Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ..

Μετά από 2 ημέρες απεργιακής κινητοποίησης επιστρέψαμε και πάλι κοντά σας συγκινημένοι από τις τηλεφωνικές κλίσεις που δεχθήκαμε από τους αναγνώστες που δήλωσαν την έλλειψη της ενημέρωσης που είχαν. Το τοπίο φαίνεται να  ξεκαθαρίζει για τον ΕΟΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο για το οποίο απείργησαν οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους.  Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει περιθώριο για επιπλέον απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΠΕΡΙ ΔΕΥΑΚ

Η προϊσταμένη του Λογιστηρίου της ΔΕΥΑΚ έλαβε χρήματα για αμοιβή εκτός υπηρεσίας της τάξεως των 1800 ευρώ λίγο πριν την αλλαγή της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Νίκος Ξανθόπουλος.

ΝΟΜΙΜΗ…

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χρήστος Τσοχαταρίδης για το θέμα της αμοιβής της προϊσταμένης του Λογιστηρίου της ΔΕΥΑΚ για εργασίες εκτός υπηρεσίας υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία είναι νόμιμη.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Πάντως μέσα στον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών που βρίσκονται στην ΔΕΥΑΚ και τότε θα αποδειχθεί αν η αμοιβή που δόθηκε στην προϊσταμένη του Λογιστηρίου της ΔΕΥΑΚ ήταν νόμιμη ή όχι. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος θα ενημερώσει το Δημοτικό  Συμβούλιο αναλυτικά για το  θέμα αλλά και για όλα τα ζητήματα της επιχείρησης.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από ότι φαίνεται τελικά αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Το θέμα  είναι πολύ σοβαρό και αν ο κ. Ξανθόπουλος έχει δίκιο τα πράγματα  περιπλέκουν.

ΕΥΘΥΝΕΣ

Και αν ο κ. Ξανθόπουλος δικαιωθεί, τότε  θα πρέπει να λογοδοτήσει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για τις επιλογές της.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Τέλος σε ότι αφορά την ΔΕΥΑΚ, αληθεύει ότι μετακινούνται δύο προϊστάμενοι Τμημάτων  για να καλυφθούν τα κενά του Λογιστηρίου;  Και αν ναι γιατί μετακινούνται  δύο και όχι ένας;  Και τέλος ο πρόεδρος  του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για ποίο λόγο δεν έκανε την παραμικρή δήλωση για το όλο θέμα ενώ για άλλες υποθέσεις ενεπλάκη ακόμη και το ΣΕΠΕ;

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Δημοσιογράφοι από την Σλοβενία επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων για τον αγώνα των κατοίκων κατά της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης έδωσε και συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους οι οποίοι αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν οι κάτοικοι να αντιστέκονται απέναντι  σε αυτούς τους κατασκευαστικούς κολοσσούς, σε αυτές τις μεγάλες εταιρείες όπως ο ΤΑΡ.  Ο κ. Καλανταρίδης εξήγησε πως οι κάτοικοι δεν θέλουν να χάσουν τα χωράφια τους και το μέλλον των παιδιών τους.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος είναι ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο να εκτελούνται 2 μόλις δρομολόγια καθημερινά από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας Πρίνου. Καθώς είναι μία γραμμή που μεταξύ άλλων εξυπηρετεί την διακομιδή ασθενών του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Και όπως επανέλαβε επιβάλλεται τα δρομολόγια να καθορίζονται από την Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει από πρώτο χέρι όλες τις ιδιαιτερότητες που ισχύουν.

ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στο Πολυσυνέδριο “Capital + Vision” συμμετείχε ο πρόεδρος της Καβάλα  Oil  κ. Δημήτρης Γόντικας, που είχε ως θέμα «Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας». Συνέδριο ιδιαίτερα ουσιαστικό, όπως σχολίασε ο ίδιος.

ΑΓΟΡΑ

Νεκρή από εμπορικής άποψης χαρακτήρισε την εμπορική κίνηση της αγοράς της Καβάλας τον μήνα Οκτώβριο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χασούρα της αγοράς του Οκτωβρίου δεν πρόκειται να καλυφθεί από την αγοραστική κίνηση του Νοεμβρίου, όσο και καλή και αν είναι, αν φυσικά είναι…

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανόλα Κούρτη». Η αιμοδοσία θα λάβει χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας κάτω από την επίβλεψη του νέου προέδρου του συλλόγου κ. Βασιλειάδη Γιώργου.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

Άλλωστε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Στέλλα Μανόλα Κούρτη» κ. Παπαζωγράφου παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά πρόσφατα για προσωπικούς λόγους.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πολλά είναι τα αιτήματα αθλητικών συλλόγων και ομάδων για την παραχώρηση γηπέδων στην Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χάρης Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι παρά την «βροχή» των αιτημάτων μέχρι σήμερα τα έχουν ικανοποιήσει όλα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Τον Δήμαρχο Παγγαίου  κ. Φίλιππο  Αναστασιάδη βράβευσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας  σε τουρνουά ομάδων Κ8 στην Νικήσιανη για την προσφορά του στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη την νέα διοίκηση της Ένωσης, δεσμευόμενος ότι ο Δήμος Παγγαίου θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο  για την αναβάθμιση των ποδοσφαιρικών σωματείων με ιεράρχηση.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα του έργου με τίτλο URBANWASTE  θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου  στις 5.30 το απόγευμα  στην Καβάλα  στην Δημοτική Καπναποθήκη   με θέμα την  “Διαχείριση απορριμμάτων που προκύπτουν από επαγγελματικές δραστηριότητες” όπως του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης κλπ.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέτρα για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων από τις επαγγελματικές δραστηριότητες του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης κλπ. Η ημερίδα υποστηρίζεται από το έργο URBAN WASTE του προγράμματος ΗORIZON 2020 της Ε.Ε.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς κ. Μανιάτης φαίνεται πως αποκτά μία δυναμική και στην Καβάλα. Τον εκπροσωπούν ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού κέντρου κ. Τιάκας, ο πρόεδρος των Δασκάλων κ. Μουμτσάκης και ο Παράσχος Κώστας.  Ο κ. Μανιάτης θα είναι στην Καβάλα την επόμενη εβδομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *