Σχόλια…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

Σε όλους τους χώρους που διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας «ξεναγήθηκε» το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το παλιό νοσοκομείο, την παλιά Μεραρχία, τις αποθήκες στο λιμάνι, το πάρκο Φαλήρου και την ακτή Καλαμίτσα. «Στόχος μου ήταν η υπουργός να αποκτήσει προσωπική άποψη και να είναι πιο εύκολο το διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου» ανέφερε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Η κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκε την Καβάλα, λίγο πριν αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Η κ. Παπανάτσιου δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του Δήμου Καβάλας, αρκεί να υπάρχει μια πλήρης καταγραφή των αιτημάτων και αιτιολογημένη. Η επίσκεψή της πάντως ήταν ένας συντονισμός μεταξύ των βουλευτών και της δημάρχου και είναι πολύ θετικό ότι η δήμαρχος συνεργάζεται με τους τοπικούς βουλευτές για το συμφέρον του δήμου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Δημήτρης Μπαντέκας τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός χαρακτήρισε το ΤΕΙ ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ενώ είναι θετικότατος με το ενδεχόμενο της συνένωσης του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα εξετάζονται οι δυνατότητες ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στο ΤΕΙ.

ΣΧΟΛΕΣ

Στόχος του ΤΕΙ είναι να δημιουργηθούν πανεπιστημιακές σχολές στην Καβάλα που θα αναβαθμίσουν το ούτως ή άλλως καλύτερο ΤΕΙ της χώρας. Η συνένωσή του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πολύ απλά θα το αναγάγει σε πανεπιστημιακού επιπέδου. Άλλωστε ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ΤΕΙ παραδέχθηκε ότι είναι ένα από τα καλύτερα ιδρύματα της χώρας. Και έμεινε «άγαλμα» με την οικονομική διαχείριση που γίνεται.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ελέγχους κατά του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει η Διεύθυνση Υγείας  το προσεχές διάστημα όπως το διαβεβαίωσε ο Διευθυντής της κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Μάλιστα ανέφερε ότι ναι μεν επειδή το προσωπικό της Διεύθυνσης είναι λίγο, παρ` όλα αυτά θα γίνουν έλεγχοι και όπου διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Ο νομίατρος κ. Παπαδόπουλος επέστησε την προσοχή στους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επαναπαύονται σε ότι αφορά τους αντικαπνιστικούς ελέγχους. Διότι ναι μεν δεν έχουν προσωπικό, πλην όμως έχουν την ευχέρεια να κάνουν ελέγχους όποτε θέλουν,  μέρα και νύχτα!

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ

Και φυσικά τα πρόστιμα για το κάπνισμα είναι τσουχτερά και δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσουμε στους επαγγελματίες.

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ

Στην επανάχρηση κτιρίων θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας  κάνοντας χρήση διαφόρων προγραμμάτων. Παράλληλα στο Δήμο Καβάλας αναζητούν τρόπους για την αξιοποίηση του κτηρίου του Διόνυσου, όπως το επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Τουλκίδης.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδη τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή τη Δευτέρα στην Καβάλα καθώς διευκρινίστηκαν πολλά ζητήματα. Το κυριότερο σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να χρηματοδοτήσει μεγάλα λιμενικά έργα. Ένα εξ` αυτών αφορά την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στην Ιχθυόσκαλα, καθώς ήδη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  χρηματοδότησε την μελέτη του έργου με 200.000 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ικανοποιητική είναι η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του  Δήμου Καβάλας που λήγει σήμερα.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Φουντώνει σταδιακά η προεκλογική κίνηση για το Επιμελητήριο Καβάλας. Ήδη κάποιοι υποψήφιοι προβάλλονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να ενημερώσουν τους επαγγελματίες για την υποψηφιότητά τους.

ΕΠΕΣΑΝ

Πάντως κατά γενική ομολογία έχουν πέσει κάπως οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Επιμελητήριο σε ότι αφορά τους τρεις συνδυασμούς. Άλλωστε αυτοί που τους ανέβασαν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει πλέον νόημα να συντηρείται αυτή η αντιπαράθεση.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ

Όλα είναι έτοιμα πλέον για την αυριανή ενθρόνιση του Μητροπολίτη ΦΝΦ κ.κ. Στεφάνου. Αρκεί να μη βρέξει και χαλάσει η όλη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Γιατί εκεί ουσιαστικά θα έχει τη δυνατότητα ο λαός να δει από κοντά το Μητροπολίτη.

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Ο δε τοποτηρητής της Μητρόπολής μας Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στη συνέντευξη που έδωσε για τις εκδηλώσεις τις αυριανές ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το κόστος τους ήταν και μια δική του επιλογή. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας θα δαπανήσει 12.000 ευρώ για την ενθρόνιση του κ.κ. Στεφάνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.