Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Την ανάγκη να εμβολιασθούν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού κατά της γρίπης επισημαίνει ο Νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. «Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές» σημείωσε με νόημα, προτρέποντας τους πάντες να εμβολιασθούν για να θωρακιστούν.

ΚΛΙΜΑ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Ο Νομίατρος έκανε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για το αντίθετο και δεν μπορεί κανείς να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές. Και αυτό γιατί γενικότερα υπάρχει μια αμφισβήτηση για τους εμβολιασμούς.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ικανοποιητική κρίνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης χαρακτήρισε την εμπορική κίνηση ενθαρρυντική ευχόμενος να έχει και συνέχεια. Την ίδια ώρα που τα ποσοστά των εκπτώσεων φτάνουν έως και το 50%.

ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ

Και είναι γεγονός ότι οι καταναλωτές συγκρίνουν διαρκώς τις τιμές στις προθήκες των καταστημάτων για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή αγορά. Και δεν είναι μόνο τα μικρά καταστήματα της Καβάλας που έχουν μεγάλες εκπτώσεις αλλά και τα πολυκαταστήματα. Οπότε ο ανταγωνισμός έχει πάει στα ύψη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ

Όπως κάθε εξάμηνο, έτσι και χθες οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ ΑΜΘ) παρουσίασαν τις εργασίες τους -projects καθημερινής χρήσης- που δημιούργησαν και ανέπτυξαν στο πλαίσιο του μαθήματος “Τεχνολογία Ενσωματωμένων Συστημάτων βασιζόμενων σε Μικροεπεξεργαστές” υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον ελεύθερο χώρο μεταξύ γραμματειών και κεντρικού κυλικείου του Ιδρύματος από τις 5.30  έως τις 7.30 το απόγευμα και ήταν ελεύθερη για το κοινό.

ΈΚΡΥΘΜΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ επρόκειτο να συνεδριάσει χθες για την περίπτωση δύο εργαζομένων που παρέδωσαν υπηρεσιακά έγγραφα στον Εισαγγελέα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος σημείωσε ότι το θέμα ήρθε μετά από εισήγηση υπηρεσιακού παράγοντα, παραδεχόμενος ότι το τελευταίο διάστημα η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Την ίδια ώρα που για μπούλινγκ κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Χανδρουλίδης από πλευράς του προέδρου της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλου.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην Καβάλα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Μπόνιας σημείωσε ότι κάνουν ότι μπορούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που πράγματι είναι πολύ μεγάλο…  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καβάλας διαθέτει μόλις 2 υπαλλήλους και ένα όχημα για να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ

Και για τα αδέσποτα σκυλιά η εν λόγω στήλη τουλάχιστον το έλεγε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα. Διότι σήμερα το πρόβλημα έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Αυτή τη στιγμή στην Καβάλα μπορεί να υπάρχουν και 300 αδέσποτα σκυλιά. Νομίζουμε ότι η καλύτερη λύση να ανατεθεί σε ένα ειδικό συνεργείο η αντιμετώπιση του προβλήματος γιατί σε λίγο θα φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε τη νύχτα στην Καβάλα.

ΠΕΠΛΟ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την Αναπτυξιακή Εταιρία Καβάλας που διαχειρίζεται τα Λουτρά Ελευθερών. Ως γνωστόν υπήρξαν προβλήματα με προσλήψεις και μέχρι σήμερα δεν είχαμε την παραμικρή επίσημη απάντηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Έχει αυξηθεί η παρουσία των αστυνομικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας μετά το περιστατικό κλοπής τσάντας και την εντολή που έδωσε ο Εισαγγελέας στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Και είναι γεγονός ότι τα μέτρα φύλαξης στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν πολύ λίγα.

ΛΑΪΚΕΣ

Στο τραπέζι από πλευράς κυβέρνησης έπεσε η πρόταση για τη δημιουργία δύο λαϊκών σε κάθε πόλη όπως το προτείνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι μια δυνατότητα που δίνεται στους παραγωγούς να έχουν και δεύτερη λαϊκή. Σε επίπεδο τουλάχιστον Καβάλας κάθε άλλο παρά συμμερίζονται αυτήν την πρόταση αφού τα τελευταία χρόνια μετά βίας καλύπτεται και αυτή η λαϊκή της Καβάλας, πόσω μάλλον αν διασπαστεί στα δύο.

ΈΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το σκάφος Νήσος Χίος έκανε πραγματικά τη διαφορά στη γραμμή Καβάλας Λαυρίου. Ως γνωστόν αντικατέστησε το Πήγασος Εξπρές και οι Λημνιοί που το χρησιμοποιούν κυρίως δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Το σκάφος θα εξυπηρετεί αυτή τη γραμμή μόνο για ένα μήνα έως ότου επιστρέψει το Πήγασος. Από την πλευρά της εταιρίας Hellenic Seaways  υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιήσουν το σκάφος το καλοκαίρι όχι μόνο για αυτή τη γραμμή αλλά και για αυτή τη γραμμή. Δηλαδή να εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας – Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου και στη συνέχεια να συνεχίζει τα δρομολόγιά του και για άλλα νησιά του Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λαύριο

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Στο μεταξύ οι επαναπροσληφθέντες στα Λιπάσματα τηρούν στάση αναμονής. Περιμένουν πώς και πώς να έρθει η 22α Ιανουαρίου για να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Οι γιορτές τελείωσαν και αυτό που έμεινε στους περισσότερους ξενοδόχους της Καβάλας ήταν το βαλκανικό άρωμα. Καθώς αυτοί ήταν που στήριξαν και την αγορά της Καβάλας όλες αυτές τις μέρες, κυρίως Βούλγαροι και Τούρκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *