Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

AIR SEA SHOW

Στα τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η διεθνής διοργάνωση Air Sea Show στην Καβάλα ενώ στη σύσκεψη φορέων που θα έγινε χθες επρόκειτο να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη υπάρχει πίεση χρόνου καθώς θα πρέπει να γίνουν τα συμβόλαια με τις αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν, αλλά και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας όσον αφορά τους πιλότους και τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στο Show.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Και φυσικά έντονος είναι ο κίνδυνος αναβολής που υπάρχει για το Air Sea Show καθώς τα περιθώρια για να κλειστούν οι αποστολές των πιλότων είναι επιεικώς περιορισμένα. Το κυριότερο δε έχει να κάνει και με το οικονομικό που πολύ πιθανόν να μην μπορέσουν να γίνουν συμφωνίες με κάποιες χώρες. Τελικά ούτε για αυτό δεν είμαστε ικανοί, να συντηρήσουμε μια διοργάνωση τόσο επιτυχημένη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου επιστρέφουν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων στις θέσεις εργασίας που κατείχαν στο εργοστάσιο μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κ. Νίκο Βογιατζίδη υπολογίζεται ότι θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο τη Δευτέρα περίπου 150 άτομα καθώς σε προχωρημένο στάδιο είναι οι συζητήσεις της διοίκησης του εργοστασίου με περίπου 30 εργαζομένους ώστε να τους δοθούν ειδικά κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα επρόκειτο να επισκεφθεί το εργοστάσιο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης για να ελέγξει να τηρηθούν στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τελικά θα το κάνει την  Τετάρτη μάλλον…

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα σε ότι αφορά τους εργαζομένους που θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο είναι άριστο. Και επίσης να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει βεβαρημένη ατμόσφαιρα εντός του εργοστασίου μεταξύ αυτών που δουλεύουν και μεταξύ αυτών που θα επιστρέψουν. Μάλλον κάποιοι τεχνηέντως τόσο καιρό καλλιεργούσαν αυτό το κλίμα.

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων σε ότι αφορά τα πόστα. Διότι πλέον αυτοί που επιστρέφουν θα πρέπει λίγο πολύ να απασχοληθούν στις θέσεις που ήταν στο παρελθόν και κάποιοι άλλοι να μετακινηθούν σε άλλα πόστα. Επίσης είναι βέβαιο ότι σε έναν μικρό αριθμό συμβασιούχων οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα  της ασφαλτόστρωσης σε διάφορους δρόμους της Καβάλας αρχής γενομένης από την οδό Κομνηνών και έπεται η οδός Περγάμου, όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Δημοσθένη Τουλκίδη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες συνολικά.

ΓΡΗΓΟΡΑ

Σε ότι αφορά τις ασφαλτοστρώσεις αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται με γοργούς ρυθμούς καθώς βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες. Τώρα για την περιβόητη οδό Κομνηνών δεν ξέρουμε αν θα ασφαλτοστρωθεί σε όλο το μήκος και πλάτος της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΡΙΕΤΙΑΣ

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα προχθές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε το έργο το οποίο επιτελέστηκε επί της μέχρι σήμερα τριετούς θητείας της. Η δήμαρχος αναφέρθηκε με έμφαση στα έργα καθημερινότητας που έχουν επιτελεστεί όπως οι ασφαλτοστρώσεις, οι αναπλάσεις πάρκων και παιδικών χαρών και οι συντηρήσεις σχολικών μονάδων. Επίσης αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό που γίνεται για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αλλά και στο μεγάλο έργο της ανακατασκευής του Βερούλειου Σταδίου με προϋπολογισμό 1,6 εκ. ευρώ.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ

Στο μεταξύ ήδη είχαμε τα πρώτα σχόλια από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την παρουσίαση του έργου της κ. Τσανάκα. Καθώς όπως λέχθηκε πρόκειται για έργα καθημερινότητας κι όχι για έργα αναπτυξιακά. Κι όπως αναμένεται θα ακουστούν πολλά στα ραδιόφωνα όλες αυτές τις μέρες για αυτήν τη συνέντευξη της κ. Τσανάκα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα χθες η παράταξη του πρώην δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή έδωσε συνέντευξη απάντηση στην κ. Τσανάκα με τίτλο «ο πήχης της διοίκησης πιο χαμηλά και οι προσδοκίες των καβαλιωτών από την κ. Τσανάκα ακόμη πιο χαμηλά». Και φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια…

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το θέμα των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Δρομολόγια που θεωρούνται ανεπαρκή καθώς είναι μόλις δύο σε καθημερινή βάση. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες είναι καλυμμένες νομικά σε ότι αφορά τον καταρτισμό των δρομολογίων που υποβάλλουν στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προς έγκριση. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου το θέμα του αριθμού των δρομολογίων εναπόκειται στις διαβουλεύσεις των εταιρειών με τους φορείς του Νομού Καβάλας, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν μπορεί να επιβάλλει τα δρομολόγια…

ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Όπως καταλαβαίνει κι ο πιο αδαής, τελικά αυτή η σύσκεψη για τα δρομολόγια Καβάλας Πρίνου ήταν μια τρύπα στο νερό. Η μόνη λύση για τα δρομολόγια είναι ο ορισμός τους να περάσει στην αυτοδιοίκηση κι όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Διότι στην Αθήνα δεν γνωρίζουν τις ανάγκες της επαρχίας σε όλα τα επίπεδα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

Κι όπως έχει αποδειχθεί κατ΄ επανάληψη στην Αθήνα και στα υπουργεία κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για όλα τα θέματα. Για αυτό και φτάσαμε σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα  με θέμα «Το παιδί, γενικά & ειδικά» αύριο στις 7.15 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στο πλαίσιο της ημερίδας δεκατρείς εισηγητές θα αναλύσουν ποικίλα θέματα που αφορούν το παιδί.

ΑΞΙΖΕΙ

Και σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς αυτήν την εκδήλωση την αυριανή που αφορά το παιδί. Ευχόμαστε να έχει συμμετοχή…

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *