Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Δήμος Καβάλας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας έχει ξεκινήσει μία στοχευμένη δράση από την Τεχνική Υπηρεσία του  με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους, που είτε έχουν εντοπίσει οι δημότες, είτε έχει εντοπίσει το ίδιο το συνεργείο μετά από ελέγχους στις γειτονιές του Δήμου Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε Ομάδα Ειδικού σκοπού στο Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χωρών, με αποκλειστικό αντικείμενο εργασίες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, άμεσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, φθορές ασφάλτου, επούλωση λάκκων, τομών και ρωγμών σε όλο το οδικό δίκτυο τόσο της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο μεταξύ η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα θέλοντας να απαντήσει στους επικριτές της σε ότι αφορά στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη μία μετά το μεσημέρι. Και είναι βέβαιο ότι θα έχει έτοιμα τα κιτάπια της.

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας έκανε γνωστό ότι η πρότασή της, που υπεβλήθη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 1.858.797,46€ και αντικείμενο την “προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος/τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Καβάλας”, επιλέχθηκε να ενταχθεί στα υπό χρηματοδότηση έργα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλο πρόκειται για ένα έργο που θα εξοικονομήσει τεράστιες ποσότητες νερού που χάνονται από τα δίκτυα της λόγω διαρροών.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να παραιτηθεί. Εκτός και αν θελήσει να τον παραιτήσει η δήμαρχος.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε χθες χωρίς προβλήματα ο δεύτερος γύρος της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της εργοδοσίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και των απολυμένων. Συνολικά υπέγραψαν 170 απολυμένοι νέες συμβάσεις με την εργοδοσία της Βιομηχανίας.

ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΗ

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Α` ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου ενώ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 και στις 7 το απόγευμα στο Δ` ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά και στο Β` ΚΑΠΗ του Βύρωνα.

ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

Η εταιρεία Fraport που από τον περασμένο Απρίλιο διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ένα εκ των οποίων και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, δώρισε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στην Ελληνική Αστυνομία. Η δωρεά έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και μέρος του αφορά σε υπηρεσιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο διαβατηρίων στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Ειδικότερα η Fraport δώρισε έξι συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τον έλεγχο διαβατηρίων στην Καβάλα, στην Κω, στο Άκτιο. Αποδεχόμενη τη δωρεά η Ελληνική Αστυνομία δεσμεύθηκε πως ο εξοπλισμός θα κατανεμηθεί ανά δύο πλήρη συστήματα στα προαναφερόμενα αεροδρόμια σύμφωνα με τις επιθυμίες του δωρητή.

ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΕΣ

Και ευτυχώς που γίνεται και καμιά δωρεά γιατί σε λίγο όλα θα γίνουν σμπαράλια σε αυτήν τη χώρα. Αν είναι δυνατόν αστυνομικοί να μην έχουν γιλέκα αλεξίσφαιρα κλπ. Κι ευτυχώς έρχονται οι δωρητές να απαλύνουν λίγο την κατάσταση.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Στο μεταξύ σήμερα είχαμε  και τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Μάλιστα ήταν  ο πρώτος αγιασμός που τέλεσε  στην Καβάλα ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Στέφανος και σημειώθηκε  κοσμοπλημμύρα λόγω του ότι επικράτησαν  πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας πρόκειται να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 7 το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ

Παρομοίως για πρώτη φορά και ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας θα κόψει την πίτα με τη νέα του ιδιότητα.

ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ

Την βασιλόπιτα θα κόψουν σήμερα και οι χειμερινοί κολυμβητές της Καλαμίτσας στις 12.30 μετά το μεσημέρι.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Έχουμε καιρό που το λέμε αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Λουκά και του ΤΕΙ η κατάσταση ξέφυγε, από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύμα μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *