Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας είναι μία πραγματικότητα καθώς ξεκίνησαν την Κυριακή από τη Θάσο και χθες ήταν η σειρά της Καβάλας. Σήμερα ολοκληρώνονται και αργά το βράδυ αναμένεται να υπάρχει αποτέλεσμα.

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ

Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες το κλίμα ήταν και είναι πολύ πολωμένο μεταξύ των τριών συνδυασμών που διεκδικούν την προεδρία του Επιμελητηρίου. Και κυρίως μεταξύ των κ.κ. Δέμπα και Ζησίμου. Και σίγουρα αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην ιστορία του Επιμελητηρίου για τις εντάσεις και για το γεγονός ότι ουσιαστικά είχαμε τη διάσπαση μιας παράταξης στα δύο και έναν πρωτοφανή πόλεμο μεταξύ των υποψηφίων.

ΕΛΠΙΔΑ

Τουλάχιστον αυτό το οποίο θέλουμε εμείς και νομίζουμε ότι το θέλουν κι όλοι είναι η επόμενη μέρα να βρει το Επιμελητήριο εν ειρήνη. Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι όλη αυτή η ένταση θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή νέας διοίκησης. Γιατί αυτό θα είναι πραγματικά πολύ λυπηρό.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων με επιστολή του ζητά την απελευθέρωση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα που είναι φυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννης Βύζικας δήλωσε πως ήταν υποχρέωση τους να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια. Καλή πρωτοβουλία αλλά δυστυχώς δεν νομίζουμε να έχει καμία τύχη….  Διότι η χούντα της Τουρκιάς δεν καταλαβαίνει από τέτοια….

ΝΟΤΙΑΔΕΣ

Στους ισχυρούς νοτιάδες απέδωσε τη βύθιση του ενός εκ των δύο φάρων στους τεχνητούς υφάλους της Ραψάνης ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Μάλιστα αντίκρουσε το επιχείρημα ότι ο ύφαλος θα έπρεπε να είναι επιφανειακός.

Η ΟΥΣΙΑ

Η ουσία όμως είναι μια ότι το έργο με τους φάρους δεν άντεξε και πολύ και σίγουρα κάποιο λάθος είχε. Και φυσικά θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να το ψάξει.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου επιδιώκει η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, που το θεωρεί κορωνίδα ανάπτυξης για την περιοχή για την χρήση τηλεθέρμανσης, ιαματικών λουτρών και λειτουργία θερμοκηπίων. Μάλιστα την Παρασκευή έγινε και μία ημερίδα για το γεωθερμικό Ακροποτάμου στην Ελευθερούπολη, με εντυπωσιακή συμμετοχή..

ΤΑΡ

Ουδέν νεότερο σε ότι αφορά την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για τα Τενάγη Φιλίππων όπως δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αλλαγής Όδευσης του αγωγού ΤΑΡ κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Βέβαια σύμφωνα με τον κ. Αρσονιάδη διαφαίνεται μία αλλαγή στάσης της εταιρείας σε ότι αφορά την όδευση του αγωγού..

ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ..

Ικανοποιητική κρίνεται η εμπορική κίνηση στη Νέα Καρβάλη σύμφωνα με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών κ. Γιάννη Θωμαϊδη.  Μάλιστα χαρακτήρισε την Καρβάλη ως μικρό Παρίσι. Και είναι γεγονός ότι την περίοδο των Χριστουγέννων αναμένεται να κινηθεί ικανοποιητικά η Καρβάλη από εμπορικής άποψης..

ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Κάθετα αντίθετο είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας με το νομοσχέδιο που επίκειται για την προκήρυξη των απεργιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Ευθύμιο Μακρογιάννη για μία ακόμη φορά βάλλεται ο εργαζόμενος.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι.

ΚΟΝΤΡΑ

Κόντρες προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Παγγαίου για την ανάδειξη εργολάβου για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο πρώην δήμαρχος κ. Ξουλόγης κατήγγειλε τη διαδικασία καθώς θεωρεί την έκπτωση του 2,5% που έδωσε ο εργολάβος ότι ήταν πολύ μικρή. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Γάκης δήλωσε πως πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό και όλα έγιναν όπως ορίζει το γράμμα του νόμου. Μάλιστα παρότρυνε και τον κ. Ξουλόγη αν θέλει να προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμος Καβάλας ετοιμάζεται για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του καθώς σήμερα έχουμε την έναρξή τους. Μάλιστα σήμερα θα δοθεί μια μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία με τους Σταρόβα και Μαχαιρίτσα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο μεταξύ χθες η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα μαζί με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου αναφορικά με το πρόγραμμα των Χριστουγέννων. Κι όπως διαπιστώθηκε πραγματικά είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Τέλος, ικανοποιημένοι επέστρεψαν όλοι της αποστολής του Δήμου Καβάλας από την πόλη Σεν Ζεν της Κίνας όπου συμμετείχε σε φεστιβάλ αδελφοποιημένων πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *