Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Θάσου εξ αφορμής της δραματικής  μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας, στην τελευταία συνεδρίαση της και αποφάσισε  να καλέσει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων του νησιού, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους καθώς και τη κλιμάκωση των από δω και πέρα κινητοποιήσεων. Η συνάντηση θα γίνει στη Σκάλα Καλλιράχης, στις 18,30, στη καφετέρια Μιχάλης. Η επιτροπή θα ζητήσει εγγράφως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με μοναδικό θέμα το μέλλον της γραμμής Πρίνου – Καβάλας, διεκδικώντας σε αυτήν την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και την εν τοις πράγμασι συνεισφορά του.

ΘΕΜΑ

Και είναι γεγονός ότι αυτή η υπόθεση με τα δρομολόγια του Πρίνου έχει φέρει στα άκρα τους κατοίκους του νησιού. Διότι το μισό νησί δεν εξυπηρετείται σωστά και ταλαιπωρείται καθώς πρέπει να μετακινηθεί μέσω Κεραμωτής. Είναι δε προς τιμήν της ΑΝΕΘ που είναι η μοναδική εταιρία που εκτελεί δρομολόγια από αυτήν τη γραμμή. Οι άλλες δύο την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

ΥΠΟΜΟΝΗ

Και φυσικά όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη οι ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα θα το μετανιώσουν πικρά σε περίπτωση που έρθει κάποια άλλη εταιρία και δραστηριοποιηθεί στην εν λόγω γραμμή. Διότι αυτή η γραμμή και «ψωμί» έχει και προοπτική.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η υπογεννητικότητα και στην Καβάλα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, καθώς οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας κ. Γιάννης Βοϊδης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή της, το έργο «Μέσα στο νερό δασκάλα», του Γιάννη Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Θεανώς Αμοιρίδου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Δημοτικού περιφερειακού θεάτρου καβάλας κ. Πέτρος Πετρόπουλος, έκανε γνωστό ότι  την παράσταση θα τη παρακολουθήσουν 66 σχολεία με 6000 μαθητές, ενώ πέρα από τις καθημερινές παραστάσεις θα υπάρχουν και δύο Κυριακάτικες για μικρούς και μεγάλους. Οι παιδικές παραστάσεις θα δοθούν 12, 19,16 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου. Σημείωσε δε ότι η παράσταση ανεβαίνει αποκλειστικά με καβαλιώτες ηθοποιούς γεγονός  που δείχνει ότι το ΔΗΠΕΘΕ τιμά τους καβαλιώτες καλλιτέχνες και σέβεται το τοπικό δυναμικό που με την σειρά του τιμά επίσης κυρίως το παιδικό θέατρο και την παιδική σκηνή.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜΙΣΜΟ

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA  θα πραγματοποιήσει μία ομιλία με τίτλο “Aβραάμ και Αριστοτέλης: Θεολογικοί και φιλοσοφικοί διάλογοι Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων” που θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια, της θεσμοθετημένης από την UNESCO, Διεθνούς Ημέρας για την Ανεκτικότητα, η οποία φέτος συμπίπτει και με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας.

Η ομιλία θα είναι στην Ελληνική Γλώσσα και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ιμαρέτ, Καβάλας.

Ομιλητής θα είναι ο κύριος Garth Fowden, καθηγητής Αβρααμικών Σπουδών στην έδρα Sultan Qaboos, του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» θα πραγματοποιήσει την 58η διήμερη εθελοντική  αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας σήμερα και αύριο στη Στρατιωτική Λέσχη Καβάλας..

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημείωσε ότι συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο σύλλογος το 1989 ευελπιστώντας να προσελκύσουν νέους αιμοδότες που να αιμοδοτούν τακτικά.

ΚΑΥΣΗΣ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΩΝ

Η Απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποφασίστηκε για τα Τενάγη Φιλίππων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την καλύτερη προστασία της περιοχής από την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια σχετικών εισηγήσεων τόσο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας και Δράμας, όσο και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, εκδόθηκε αναμορφωμένη Πυροσβεστική Διάταξη σύμφωνα με την οποία η ευρύτερη περιοχή των Τεναγών Φιλίππων εξαιρείται από τις γενικές διατάξεις περί της καύσης σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων και απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η εν λόγω πρακτική.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ

Σήμερα στις 11 το πρωί  στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς», οι Ροταριανοί Όμιλοι Αλεξανδρούπολης, Ανατολικής Λάρισας, Δυτικής Καβάλας και Πανοράματος Θεσσαλονίκης,  συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Προγράμματα του Διεθνούς Ρόταρυ και – Διεθνείς Χορηγίες». Στελέχη των Ομίλων θα  ενημερώσουν υπεύθυνα για τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να  συμμετέχουν  σε  μία  Διεθνή Χορηγία μέσω  κάποιου Ανθρωπιστικού Προγράμματος, ή να λάβουν  μία Διεθνή Υποτροφία σπουδών.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ.κ. Στέφανου και ήδη έχει χυθεί πολύ μελάνι για την όλη υπόθεση. Κυρίως για το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας θα δαπανήσει για τις εκδηλώσεις 12.000 ευρώ.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ποτόλιας άσκησε δριμύτατη κριτική για το όλο θέμα. Η ίδια η δήμαρχος έκανε λόγο για καρμιριές.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αύριο θα έχουμε τις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στην Καβάλα και τα πάντα είναι έτοιμα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κεντροαριστεράς στην Περιφέρεια κ. Κώστας Παπακοσμάς, το στοίχημα είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *