Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

Ο Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Καβάλας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης για πρώτη φορά ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να είναι  υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα υπό την προϋπόθεση ότι η ηγεσία του κόμματος θα συνηγορήσει προς αυτή την κατεύθυνση. .

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

Είναι σαφές ότι από τη στιγμή πλέον ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε επίσημα και για πρώτη φορά αυτή του την πρόθεση, αλλάζουν οι συσχετισμοί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα. Διότι είναι βέβαιο πως ο κ. Λαζαρίδης θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι θα αποκλειστούν. Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ έχει κλείσει η πεντάδα. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να αναφέρουμε ποια είναι η πεντάδα, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας κορμός υποψηφίων. Σαφώς και όλα παίζονται αλλά είναι βέβαιο ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Καβάλας θα είναι ριζικά ανανεωμένο.

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΑΚΡΟΠΟΤΆΜΟΥ

Στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου θα προχωρήσει ο Δήμος Παγγαίου προσδοκώντας στην εξυπηρέτηση των αγροτών και την θέρμανση κατοικιών. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη πλέον το πεδίο αυτό ανήκει αποκλειστικά στο δήμο τους και στο πλαίσιο αυτό θα κινήσουν τις διαδικασίες για την αξιοποίησή του.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε η Εγνατία Οδός ΑΕ στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας αναφορικά με την κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου κ. Μανόλη Θανόγλου επέλεξαν την 2η πρόταση που είναι η λιγότερο δαπανηρή της τάξεως των 1.200.000 ευρώ σε οικόπεδο πλησίον του Νοσοκομείου σε ένα μικρό λοφίσκο.

Η ΜΕΛΕΤΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρόταση για το πάρκινγκ του Νοσοκομείου βασίστηκε ουσιαστικά στη μελέτη του 2011 τότε που διοικητής του Νοσοκομείου ήταν ο κ. Αθανασίου. Αλλά τότε για πολιτικούς λόγους δεν προχώρησε το έργο και το «λουζόμαστε» τώρα…

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΛ

Με το υπουργείο Παιδείας είχε επαφές στην Αθήνα ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ για τη λειτουργία του παραρτήματος ΕΠΑΛ στο νησί και με την προοπτική να λειτουργήσει ως αυτόνομο. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι το υπουργείο είναι σύμφωνο με την πρόταση του Δήμου Θάσου.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τελικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ χθες έφυγε για τη Γερμανία όπου συμμετέχει σε ένα συνέδριο στη Βάτη – Βιδεβέργη. Ένα συνέδριο πολυθεματικό όπου θα προβληθεί πολλαπλώς το νησί της Θάσου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει για τους μικρούς της αναγνώστες μία απολαυστική εκδήλωση παραμυθοδρομιών με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Θάνου.

«Το μαντίλι που έπεσε από την οροφή» θα παραδώσει την παραμυθένια σκυτάλη του στον «Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς» μέσα σε δρόμους αφήγησης, εικόνων, τραγουδιού και μουσικής σήμερα στις 7 το απόγευμα  στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  Αφηγήτρια θα είναι η συγγραφέας των βιβλίων Αγγελική Θάνου.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας μαζί με το Δήμο Καβάλας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για την «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα Καβάλας (Καπναποθήκη), σήμερα στις 6 το απόγευμα.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία για τις εκλογές της κεντροαριστεράς στην Καβάλα την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κ. Παπακοσμά, όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Τοπικά υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία σε ότι αφορά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την Κεντροαριστερά. Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία κατά γενική ομολογία και το στοίχημα είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που θα εξυπηρετήσει την καθημερινότητα του πολίτη.

ΛΕΣΧΗ

Ο κ. Τουλκίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στο έργο της πρώην Μεγάλης Λέσχης. Οι εργασίες εκεί βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ δόθηκε παράταση ενός μήνα στον εργολάβο για να τελειώσει το έργο στο τέλος Ιανουαρίου. Εμείς που το επισκεφθήκαμε το κτήριο μείναμε άφωνοι με τα όσα έχουν γίνει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ηλία Καλανταρίδη. Μάλιστα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε η  παρουσίαση του οικονομικού 9άμηνου του 2017.

ΑΠΑΛΑ

Απαλά μας πέρασε η κακοκαιρία από την Καβάλα καθώς τη γλιτώσαμε με μέτριες βροχοπτώσεις. Αλλού έκανε κατακλυσμούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *