Σχόλια….

ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Εντελώς παράνομο χαρακτήρισε το Λιμάνι του Σταυρού Χαλκιδικής ο πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών  Καβάλας κ. Νίκος Παρδαλίδης, με αφορμή δημοσιεύματα που το θέλουν να νομιμοποιείται. Σύμφωνα με τον ίδιο το λιμάνι αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο για εμπορικές δραστηριότητες.

ΚΙ ΟΜΩΣ

Κι όμως όπως είχε δηλώσει από την Καβάλα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να νομιμοποιήσει το Λιμάνι του Σταυρού. Το πώς θα γίνει αυτό βέβαια είναι μια μεγάλη ιστορία αφού ούτε πιστοποίηση έχει,  ούτε τίποτα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προσφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για το δρομολόγιο Καβάλας – Αθήνας που κοστίζει 60 ευρώ μετά επιστροφής! Ο πρόεδρος του φορέα κ. Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης σημείωσε ότι μέχρι το Φεβρουάριο θα προχωρήσουν και σε άλλες προσφορές.

ΔΥΣΦΟΡΙΑ

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν στη διαβούλευση της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή του 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι πλέον αρμόδιοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την τουριστική προβολή αφού είναι αυτοί που έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής στα σενάρια που αφορούν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας. ο κ. Καλαντζής σημείωσε ότι η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποφασίζεται από την Αθήνα και τον πρόεδρο του κόμματος κ. Μητσοτάκη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας εδώ και πολύ καιρό που τώρα έχουν φτάσει στο απροχώρητο εξ αιτίας της επικουρικής τους σύνταξης που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού οι ασφαλισμένοι στο επικουρικό της τράπεζας και οι συνταξιούχοι πήραν για τελευταία φορά την επικουρική τους σύνταξη. Η χρηματοδότηση έχει σταματήσει να δίνεται από τη μέχρι πρότινος εγγυήτρια τράπεζα στέλνοντας τους συνταξιούχους προς το ενιαίο επικουρικό σύστημα που πλησιάζει τα 200 ευρώ, ενώ η μέχρι τώρα επικουρική σύνταξη πλησίαζε τα 500-550 ευρώ το μήνα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για το λόγο αυτό και οι εργαζόμενοι από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας,  φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν ανάλογες μελλοντικές καταστάσεις ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, αφού το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο όπως υποστηρίζουν.

Στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Καβάλας προχθές το πρωί συγκεντρώθηκαν περίπου 100 εργαζόμενοι συνταξιούχοι για να βάλουν τις υπογραφές τους  για να μπορέσει να σωθεί ο  Λογαριασμός Επικούρησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Εορταστική εκδήλωση γνωριμίας με το  πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά με  το καβαλιώτικο κοινό διοργανώνει το Σάββατο το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ που θα την παρουσιαστεί στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ  κ. Γιώργο Μαύρο, η εκδήλωση στοχεύει στο να μάθει ο κόσμος της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, πως υπάρχει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και κάθε άλλου είδους εθισμό, όπως το αλκοόλ, τον τζόγο, ή το ιντερνέτ. Στο πλαίσιο αυτό καλούν όλους τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για να ενημερωθούν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ                                           

Η Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε χθες στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, για 3η φορά στο τρέχον έτος. Κατά τη διάρκεια της η πρόεδρος της κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Γαστρονομική ταυτότητα Καβάλας». Επίσης η επιτροπή ενέκρινε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2018.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Durham N.C. και στο Δήμο Καβάλας, θα στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία. Οι δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου, με βάση τις αρχές  της ισότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας.   Είναι επίσης η έδρα του DUKE University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΕΡΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γραμμένος τυγχάνει και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Αυτή η διπλή του ιδιότητα σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι πρόβλημα και δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ

Αντίθετα η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει να αλλάξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διότι δύο καρπούζια σε μια μασχάλη είναι πολλά. Κι άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν κι άλλες αλλαγές από την επόμενη χρονιά σε αντιδημάρχους κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.