Σχόλια….

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Στο μεταξύ τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα για το γεγονός ότι άγνωστοι νεαροί βανδάλισαν το Πάρκο Φαλήρου και μάλιστα τον εξοπλισμό που προσφάτως εγκατέστησε ο Δήμος Καβάλας… «Είναι κρίμα και ντροπή» σημείωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος, ενώ τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας αποκατέστησαν πλήρως όλες τις ζημίες που προκλήθηκαν.

«ΜΑΝΟΥΛΕΣ»

Πάντως στους βανδαλισμούς ιδιαίτερα στην Καβάλα είμαστε «μανούλες»…  Δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο… Ακόμη και τον φρεσκοβαμμένο Μεντρεσέ στις Καμάρες βάψαμε με σπρέι… Αυτός είναι ο πολιτισμός μας….

ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ να περάσουμε στο πολιτικό επίπεδο καθώς πολλές πολιτικές ζυμώσεις έχουμε και στην τοπική ΝΔ σε ότι αφορά και τη σύσταση του νέου βουλευτικού ψηφοδελτίου. Τα σενάρια παίρνουν και δίνουν σε ότι αφορά αποκλεισμούς υποψηφίων κάτι που είναι λογικό, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που δεν χωρούν όλοι στο ψηφοδέλτιο. Και φυσικά είναι λογικό να έχουμε πολλά σενάρια γιατί έτσι τρέφεται και το σύστημα.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Από την άλλη πλευρά θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Για αυτό το λόγο άλλωστε κάνει αρκετές περιοδείες στο νομό. Το σίγουρο είναι ότι θα στερήσει μια θέση από κάποιο άλλο στέλεχος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Σε ότι αφορά τον πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη, θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να μείνει εκτός ψηφοδελτίου για πάρα πολλούς λόγους. Πρώτος και κυριότερους ότι έλαβε πάρα πολλές ψήφους στις προηγούμενες εκλογές και δεύτερον ήταν ένας νέος βουλευτής που εξελέγη μόνο μια φορά. Άρα δεν αντιπροσωπεύει το παλιό.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν υπάρχει άλλωστε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο Νομό Καβάλας σε ότι αφορά τη στελέχωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου. Ο μόνος σίγουρος είναι ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Παπουτσής.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΙΜΙΤΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτσής καλοβλέπει την περίπτωση να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ΑΜΘ και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου σε τοπικό επίπεδο. Μια επιλογή καθόλου άσχημη.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Η Ευγενία Τσιβελεκίδου είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων στο σκάκι, μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Θεοδωρίδης σημείωσε ότι αυτή η νέα διάκριση αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά γίνεται στον Όμιλο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει συνεστίαση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ρυθμούς και ήχους της θρακικής παράδοσης και έντεχνου λαϊκού προγράμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς».  Ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Νίκος Τσουμπάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να παραστούν σ αυτή την όμορφη εκδήλωση.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας πρόκειται να προχωρήσει στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του κτιρίου της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής στο συγκρότημα του πρώην Σανατορίου. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για τη μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο, ενώ ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αρχέλαος Γρανάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εκδηλωθεί και επισήμως ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του κτιρίου. Η προκήρυξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Κάθετα αντίθετος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας με το νομοσχέδιο το οποίο προωθείται με την μορφή κατεπείγοντος για την διαμεσολάβηση. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας και δε συνίσταται σε καμία περίπτωση  κατεπείγοντος.

ΣΤΟΛΙΔΙ

Το μεσημέρι της Τρίτης έδεσε στο  λιμάνι το σκάφος της Hellenic Seaways «Χίος» που θα αντικαταστήσει το «Πήγασος Εξπρές» για έναν μήνα. Ένα σκάφος στολίδι για τα ελληνικά δεδομένα. Το σκάφος θα εκτελεί δρομολόγια από Καβάλα για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο.

ΔΕΥΑΚ

Πολλά γράφονται και λέγονται σχετικά με τη ΔΕΥΑΚ και κάποιους εργαζόμενους για τους οποίους πολύ πιθανόν να προκύψει κάποια διοικητική ποινή. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο κι όσα ακούγονται δεν έχουν βάση.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ

Από την άλλη η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δεν βιάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις αλλαγών στο διοικητικό σχήμα του Δήμου Καβάλας. Και πολύ καλά κάνει διότι εν θερμώ δεν παίρνονται αποφάσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.