Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Το κόμμα κεντρικά αποφασίζει για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος με αφορμή τις δηλώσεις του μέλους της ΝΟΔΕ κ. Στέλλας Παπαδοπούλου ότι κάποια στελέχη άγονται και φέρονται ως ήδη υποψήφιοι βουλευτές.

Η ΑΘΗΝΑ

Ο κ. Δράκος ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της Καβάλας και της κάθε Καβάλας σε ότι αφορά τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου είναι ελάχιστος. Τα πάντα αποφασίζονται από την Αθήνα. Τελικά η αξία της επαρχίας είναι ελάχιστη για όλα τα κόμματα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Περισσότερες από 450 αιτήσεις υποβλήθηκαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τους δικαιούχους. Η Αντιδήμαρχος κ. Φραντζεσκάκη δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων θα γίνει δεκτή.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή των σταφυλιών στο Νομό Καβάλας σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε καλή για την εξαγωγή τους. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος τόνισε πως η χρονιά ήταν καλή για όλες τις ποικιλίες πλην της Βικτώρια που  πουλήθηκε σε χαμηλή τιμή.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος  κ. Σταθάκη παρατείνεται ως το Νοέμβριο του 2018 η άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» στην Ενεργειακή Αιγαίου. Η παράταση αυτή ήταν και αυτή την φορά αναπόφευκτη καθώς ενώ το Δημόσιο υπόσχεται αξιοποίηση της «Νότιας Καβάλας» και μετατροπή της σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Το σενάριο αυτό «σέρνεται» εδώ και μία δεκαετία ενώ το Δημόσιο έχει αρνηθεί ανάλογη πρόταση της Ενεργειακής Αιγαίου. Παράλληλα δεν έχει προχωρήσει σε κανέναν διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση της «Νότιας Καβάλας» προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Ενεργειακής Αιγαίου κ. Σωτήρης Χιωτάκης επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι να παραχωρηθεί το κοίτασμα αυτό που ουσιαστικά έχει εξαντληθεί στην Ενεργειακή ούτως ώστε να το μετατρέψει σε μία φυσική αποθήκη φυσικού αερίου κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για τα αποθεματικά φυσικού αερίου στην χώρα μας. Πάντως ο κ. Χιωτάκης σχολίασε πως η απόφαση αυτή του υπουργού  ήταν αναμενόμενη.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς από το τη διαδικασία των εκλογών για την Κεντροαριστερά. Σύμφωνα με τον ίδιο η επόμενη ημέρα δίνει αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια της παράταξης.

Η ΔΙΚΗ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Κομοτηνή θα καθίσουν ένας δήμαρχος και ένας πρώην και 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου για την καταγγελία που έκανε ο πρώην δήμαρχος κ. Ξουλόγης για την πρόσληψη συμβασιούχων 2 μηνών από την σημερινή διοίκηση.  Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την πικρία του στις δηλώσεις του για την όλη εξέλιξη.

ΔΕΝ ….

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δεν συμμετέχει στην Black Friday αυτή την Παρασκευή, κάτι που είναι αναμενόμενο. Άλλωστε όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης Βασίλης, η Black Friday αφορά τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων που έχουν την δυνατότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προβάλλουν αυτή την εκπτωτική ημέρα.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ

Και έχει απόλυτο δίκιο ο Εμπορικός Σύλλογος να μη συμμετέχει σε αυτήν την «εμπορική» γιορτή αφού κανείς δεν ξέρει το πώς μπορούν να κινηθούν εμπορικά οι καταστηματάρχες. Όπως εξήγησε και ο κ. Λεμονίδης οι προσφορές μπορεί να είναι μόνο μέχρι το 50%. Επίσης δεν μπορεί να παραβιαστεί το ωράριο το βραδινό που είναι μέχρι τις 9 η ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι απλοί καταστηματάρχες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια «φιέστα» που θα μπορούσε να τους επιφέρει και πρόστιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα που τα πολυκαταστήματα έχουν «ξεσκιστεί» από την αρχή της εβδομάδας να διαφημίζουν τις προσφορές που θα κάνουν την Παρασκευή. Και βέβαια μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι πραγματικές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το μέλος της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας και πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Ιωαννίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο συνέδριο της κυβέρνησης στην Κομοτηνή.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Ο κ. Ιωαννίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ

Όπως πληροφορηθήκαμε ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της δημάρχου Καβάλας με το νέο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ.κ. Στέφανο. Ο τελευταίος απλοϊκά από τη Μητρόπολη πεζός κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο συνοδευόμενος από έναν κληρικό.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *