Σχόλια…

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, μέχρι στιγμής, σήμερα Κυριακή ο καιρός είναι σχετικά καλός, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου.  Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.  Άντε να δούμε..

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Στάση αναμονής τηρούν στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σε ότι αφορά την οδό Κολοκοτρώνη καθώς τα έργα που γίνονται στο μεντρεσέ έχουν αποκλείσει τη διέλευση στα αστικά λεωφορεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μακρογιαννίδη. Ο πρόεδρος του φορέα ζητά την άμεση ολοκλήρωση των έργων για να επιστρέψουν στην Κολοκοτρώνη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που διαμαρτύρεται.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Την ίδια ώρα που τα παράπονα των κατοίκων της οδού Κολοκοτρώνη είναι τεράστια. Διότι τα λεωφορεία αναγκάζονται να στρίψουν από τη στάση Μπατίρη οπόταν μένει ακάλυπτη από αστική συγκοινωνία μια τεράστια περιοχή. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι αναγκάζονται να κατεβούν στο κέντρο της πόλης είτε με τα πόδια είτε με ταξί. Την ίδια ώρα που και το Αστικό ΚΤΕΛ υφίσταται πολύ μεγάλη οικονομική ζημία.

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πάντως από τις πληροφορίες που έχουμε αναμένεται οι εργασίες στην οδό Κολοκοτρώνη να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι θα δοθεί και ένα τέλος στην ομηρία τόσων ανθρώπων και καταστάσεων.

ΑΔΕΙΕΣ

Τελικά δεν ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμίτσα καθώς η αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έκρινε πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μπόνια.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ

Πάντως αυτό που έχει προκύψει με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμίτσα είναι ένα θέμα. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να το δει με πολύ προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση να πληγούν πολύ σοβαρά όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργιακή κινητοποίηση για τις 8 Δεκεμβρίου για την κατάθεση του προϋπολογισμού και το μισθολογικό. «Ζούμε μία εργασιακή ζούγκλα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας  κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη συγκεκριμένη απεργία έτσι ώστε να υπάρξει συμμετοχή. Γιατί κακά τα ψέματα το πιο πιθανόν είναι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο να απεργήσουν οι τρεις και ο κούκος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Διαμαρτυρίες έχουν εκφραστεί από παράγοντες αθλητισμού για τον Κανονισμό Λειτουργίας των αθλητικών γηπέδων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου δήλωσε ότι επί δεκαετίες τα γήπεδα δεν είχαν κανονισμό λειτουργίας και ως εκ τούτου έπρεπε να γίνει μία αρχή και να μπει μία τάξη.

ΜΙΑ ΤΑΞΗ

Μάλιστα ο κ. Φιλόσογλου επισήμανε ότι υπήρξε διαβούλευση με όλα τα αθλητικά σωματεία και πως θα πρέπει να υπάρχει ένας κανονισμός για λόγους τάξης. Δεν μπορεί να υπάρχει αναρχία στα γήπεδα και στα γυμναστήρια. Γιατί αυτό αποβαίνει εις βάρος των αθλητικών σωματείων.

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη συναντήθηκαν την Πέμπτη  οι απολυμένοι των Λιπασμάτων που δεσμεύτηκε να τους στηρίξει και μάλιστα έθεσε και χρονικό περιθώριο! Ο κ. Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και η άμεση επίλυση του προβλήματος των απολυμένων. Άντε να δούμε τι θα βγει από αυτήν την ιστορία καθώς μέχρι σήμερα το μόνο που βλέπουμε είναι τους απολυμένους να τρέχουν πάνω κάτω και από πλευράς της κυβέρνησης να είναι μόνο υποσχέσεις.

ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολυμένοι μετά τις δεσμεύσεις του κ. Φλαμπουράρη άφησαν ελεύθερα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και δύο εβδομάδες.

ΦΕΙΔΩΛΟΙ

Πάντως μετά τη συνάντηση που είχε το Σωματείο με τον υπουργό τον κ. Φλαμπουράρη οι δηλώσεις τους είναι ελάχιστες. Προφανώς θέλουν να κρατήσουν τα στεγανά τους διότι σίγουρα υπάρχουν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές.  Πιθανολογείται πάντως έντονα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα….

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Σιγά σιγά τελειώνει και ο τουρισμός κρουαζιέρας για την Καβάλα. υπολείπονται άλλα δύο κρουαζιερόπλοια να επισκεφθούν μέσα στο Νοέμβριο το λιμάνι μας, το Minerva και το Amadea. Και μετά ολοκληρώνεται η περίοδος των κρουαζιερόπλοιων.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φυσικά επικρατεί ικανοποίηση στους φορείς της Καβάλας που εμπλέκονται με την κρουαζιέρα αφού η χρονιά κύλησε πάρα πολύ καλά. Όσα κρουαζιερόπλοια ήταν να έρθουν ήρθαν, πλην ενός που δεν ήρθε, συν ενός εκτάκτου που ήρθε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση