Σχόλια….

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Μέχρι και 50% ποσοστά εκπτώσεων υπάρχουν σε καταστήματα της Καβάλας λόγω των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν με την έναρξη της εβδομάδας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης επεσήμανε ότι οι εκπτώσεις είναι μία ευκαιρία για τους επαγγελματίες να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα και να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων τους.

ΚΑΚΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Άλλωστε σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη ο Δεκέμβριος ήταν ένας πολύ κακός εμπορικός μήνας και ο εμπορικός κόσμος περιμένει πολλά από αυτές τις εκπτώσεις. Πάντως τη Δευτέρα και χθες οι καταναλωτές ξεχύθηκαν στην αγορά και έκαναν τις αγορές τους και όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενά τους την περίοδο των εορτών έκαναν περιορισμένες αγορές περιμένοντας τις εκπτώσεις!

ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αυξημένη κατά 10% ήταν η επιβατική κίνηση του επιβατικού κοινού για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας το 2017 γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τη διοίκηση και τους μετόχους του φορέα. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο γεγονός, δηλώνοντας ότι μέσα στο 2018 θα κάνουν περισσότερες προσφορές για το επιβατικό κοινό.

ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με πολύ καλούς ρυθμούς κινείται η ανακύκλωση στο Δήμο Καβάλας όπως το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Ήδη ο Δήμος Καβάλας θα προβεί στην προμήθεια επιπλέον 150 κάδων ανακύκλωσης. Παράλληλα τη Δευτέρα το μεσημέρι παρουσιάστηκαν οι δύο βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στη συνοικία της Παναγίας δυναμικότητας 8 συμβατικών κάδων.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Την αξιοποίηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας επιδιώκει ο Δήμος Καβάλας, ενώ ήδη έχει εκπονήσει μία σχετική μελέτη. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημοσθένης Τουλκίδης βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα για επαφές με το αρμόδιο υπουργείο.

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

Με τους καλύτερους όρους επιστρέφουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ στην εργασία τους μετά τα συμφωνητικά που υπέγραψαν με την εργοδοσία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε ότι επιστρέφουν ακριβώς με τους ίδιους όρους που εργαζόντουσαν πριν απολυθούν, καθώς ουσιαστικά δεν θεωρούνται απολυμένοι. Για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, των τοπικών βουλευτών αλλά και των απολυμένων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Παπαφιλίππου με αφορμή την επιτυχή έκβαση της επαναπρόσληψης των απολυμένων της ΒΦΛ.  Ήταν ένα Γολγοθάς, σχολίασε ο βουλευτής, που πέρασε.

ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ

Στη συνοικία της Παναγίας υπάρχει εδώ και χρόνια στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου ένα ετοιμόρροπο σπίτι που πλέον είναι εστία κινδύνου.. Προ ημερών έπεσαν τζάμια στο δρόμο.. Το σπίτι βρίσκεται λίγο πριν την Ταβέρνα του Καναδού, απέναντι. Αλήθεια γιατί δεν το κατεδαφίζει ο Δήμος Καβάλας, παρά μόνον έχει βάλει προστατευτικό δίχτυ; Τι περιμένουν να θρηνήσουμε τίποτα θύματα;

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ;

Στον τοπικό τύπο γράφηκε ότι ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Σιμιτσής έδωσε το «δαχτυλίδι» στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Μουριάδη για να είναι αυτός υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο κ. Μουριάδης είναι ένας πολύ αγαπητός πολιτικός και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τη νυν δήμαρχο κ. Τσανάκα.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Επιτέλους τοποθετήθηκε τη Δευτέρα στην οδό Υψηλάντου στην Καβάλα ο απαραίτητος καθρέφτης διευκόλυνσης κυκλοφορίας των οδηγών. Ήταν ένα αίτημα μηνών των κατοίκων της περιοχής το οποίο ικανοποιήθηκε.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για πρώτη φορά στο 2018. Άντε να δούμε τι θα δούμε, διότι είναι μια συνεδρίαση αρκετά «μυστήρια» με την έννοια ότι μπορεί να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

Ανεβαίνει η εμπορική κίνηση στην Ελευθερούπολη καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανοίξει αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις. Και το χρειαζόταν αυτό η πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου.

 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στο πλαίσιο της χθεσινής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Παγγαίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Παγγαίου κ.  Φίλιππος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι η Διοίκηση του δήμου δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στους προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, ώστε να επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η αποκεντρωμένη και – εκ των πραγμάτων – εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Παγγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων  «ΒΙΑ STOP», σε συνεργασία με φορείς διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί  στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και διακίνηση ανθρώπων – δύο σύγχρονα εγκλήματα».  Στην εκδήλωση θα προεδρεύει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου. Πραγματικά πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση και μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος..

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της A΄ Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» σε συνεργασία με την Ω.Ρ.Λ. Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, οργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Βαρηκοΐα – Κώφωση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα  στο Airotel Galaxy Hotel στην Καβάλα. Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λογοθεραπευτές, ειδικοί επιστήμονες, γονείς και άτομα με ακουστικά βαρηκοΐας. Δεν υπάρχει κόστος παρακολούθησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.