Σχόλια

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Μόλις 2 δρομολόγια καθημερινά θα έχουμε στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Άντε και εις ανώτερα… Κάθε χρόνο τα ίδια την περίοδο του χειμώνα…

ΣΚΥΛΙΑ

Το γράψαμε προ ημερών αλλά ποιος το έλαβε υπόψη του, για τα αδέσποτα σκυλιά στο ΤΕΙ Καβάλας. Επιτέθηκαν σε φοιτήτρια και την έστειλαν στο Νοσοκομείο!  Θα [παρέμβει κανείς από τον Δήμο καβάλας;

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με τον καθιερωμένο τρόπο γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καβάλα, ενώ στις εκδηλώσεις παρών ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης.

ΖΩΗΡΑ!

Πάντως  βοήθησε και ο καιρός και  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ήταν πολύ ζωηρές!. Ο κόσμος ξεχύθηκε στο κέντρο της πόλης και μετά την παρέλαση αναστέναξαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Την Κυριακή είχαμε εκλογές για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο να αναδεικνύεται Περιφερειάρχης. . Το αποτέλεσμα δεν ήταν  αναμενόμενο, δεδομένων των συσχετισμών. Για αυτό άλλωστε γίνεται λόγος για πολύ παρασκήνιο..

ΝΑΥΑΓΙΟ

Σε ότι αφορά το ναυάγιο στη Ραψάνη λανθασμένα υπήρξε η αντίληψη ότι θα απομακρυνθεί τις επόμενες μέρες. Υπάρχει ακόμα πολύ γραφειοκρατία με το Λιμεναρχείο Καβάλας στον τομέα των αδειοδοτήσεων. Στην καλύτερη περίπτωση η διαδικασία να ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

ΑΠΟΛΗΨΕΙΣ..

Νέες απολήψεις αδρανών υλικών διαπιστώθηκαν στα ορεινά του Ν. Καβάλας, όπως διαβεβαιώνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Παππάς. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς από την αρχή του έτους υπήρχαν καταγγελίες για αυτές τις απολήψεις αδρανών υλικών από την περιοχή της Λημνιάς. Τώρα πλέον με αυτήν τη νέα καταγγελία τα πράγματα λαμβάνουν άλλες διαστάσεις.

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ;

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς φαίνεται πως δικαιώνεται στο κομμάτι των αρχικών καταγγελιών του, αφού από την αρχή πρώτος έσπευσε να καταδικάσει αυτήν την πρακτική της απόληψης αδρανών υλικών από τα ορεινά της Καβάλας. Μάλιστα ο κ. Παππάς επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ότι δεν παρακολούθησε το θέμα και επέρριψε ξεκάθαρες ευθύνες στον αντιδήμαρχο κ. Φιλιππίδη. Από ότι φαίνεται η συνέχεια θα δοθεί μάλλον στα δικαστήρια με την εταιρία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στην Καβάλα βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντής για να συναντηθεί με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να έχουν ένα διάλογο αναφορικά με τις προτάσεις που υπάρχουν για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Όπως πληροφορηθήκαμε  έγινε ένας πολύ καλός διάλογος και του τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας. Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι ότι σε πρώτη φάση γίνεται μια έρευνα. Μια καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των προβλημάτων. Οπόταν μετά θα έχουμε και τις οριστικές αποφάσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στις 4 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο ενόψει της χειμερινής περιόδου για να συζητηθούν και να συντονιστούν δράσεις απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο επίκεντρο θα είναι η Θάσος λόγω των αντιπλημμυρικών έργων που είναι σε εξέλιξη όπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Κυβράκης από την Πολιτική Προστασία.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Στις Δράσεις Δικτύου Συνυπευθυνότητας συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας ενώ υπάρχει συνάντηση των συμμετεχόντων στις 2 Νοεμβρίου στο Βέλγιο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ….

Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων της Β. Ελλάδος έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητες στην Βουλγαρία όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλης επισήμανε ότι επικρατεί μια αγανάκτηση στους επιχειρηματίες της Καβάλας κι όχι μόνο αναφορικά με τη στάση του κράτους απέναντί τους. Όπως σχολίασε, λογικό είναι οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος να θέλουν να μετεγκατασταθούν στη Βουλγαρία, δεδομένου ότι εκεί το φορολογικό καθεστώς είναι ευνοϊκότατο. Συν τοις άλλοις όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κρατούν μία ημέρα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κι εδώ έρχεται φυσικά το καρκίνωμα του ελληνικού δημοσίου. Στην Ελλάδα για να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση χρειάζεσαι το λιγότερο έναν ως τρεις μήνες. Και αυτά τα παραμύθια που ακούγαμε μέχρι πρότινος για fast track είναι κυριολεκτικά παραμύθια της Χαλιμάς. Δυστυχώς είμαστε η χώρα της σφραγίδας.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Μπαίνουμε σιγά σιγά προς το χειμώνα. Σήμερα 1η Νοεμβρίου και ο καιρός αναμένεται να είναι αισθητά διαφορετικός σε σχέση με το Σαββατοκύριακο. Από την άλλη όλοι εύχονται ο Νοέμβριος να είναι καλός καιρικά για να γίνει και οικονομία στα καύσιμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση