Σχόλια….

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών των οφειλετών προς το Δήμο Καβάλας και συνολικά έγιναν 457 αιτήσεις ενώ ήδη εισπράχθηκαν 80.000 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης εξήγησε ότι ουσιαστικά ρυθμίστηκαν οφειλές 800.000 ευρώ.

ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Και φυσικά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους οφειλέτες του Δήμου Καβάλας να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Μάλιστα όπως προαναφέραμε 457 συμπολίτες μας έκαναν την αίτησή τους για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι υπόλοιποι σίγουρα αυτό το βάρος θα το βρουν μπροστά τους μελλοντικά…

ΕΡΓΑ

Μία σειρά 21 έργων έχουν ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εκτέλεσης των έργων και ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα δώσει μια συνέντευξη τύπου όπου θα αναφερθεί αναλυτικά για τα έργα που έγιναν.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα συμμετείχε και ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης όπου το κυριότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης οι επόμενες δημοτικές εκλογές να γίνουν με το σύστημα της αναλογικής. Μία διαδικασία που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους δημάρχους της χώρας. Διότι όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης το αναλογικό σύστημα είναι ανεφάρμοστο.

ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Επίσης στο συνέδριο αυτό της ΚΕΔΕ συζητήθηκε και η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τη θητεία των δημάρχων και από πέντε χρόνια να γίνουν τέσσερα. Μία ιδέα που μας βρίσκει σύμφωνους μια και η πενταετία είναι πολύ μεγάλο διάστημα για οποιονδήποτε δήμαρχο. Είτε πετυχημένο είτε αποτυχημένο.

ΤΑΜΕΙΑΚΑ

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καβάλας βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του δημοτικού συμβούλου κ. Άρη Βέρρου που αναρωτιέται τι έγιναν. Ο τελευταίος θα επαναφέρει το θέμα από ότι τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία σειρά εκδηλώσεων προετοιμάζει η Θρακική Εστία Καβάλας για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρός της κ. Νίκος Τσουμπάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα του συλλόγου τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Καθημερινά εκτελούνται δύο δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο αυτός ο αριθμός θα παραμείνει έως το τέλος της χειμερινής περιόδου. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ. Τσιλογιώργης εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους να εκτελούνται έστω 3 δρομολόγια καθημερινά.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Μάλιστα ο κ. Τσιλογεώργης ουσιαστικά έκανε λόγο για επίτευγμα σε ότι αφορά αυτά τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρίες ουσιαστικά θέλουν να καταργήσουν τη γραμμή κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

ΒΦΛ

Ουδέν νεότερο για τους απολυμένους της ΒΦΛ, καθώς κανείς τους δεν επέστρεψε στο εργοστάσιο ενώ δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από την εργοδοσία. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης. Ο τελευταίος τόνισε ότι αναμένουν επιτέλους να δικαιωθούν μετά από τόσους αγώνες που έχουν κάνει και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

ΜΕΤΑΞΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς κατεβαίνει στις εκλογές του Επιμελητήριο υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μάρκου Δέμπα. Ένας επαγγελματίας που εμπλέκεται στα συνδικαλιστικά επί σειρά ετών, ορεξάτος για προσφορά και μακάρι να εκλεγεί. Διότι τέτοιους επιχειρηματίες τους θέλει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

ΤΕΙ

Με το νέο Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Μπαντέκα Δημήτρη και με τον Αντιπρύτανη κ. Μητρόπουλο Θανάση συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος την Τρίτη στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας τους.  Ο κ. Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι ελπίζει ο κ. Μπαντέκας να συνεχίσει στην ίδια πορεία στην οποία το Ίδρυμα χάραξε τα τελευταία χρόνια με τον προηγούμενο Πρύτανη κ. Μητρόπουλο που στη διάρκεια της θητείας του χαρακτηρίζονταν  για το διευρυμένο πνεύμα συνεργασίας και την οραματική προσέγγιση της πορείας του ΤΕΙ στο μέλλον.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Από πλευράς του ο κ. Μπαντέκας διαβεβαίωσε τον κ. Μαρκόπουλο  ότι θα συνεχίσουν την ίδια πορεία στο Ίδρυμα  για την αναβάθμισή του, μία παρακαταθήκη που τους άφησε ο απερχόμενος Πρύτανης κ. Μητρόπουλος  με τις μεγάλες προσπάθειες που έχει κάνει. Σημείωσε δε ότι θα προσπαθήσουν το Ίδρυμα να γίνει πανεπιστημιακό  και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και πιστεύουν ότι σε αυτό τον στόχο  αν δεν έχουν την βοήθεια όλης της Καβάλας και των φορέων της δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν.

ΓΡΑΜΜΗ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένα ένα χώρο πλησίον της αίθουσας επιβατών στο λιμάνι για να σταθμεύει ένα όχημά του για να εξυπηρετεί τους επιβάτες που θα αποβιβάζονται από τα σκάφη. Ο Οργανισμός απάντησε αρνητικά  με την αιτιολογία ότι είναι απόφαση της Περιφέρειας. Ευχόμαστε η Περιφέρεια να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.