Σχόλια….

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αυτό το διάστημα στο Νομό Καβάλας με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 98 λεπτά το λίτρο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος σχολίασε ότι η αύξηση στην κίνηση προέκυψε από μία σειρά αιτιών.

ΕΞΙΣΩΣΗ

Ο κ. Πούλος Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου κίνησης με της βενζίνης, σημείωσε πως «υπάρχει μια σκέψη από το υπουργείο Οικονομικών να γίνει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με της βενζίνης. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να ανεβεί πάνω από 30 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης για να φτάσει στην τιμή της βενζίνης. Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, έχουμε κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα, έχει σηκωθεί πάρα πολύ ψηλά το θέμα και ας ελπίσουμε να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, όχι μόνο στον κλάδο των πρατηριούχων αλλά σε όλους τους κλάδους οι οποίοι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης».

ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ;

Τελικά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από πλευράς φορολόγησης; Ακόμα και το πετρέλαιο κίνησης θα υπερφορολογηθεί; Νομίζουμε ότι κάποιο «φωστήρες» στην κυβέρνηση έχουν χάσει την μπάλα.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Άνοιξε για τους δημότες Παγγαίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την απαλλαγή τους από την πληρωμή διοδίων στο σταθμό της Μουσθένης. Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης σχολίασε πως είναι ένα καλό μέτρο που θα ανακουφίσει τους δημότες.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των προσφυγών ελεύθερων επαγγελματιών κατά της διοίκησης του ΟΑΕΕ για τις 24 Απριλίου. Ο δικηγόρος κ. Λεωνίδας Παππάς σχολίασε πως η αναβολή που δόθηκε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Πάντως όπως διευκρίνισε ο κ. Λεωνίδας Παππάς δεν σηκώνει άλλη αναβολή στην εκδίκαση αυτής της υπόθεσης οπόταν στις 24 Απριλίου θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης. Και φυσικά επιβάλλεται να γίνει γιατί υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη για αυτό το λόγο.

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης αντιμετωπίζει καλοπροαίρετα τη δημοσκόπηση του ΕΝΑ Τσάνελ για τους υποψήφιους δημάρχους Καβάλας πλην όμως θεωρεί  ότι υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία σε αυτήν.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας περιμένουν την Πολεοδομία να εξετάσει το φάκελο της κατασκευής σταθμαρχείου στην περιοχή Περιγιαλίου. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Στράτος Μακρογιαννίδης Στράτος σημείωσε ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επένδυση που προς το παρόν κολλάει στη γραφειοκρατία.

ΚΛΑΣΙΚΟ

Και φυσικά αυτή η περίπτωση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας είναι μια κλασική καθώς η Πολεοδομία κάνει μέχρι και ένα χρόνο να εκδώσει τις σχετικές άδειες. Και αρχίζουμε να είμαστε και λίγο καχύποπτοι αφού ιδιαίτερα σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ευαισθησία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την πρώτη εκδήλωσή του έκανε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας στο κτίριο του Μεντρεσέ με παρουσία πλήθους κόσμου.  Η πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσούγκου δήλωσε πως ήταν μία εκδήλωση που εντάσσεται στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το θέμα των «κόκκινων δανείων» ενδιαφέρεται και ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες του. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου έκανε σχετικές δηλώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Φιλόσογλου ο Δήμος Καβάλας θα κάνει το παν ώστε να μην οδηγηθούν σε πλειστηριασμό σπίτια δημοτών και θα σταθεί αρωγός σε αυτά τα άτομα.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  κ. Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στην περιβόητη δημοσκόπηση της Alco για τους υποψηφίους δημάρχους στην Καβάλα. Και  έδειξε να είναι ιδιαίτερα  ενοχλημένος για το γεγονός ότι αυτή η δημοσκόπηση αφάνισε κυριολεκτικά την παράταξή τους. Και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την υπόθεση.

ΑΝΟΔΙΚΑ

Άρχισε από χθες δειλά δειλά να ανεβαίνει η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα. Ήδη έχει καταβληθεί και το δώρο των Χριστουγέννων και πλέον οι έμποροι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

«ΓΙΟΡΤΗ»

Τέλος, σε ότι αφορά αυτήν την Κυριακή που θα λειτουργήσει η αγορά, οι καταστηματάρχες της Καβάλας στηρίζουν πολλά σε αυτήν την ημέρα πιστεύοντας ότι οι καταναλωτές κάτω από ένα χαλαρό κλίμα θα ξοδέψουν για το εορταστικό διήμερο των Χριστουγέννων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.