Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΕΛΟΣ

Γιορτές τέλος και πλέον τα κεφάλια μέσα. Κατά γενική ομολογία η φετινή εορταστική περίοδος ήταν πολύ όμορφη με καλές καιρικές συνθήκες, κάτι που βοήθησε και τον κόσμο να διασκεδάσει και τους καταστηματάρχες να έχουν καλή εμπορική κίνηση.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Το «πράσινο φως» έλαβε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας από τον Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης κ. Στράτο Πλωμαρίτη για τη δημιουργία αυτόνομου  Κέντρου Αποκατάστασης. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου, η πρόταση που υπέβαλαν στον κ. Πλωμαρίτη έγινε αρεστή και πλέον ξεκινούν διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Το κέντρο αυτό θα είναι αυτόνομο και θα λειτουργήσει μέσα στο οικόπεδο του Νοσοκομείου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΠΑΛ

Δεν πρόκειται να κλείσει καμία σχολική μονάδα στη Θάσο ενώ ήδη λειτουργεί το παράρτημα ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στο νησί, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι το ΕΠΑΛ έγινε μια πραγματικότητα και συνάμα στα εγκαίνιά του θα έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν έναν υπουργό της κυβέρνησης.

ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του Ν. Καβάλας και συζήτησαν διάφορα θέματα του κλάδου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σε δηλώσεις του τόνισε πως το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.

ΠΑΛΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Φυσικά το κυριότερο θέμα που τέθηκε προς τους βουλευτές από το Δικηγορικό Σύλλογο και τον κ. Γραμμένο ήταν αυτό της παραχώρησης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου στο Δήμο Καβάλας. Οπόταν αν γίνει αυτή η παραχώρηση ένα κομμάτι θα δοθεί και στο Δικηγορικό Σύλλογο για τις δραστηριότητές του. Φυσικά ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει τη συντήρηση και την επισκευή του κτηρίου.

ΜΑΚΑΡΙ

Και μακάρι να γίνει αυτή η παραχώρηση γιατί πραγματικά το κτήριο θα έχει την ίδια τύχη που έχει και το παλιό Νοσοκομείο. Και είναι ντροπή τέτοια όμορφα και λειτουργικά κτήρια να καταντούν ερείπια.

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Στο μεταξύ από ότι φαίνεται ο κ. Γιώργος Γραμμένος που είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του. Άλλωστε δεν βλέπουμε το λόγο γιατί πρέπει να αντικατασταθεί, όταν μάλιστα είναι από τους ελάχιστους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου που πέρασαν που έχουν πυγμή.

ΛΑΘΟΣ

Και θα ήταν λάθος αν τον αντικαθιστούσε η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα καθώς αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε κάποιον άλλο που θα  μπορούσε να την αντικαταστήσει χωρίς να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας πολιτικό τσίρκο.

ΑΝΕΦΙΚΤΗ

Ανέφικτη χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μουριάδης τη λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Φάληρο. Όπως σχολίασε τα μηχανήματα του κολυμβητηρίου είναι γερασμένα και κάποια άχρηστα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Βέβαια η επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου είναι μια πρόταση του Δήμου Καβάλας προς το παρόν και ένα έργο που είναι καταρχήν ασκήσεις επί χάρτου. Βέβαια ο Αντιδήμαρχος κ. Τουλκίδης ήταν χθες στην Αθήνα για το θέμα αυτό.

ΚΑΛΑ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ

Πάρα πολύ καλά κινήθηκαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την περίοδο των εορτών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτη Βασιλούδη. Βέβαια όπως σχολίασε ο κ. Βασιλούδης από σήμερα μπαίνουν στον πάγο οι επιχειρήσεις τους, με την έννοια ότι ο κόσμος θα συμμαζευτεί μέχρι το Φεβρουάριο.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ

Πλούσια ήταν η δράση του Συλλόγου ΠΝΟΗ την περίοδο των εορτών, όπως σημειώνει το μέλος της κ. Νίκη Ανέστη. Και έχει δίκιο γιατί πάρα πολλοί φορείς έκαναν δωρεές στην ΠΝΟΗ σε είδη και σε χρήμα που δόθηκαν για τις ανάγκες των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

ΓΕΥΜΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Ο πρώην υπουργός παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή. Ήταν μια χαλαρή στιγμή για τον ίδιο και τους δημοσιογράφους και μάλιστα οι τελευταίοι του το επισήμαναν όταν κάποια στιγμή σηκώθηκαν και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του κ. Καλαντζή, που ενώ στην αρχή ήταν εορταστικές, μετά απέκτησαν και πολιτική χροιά. Σας τις παραθέτουμε αυτούσιες: «Θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά. Σήμερα ήταν μια συνάντηση φιλική, δεν είναι μέρα για δηλώσεις, ούτε για να τοποθετηθούμε πολιτικά. Το ότι βρίσκομαι μαζί σας είναι ιδιαίτερη χαρά μου, μας συνδέουν χρόνια φιλίας με τους περισσότερους από σας. Θέλω να ευχαριστήσω άνδρες και γυναίκες δημοσιογράφους της Καβάλας και όλα τα μέσα ενημέρωσης  που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίκαια δίπλα μου. Αυτό που θέλω να ζητήσω, είναι να είστε και να παραμείνετε δίκαιοι απέναντί μου ,θέλω επειδή ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και γνωρίζω την αντικειμενικότητά σας να κάνετε μια δίκαιη καταγραφή. Να αποδώσετε για τον καθένα από μας, ιδιαίτερα σε όσους διατελέσαμε υπουργοί και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις, τι προσφέραμε και τι έχει κάνει ο καθένας από μας για την Καβάλα. Αυτό σας το ζητώ, είναι  και δίκαιο. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν και να δουν στην Καβάλα τι έχει κάνει και τι έχει προσφέρει ο καθένας από μας. Καλή χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *