων του επιχειρηματικού κόσμου της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.