Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η δήμαρχος Καβάλας θα δώσει τελικά τη συνέντευξη τύπου για τα έργα της την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια εξ΄ αναβολής συνέντευξη που ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν έγινε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της νέας Διοίκησης και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γραμμένου και του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπα. Έμφαση δόθηκε στο νέο θεσμό εφαρμογής της Διαμεσολάβησης που θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι προοπτικές περεταίρω συνεργασίας μεταξύ των δύο προέδρων και η δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων με τίτλο « Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων».

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΕΥΚ

Κάθετα αντίθετο είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας με την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την απεργία και το 50%+1, σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Ευθύμιο Μακρογιάννη. Ο πρόεδρος του φορέα σχολίασε πως πρόκειται για ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο συνταγματικά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 7 το απόγευμα, ενώ πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί το κόψιμο της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου».

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ  Καβάλας καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 15  Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου με αφορμή την ψήφιση  από τη Βουλή του πολυνομοσχέδιου που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω  και το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων.

ΠΡΟΣ ΤΙ

Κατανοούμε τη στάση της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, αλλά από την άλλη αναρωτιόμαστε προς τι να γίνει αυτή η στάση εργασίας. Κατά την άποψή μας δεν έχει καμία αξία, δεδομένου ότι η πιο ισχυρή στάση αντίδρασης μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης είναι η απεργία. Και από τη στιγμή που δεν απεργείς δεν ιδρώνει το αυτάκι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας πρόκειται να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σήμερα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 7 το απόγευμα.

100 ΧΡΟΝΙΑ

Στο μεταξύ το Επιμελητήριο συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής το 2018, οπόταν η σημερινή κοπή της πίτας θα έχει και έναν επετειακό χαρακτήρα. Και φυσικά στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσουν οι βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, η δήμαρχος κλπ. Σε ότι αφορά το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα, θα έχει σήμερα την τιμητική του αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα κόψει την πίτα ως πρόεδρος!

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει συνεστίαση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ρυθμούς και ήχους της θρακικής παράδοσης και έντεχνου λαϊκού προγράμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Νίκος Τσουμπάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να παραστούν σ αυτή την όμορφη εκδήλωση.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, Κορώνα-Γράμματα παρουσιάζει το έργο του Πίτερ Σάφερ «Μαύρη Κωμωδία» σε μετάφραση Αλέξανδρου Τσουρή και σκηνοθεσία Ευριπίδη Ταρασίδη.  Η παράσταση θα παρουσιαστεί από Παρασκευή 19 έως  και Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ  στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Ως γνωστόν στις 22 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΒΦΛ. Μάλιστα την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι θα παραβρεθεί στο εργοστάσιο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης.

ΥΠΑΡΧΕΙ…

Για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει μια αγωνία στους νεοπροσληφθέντες μήπως και ο μεγαλομέτοχος κ. Λαυρεντιάδης δεν τηρήσει τα υπεσχημένα. Προσωπικά δεν νομίζουμε να αλλάξει κάτι στη στάση του γιατί δεν υπάρχουν και περιθώρια.

ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ

Την ίδια στιγμή που δεν ανανεώνονται πλέον οι συμβάσεις σε όσους εργάστηκαν την περίοδο που είχαν απολυθεί οι 180 του εργοστασίου. Κάτι που είναι λογικό φυσικά διότι δεν υπάρχει λόγος να έχει το εργοστάσιο πλεονάζον προσωπικό.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Άλλωστε οι περίπου 160 που επιστρέφουν στο εργοστάσιο έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τους διμηνίτες που προσλήφθηκαν για να καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες του εργοστασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *