Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια..

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Την αναβάθμιση των Λασπόλουτρων επιδιώκει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση  «Δημωφέλεια» με στόχο να μετατραπούν αυτά σε ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου ανέφερε ότι είναι ολοκληρωμένες οι σχετικές μελέτες και το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Στόχος της Δημωφέλεια είναι τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων να λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του έτους, που φυσικά αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα. Διότι τα Λασπόλουτρα αποδεδειγμένα από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα και κατά εγκληματικό τρόπο λειτουργούν περιοδικά.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Δυστυχώς στην Καβάλα ελάχιστοι ξέρουν τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα Λασπόλουτρα σε επίπεδο ιαματικό και θεωρούνται μια από τις ελάχιστες πηγές ιαματισμού στη χώρα. Είναι μόλις τρεις στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένες σε αυτό το επίπεδο. Κι όμως τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων λειτουργούν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Τελικά πόσο ελάχιστοι είμαστε…

ΛΟΥΤΡΑ

Στο μεταξύ την Τρίτη άνοιξαν οι προσφορές για τα Λουτρά των Ελευθερών. Άλλη μια μεγάλη πληγή που αποδεικνύει το πόσο άχρηστοι είμαστε στην Καβάλα στο να διαχειριστούμε το φυσικό μας πλούτο. Η σημερινή διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το πήρε ζεστά το θέμα και ελπίζουμε να βρεθεί επενδυτής. Και το λέμε αυτό διότι ο διαγωνισμός κρίθηκε άκυρος καθώς οι δύο εταιρείες που κατέθεσαν επενδυτικό φάκελο ουσιαστικά ήταν μία!!!  Οπόταν θα ξαναγινεί ο διαγωνισμός…  Αυτοί είμαστε….

ΔΕΥΑΚ

Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη επιχειρούσε την Τρίτη η ΔΕΥΑΚ σε μία βλάβη που προκάλεσε ο εργολάβος. Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση και στην Κηπούπολη, στην περιοχή Καταρράκτης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο.

ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝ

Και είναι γεγονός ότι στη ΔΕΥΑΚ τα τρέχουν όλα τα θέματα που αφορούν την επιχείρηση. Παράπονα σίγουρα υπάρχουν γιατί ο Δήμος Καβάλας είναι τεράστιος και τεράστια και τα προβλήματα. Πλην όμως βλέπουμε ότι η επιχείρηση έχει μια συνέπεια και προσπαθεί για το καλύτερο.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

«Δεν ιδρύω πολιτικό φορέα» διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Αγανικόλας. Τόνισε δε πως ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου και πέραν τούτου ουδέν.

ΟΜΑΔΑ

Από την άλλη ο κ. Αγανικόλας από όσο γνωρίζουμε διατηρεί τη δημοτική του ομάδα πολύ σφιχτά και τουλάχιστον κάθε δέκα μέρες έχει συνεδρία με τα μέλη της και υπάρχει ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα. Ο κ. Αγανικόλας πρόκειται να κατεβάσει έναν δημοτικό συνδυασμό στις επόμενες εκλογές με στόχο να κάνει τη διαφορά.

ΚΛΕΙΝΕΙ;

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα»  και αναδείχθηκε το νέο 5μελές Δ.Σ.  Το μέλος του ΔΣ κ. Φιλιππίδου δήλωσε ότι το μέλλον του Ιδρύματος είναι κοντινό λόγω των οικονομικών προβλημάτων του.

ΛΥΠΗΡΟ

Πάντως θα είναι πολύ λυπηρό να κλείσει τελικά αυτό το ίδρυμα, κάτι που θα αποτελέσει μια τεράστια κοινωνική ήττα για το Νομό Καβάλας. Και αυτό αποδεικνύει αυτό που είπαμε και ανωτέρω ότι είμαστε πραγματικά άχρηστοι να διαχειριστούμε τόσο σημαντικά ζητήματα. Για τα πανηγύρια είμαστε μια χαρά.

ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ

Πρωτεργάτες χαρακτήρισε τους καπνεργάτες του περασμένου αιώνα στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, ο δημοσιογράφος – ιστορικός κ. Κώστας Παπακοσμάς. Άλλωστε όπως εξήγησε σε δηλώσεις του, οι καπνεργάτες του 19ου αιώνα στην Καβάλα διεκδίκησαν πράγματα που σήμερα μας φαίνονται άπιαστα. Και λογικό είναι αφού το συνδικαλιστικό κίνημα καλώς ή κακώς παραπαίει.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Από χθες νιώσαμε στο πετσί μας την κακοκαιρία που έπληξε και το Νομό Καβάλας. Όχι πως δεν ήταν αναμενόμενη, πλην όμως άλλο να την περιμένεις και άλλο να σού έρχεται.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Βέβαια προς τιμήν των αρμοδίων υπηρεσιών υπήρξε ετοιμότητα από την κρατική μηχανή. Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και προειδοποιήθηκαν άπαντες.

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ

Και εν κατακλείδι να πούμε ότι είναι μικρό το κακό απο την κακοκαιρία σε σχέση με άλλες περιοχές. Οι νοτιάδες είναι κάτι συνηθισμένο για την Καβάλα και από τη στιγμή που θωρακίστηκε ο κεντρικός λιμενοβραχίονας δεν υπάρχει θέμα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Από την άλλη σήμερα  ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος. Από τις βροχές περάσαμε στην λιακάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *