Σχόλια….

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Κάτι κινείται στην Βιομηχανία Λιπασμάτων καθώς επίκειται λύση από ότι φαίνεται  στο θέμα των απολυμένων της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος κ. Λαυρεντιάδης σκοπεύει να αποζημιώσεις τους απολυθέντες και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο όσοι το επιθυμούν. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει αποτέλεσμα..

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ανοιχτή ήταν και η αγορά της Καβάλας την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.  Από ότι διαπιστώσαμε η εμπορική κίνηση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τα πολυκαταστήματα όμως κινήθηκαν ικανοποιητικά. Άλλωστε έκαναν και αρκετές προσφορές σε διάφορα προϊόντα.

ΣΤΗΝ ΣΚΡΑ

Στην συμβολή των οδών Σκρά και Θεσσαλονίκης γίνεται αντικατάσταση των πεζοδρομίων  που είχαν να αντικατασταθούν επί εποχής Αθανασιάδη.  Το θέαμα που παρουσιάζεται είναι καλό.

ΦΟΙΝΙΚΕΣ

Στο μεταξύ και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας φυτεύει από την προηγούμενη εβδομάδα νέους φοίνικες στην παραλιακή ζώνη σε αντικατάσταση αυτών που κάηκαν από τον χιονιά του Ιανουαρίου.  Εξωραϊσμός στο φόρτε του.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης από την φετινή τουριστική κίνηση όταν η αύξηση  των αφίξεων τουριστών από τα σύνορα του προμαχώνα ήταν της τάξεως του 70% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά δε αύξηση κατά 10% σημειώθηκε στην εισροή των τουριστών στην Καβάλα την φετινή τουριστική περίοδο σε σχέση με πέρυσι με βάση τα στατιστικά στοιχεία.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Και φυσικά το θέμα είναι πλέον να διασφαλίσουμε αυτό το τουριστικό ρεύμα στην Καβάλα καθώς από τώρα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται οι ξενοδόχοι και γενικά οι παράγοντες του τουρισμού για το επόμενο καλοκαίρι.  Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε  με τις φετινές τουριστικές δάφνες, καθώς  υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι τουριστικοί προορισμοί στην χώρα μας. Αν μη τι άλλο…..

ΔΕΥΑΚ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ την περασμένη εβδομάδα   και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το 2014. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Ξανθόπουλο το πόρισμα έδειξε ότι κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της Δικαιοσύνης και  όλη η έκθεση θα παρουσιαστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ

Μάλιστα το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να καταθέσει αγωγή στον Δήμο Καβάλας για την καταβολή ΦΠΑ που οφείλει ο Δήμος στην ΔΕΥΑΚ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ παρούσα ήταν και η δήμαρχος κ. Τσανάκα. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό το θέμα  με την αγωγή κάποιοι το ειρωνεύτηκαν και τώρα το λούζονται..

ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Τα αποτελέσματα του πορίσματος του ελέγχου των ορκωτών λογιστών θα παρουσιαστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς πρέπει να καθαρογραφούν.

ΑΓΩΝΕΣ

Το Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας οι διεθνείς αγώνες «Φιλίππεια», μία διοργάνωση μεγάλου κύρους. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου, συμμετείχαν  περί τους 1000 αθλητές!

ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Διέψευσε  κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΛ Καβάλας κ. Στράτος Μακρογιαννίδης  δημοσιεύματα περί κατάργησης της αστικής γραμμής «2» της Δεξαμενής. Ο πρόεδρος του φορέα αναφέρθηκε στα δρομολόγια της γραμμής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί.

ΕΚΑΒ

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Καβάλας και είχε συνάντηση με τους εργαζομένους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη δεν βγήκε κάτι θετικό από την όλη υπόθεση σε ότι αφορά την αποχή τους από τις δευτερογενείς μεταφορές. Έτσι συνεχίζουν την αποχή τους οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τις δευτερογενείς μεταφορές λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ένα μικρό έργο ενίσχυσης της σκεπής του Κολυμβητηρίου θα κάνει ο Δήμος Καβάλας για να περιορίσει την εισροή υδάτων όπως το διαβεβαίωσε η πρόεδρος του Νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Στην συνέχεια προγραμματίζεται μία γενναία παρέμβαση συνολικά για αυτό το αθλητικό κέντρο.  Πάντως αυτή η στέγη από την εποχή του πρώην Νομάρχη κ. Καλλιοντζή είχε προβλήματα….  Κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας….

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση  στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, που έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα. Ο πρόεδρος των Επαγγελματιών  κ. Γιάννης Θωμαϊδής δήλωσε πως τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν δεν διαφέρουν με αυτά των υπολοίπων του Ν. Καβάλας.

ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ

Με τον Αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Δημοσθένη Τουλκίδη συναντήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαριάννα Δρόσου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνένωση του 5ου και του 6ου Νηπιαγωγείου, κάτι με το οποίο διαφωνεί ο σύλλογος.  Οι δεσμεύσεις που είχαν ήταν ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό καθώς το πρόβλημα δεν είναι απλό.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου συμμετέχει από χθες η Περιφέρεια μας. Μάλιστα θα προβληθεί  τουριστικά η Θάσος κατ` εξαίρεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.