Σχόλια….

ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΗΜΝΟ

Τις στενές σχέσεις ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Λήμνου, επιβεβαίωσαν σε συνάντηση που είχαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο έπαρχος του νησιού, Ευάγγελος Γιαρμαδούρος.

Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ενώ το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της ήταν ιδιαίτερα θερμό. Αμφότεροι τόνισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας την ανάγκη πυκνότερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Λήμνου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι οι προοπτικές συνεργασίας με τη Λήμνο είναι τεράστιες. Αρκεί βέβαια να το καταλάβουμε κάποια στιγμή, την ίδια ώρα που οι Λημνιοί σε όλους τους τόνους το επισημαίνουν. Στο παρελθόν έχουν στείλει και έγγραφα σε αρμόδια υπουργεία ακόμα και για την ένωση της Λήμνου με την Καβάλα. Δυστυχώς αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε και είναι ώρα κάτι να κάνουμε τώρα.

ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Και είναι προς τιμήν του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου που ξεκίνησε αυτές τις επαφές με τη Λήμνο. Μακάρι να ευοδωθούν.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Πλημμυρικά φαινόμενα με την ένταση που αυτά εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική την Τετάρτη δεν αποκλείονται στο μέλλον, τόσο σε άλλες περιοχές στη χώρα, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, προειδοποιεί ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κυβράκης.

Με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενόψει και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε χθες  ο κ. Κυβράκης υπογράμμισε με έμφαση ότι τέτοια ακραία φαινόμενα έχουν περίοδο επαναφοράς, περίπου κάθε σαράντα χρόνια, άρα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και με μεγάλη ραγδαιότητα.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Σήμερα  οι Αρχές, ο Λαός και ο Κλήρος της Καβάλας θα υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο. Η τελετή ενθρόνισης του ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μετά το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, ενώ η υποδοχή του κ. Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί  επί της Εγνατίας Οδού. Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Καβάλας θα γίνει η προσφώνηση του νέου Μητροπολίτου από τη δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η 20η Νοεμβρίου έχει αναγνωριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής το Φιλανθρωπικό Σωματείο  «Ο ΑΓ. ΝΕΣΤΩΡ» και ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια διοργανώνουν  εκδήλωση με ενημέρωση και διάφορες δράσεις το πρωί της Δευτέρας  από τις 10 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο – Αγίας Βαρβάρας- και ιδιαίτερα με τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου  με τίτλο «Παρεμβάσεις διαμορφώσεων σε αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου Παγγαίου»,  συνολικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα σε σχολικούς χώρους της Γαληψούς, της Νικήσιανης, του Ελαιοχωρίου και της Ελευθερούπολης. Πρόκειται ουσιαστικά να ανακατασκευαστούν οι υπάρχουσες παιδικές χαρές, προκειμένου να λάβουν πιστοποίηση καταλληλότητας χώρου και λειτουργίας από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών του Δήμου Παγγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας διοργάνωσε χθες εκδήλωση για την επέτειο μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Καπνεργάτη στις 6.30 το απόγευμα. Η συμμετοχή πάντως του κόσμου ήταν πολύ μικρή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ικανοποιητική ήταν η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του  Δήμου Καβάλας που έληξε χθες.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Με τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Πρίνου – Καβάλας ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τα δρομολογια έφερε το θέμα στη συνεδρίαση με τον κ. Χατζηεμμανουήλ να δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να τελειώνει άπαξ και δια παντός.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θάσου είναι αδιανόητο κάποιους μήνες το Χειμώνα η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου να μένει χωρίς δρομολόγια επειδή οι ναυτιλιακές εταιρίες κάνουν την ετήσια συντήρηση των πλοίων τους.

ΑΞΟΝΕΣ

Ιδιαίτερη αναφορά στον οδικό άξονα Ε 61 Καβάλας – Δράμας αλλά και του άξονα Δράμας – Θεσσαλονίκης έγινε στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με το βουλευτή Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη και τα δύο έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ στην παρούσα φάση ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης μελετών έτσι  ώστε να αποφασιστεί πιο έργο θα ξεκινήσει πρώτο. Και το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει πρώτα το έργο του άξονα Ε61.

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ

Φυσικά σε ότι αφορά τον άξονα Ε61 θα πρέπει να ξεπεραστεί και το πρόβλημα με το περιαστικό δάσος Καβάλας. Διότι ο άξονας με βάση τους σχεδιασμούς της Εγνατίας περνάει μέσα από το δάσος.

ΒΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα χρόνο πριν η Εγνατία Οδός ΑΕ βιαζόταν να κατασκευάσει το έργο και στη συνέχεια μόλις αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα έστριψε δια του αρραβώνος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.