Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Με τον υπουργό κ. Σταθάκη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και συζήτησαν το θέμα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.  Απόφαση δεν βγήκε αλλά διεφάνη ότι ο υπουργός θα ξεκινήσει μία συζήτηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας για το θέμα της αλλαγής της όδευσης του αγωγού.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εξάλλου ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας επικαιροποίησε προηγούμενο ψήφισμα του για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή του Ζυγού και των Τεναγών Φιλίππων.  Η  δήμαρχος κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για τη σύσκεψη που συμμετείχε στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ, όπου αποφασίστηκε να γίνει μια διαβούλευση με τους ανθρώπους του ΤΑΡ για την πιθανή αλλαγή όδευσης του αγωγού. Επίσης ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε το Σώμα για τις σχολικές  καθαρίστριες  που επιδιώκουν να λάβουν επίδομα γάλακτος.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας  στηρίζει τους 355 επαγγελματίες  που προσέφυγαν κατά του πρώην ΟΑΕΕ  για το γεγονός ότι τους ζητήθηκαν ασφαλιστικές εισφορές  που δεν τους παρείχε ο Οργανισμός.  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου κ. Γιάννης  Παναγιωτίδης πρόσφατα βγήκε απόφαση για την εκδίκαση αυτών των προσφυγών στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και στις 9 Ιανουαρίου του 2018, οπόταν θα ζητήσουν από την Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην κωλυσιεργήσει την εκδίκαση των υποθέσεων  καθώς πρέπει να κλείσει αυτή η ιστορία. Εξήγησε πως  αυτοί οι επαγγελματίες χρωστούσαν στον ΟΑΕΕ και τώρα προσέφυγαν για τις εισφορές που τους ζητήθηκαν για υγειονομική περίθαλψη που όμως ο ΟΑΕΕ δεν τους παρείχε.  Με βάση κυβερνητική απόφαση αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση καταβολής των ποσών των οφειλών με εξωδικαστικό συμβιβασμό  για να  μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να  συνταξιοδοτηθούν.  Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους επαγγελματίες να σπεύσουν στην Ομοσπονδία και να δηλωθούν ώστε να εκπροσωπηθούν στην εκδίκαση της υπόθεσης τους ενώ γνωστοποίησε ότι πληρώθηκε το κόστος της προσφυγής τους από την Ομοσπονδία.

ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων   παρουσιάζει την  Έκθεση Ζωγραφικής των μελών του στον ισόγειο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Η Έκθεση  λειτουργεί από χθες και θα διαρκέσει  έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Μία έκθεση που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, επισκεφθείτε της για να το διαπιστώσετε!

ΕΚΔΉΛΩΣΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών . Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο  Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα  στο κλειστό γήπεδο Καλαμίτσας  «Αλεξάνδρα  Δήμογλου» , στα πλαίσια του αγώνα μεταξύ των ομάδων KAVALA B.C. και ΓΣ Τιτάνες Παλαμά.

ΘΕΤΙΚΟ

Θετικό χαρακτήρισε το κλίμα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την παραχώρηση του κτιρίου του Τελωνείου στον Δήμο Καβαλάς ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι άσκηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο εμπορικό Λιμάνι Καβάλας «Φίλιππος Β`» για την αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου παραβρέθηκε στην σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου συζητήθηκε η παραχώρηση των κτηρίων του Τελωνείου στον Δήμο Καβάλας. Το κλίμα ήταν θετικό αλλά σαφώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων. Επίσης σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου με στόχο να αυξηθούν κατά την χειμερινή περίοδο σε καθημερινή βάση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Την ανάγκη μέρος των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ορίζονται τοπικά εξέφρασε σε δηλώσεις του το μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Καβάλας κ. Μένανδρος Μαρινάκης.  Μία πραγματικά πολύ καλή πρόταση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Καβάλας κ. Γιώργος Τσακίρης την εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για το θέμα της Σαρία που αφορά τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ

Αυξημένα θα είναι τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του κ. Στράτος Μακρογιαννίδης. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ

Η πρώην Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Στέλλα Παπαδοπούλου στην τελευταία  συνεδρίαση της  Νομαρχιακής Διοικούσας  Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας επέκρινε το γεγονός ότι κάποια στελέχη του κόμματος φέρονται σαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές ενώ δεν είναι φωτογραφίζοντας τους κ.κ. Λαζαρίδη και Χατζηκωνσταντίνου. Σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε το όλο θέμα  τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει στελέχη του κόμματος να προεξοφλούν την υποψηφιότητα τους και να εμφανίζονται σαν  εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας κ. Βοϊδης έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κάτι επιτέλους γιατί καταντήσαμε χώρα γερόντων…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ

Χθες ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Παύλος Ζησίμου παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η ΠΙΤΤΑ

Μια από τις προτάσεις του κ. Ζησίμου είναι η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιττας του Επιμελητηρίου να βρει την παλιά της αίγλη και να αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *