Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τελικά τέσσερα δρομολόγια του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, επιστρέφουν εντός των επόμενων ημερών, στην οδό Βενιζέλου, όπως αποφασίστηκε προχθές το μεσημέρι  σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο ο πρόεδρος του φορέα μεταφοράς κ.  Στράτος Μακρογιαννίδης και η δήμαρχος κ.  Δήμητρα Τσανάκα.

Ο  κ. Μακρογιαννίδης δήλωσε ότι  από τις επτά γραμμές που συνολικά περνούσαν από την οδό Βενιζέλου πριν αυτή μονοδρομηθεί, θα επιστρέψουν η γραμμή του Βύρωνα, του νοσοκομείου, της Κηπούπολης και του Άγιου Λουκά.

Οι γραμμές που θα συνεχίσουν να περνούν από την οδό Ερυθρού Σταυρού είναι συνολικά τρεις και συγκεκριμένα της Δεξαμενής, της ΔΕΠΟΣ και του  Μπάτη..

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μακρογιαννίδης, η απόφαση ελήφθη από κοινού με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, ενώ τόνισε ότι η διοίκηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. υποσχέθηκε να μη συμπίπτουν  όλες οι γραμμές ταυτόχρονα στην οδό Βενιζέλου, ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ

Και φυσικά όλη αυτή η εξέλιξη που είχαμε με τη Βενιζέλου και τα αστικά λεωφορεία απλά μας επαλήθευσε. Διότι ο σχεδιασμός έγινε στο ποδάρι και δεν προβλέφθηκε ότι με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα προκαλούνταν τέτοιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Βενιζέλου. Τεράστιες οι ευθύνες της τέως διοίκησης του Δήμου Καβάλας κ. Σιμιτσή, ενώ ευθύνες υπάρχουν και στη σημερινή διοίκηση της κ. Τσανάκα που προχώρησε άρον άρον στην υλοποίηση του έργου. Επίσης ευθύνες κατά την προσωπική μας άποψη έχει και η μηχανικός κ. Αλεξάνδρα Τσανάκα που έκανε την επικαιροποίηση της μελέτης. Η τελευταία δεν έλαβε υπόψη της τίποτα από όλα αυτά και κυρίως αυτήν την άσκοπη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Διότι τελικά η όλη ανάπλαση της Βενιζέλου τι ήταν; Γεμίσαμε άχρηστα άσπρα πλακάκια και κολωνάκια… Επιβαρύναμε το κυκλοφοριακό και δημιουργήσαμε προβλήματα οικονομικά στους επαγγελματίες. Και κάποιοι επιμένουν ακόμα να το θεωρούν αυτό αναπτυξιακό έργο. Όπως κάποια παπαγαλάκια…

ANAMENOMENH

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση των φορέων της Καβάλας στην σύσκεψη για τον άξονα Ε61 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας σε ότι αφορά της όδευση του δρόμου Καβάλας  – Δράμας.

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

Ως γνωστό η  παγκόσμια πρωταθλήτρια σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, συνοδεία του υπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή.  Μαζί της και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκάκι κ. Βασίλης Θεοδωρίδης. Ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι ο υφυπουργός κ. Κοντονής δεσμεύτηκε ότι θα τους χρηματοδοτήσει με 30.000 ευρώ για να βοηθηθεί η Σταυρούλα Τσολακίδου στα επόμενα αθλητικά της βήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση…

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και η ΒΦΛ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μία έρευνα του ΤΕΙ Καβάλας και συγκεκριμένα 2 ερευνητικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με το Διευθυντή της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Μπεχράκη η σχέση τους με το ΤΕΙ είναι αμφίδρομη καθώς απορροφούν τους αποφοίτους του.

ΣΚΛΗΡΗ

Μία σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τις δηλώσεις του Διοικητή του ΟΑΕΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Διοικητής του ΟΑΕΕ είναι να σιωπά και να ντρέπεται…

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ

Ο κ. Λεμονίδης πρόσθεσε ότι αρκετά πια με αυτήν την κοροϊδία και είναι απορίας άξιον πώς ακόμα κρατιούνται οι επαγγελματίες και μένουν μόνο στις λεκτικές αντιδράσεις. Διότι το κακό παράγινε με τους ελεύθερους επαγγελματίες να λιμοκτονούν και κάποιοι να γελούν εις βάρος τους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα θέλουν να δώσουν στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Δ/ντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ κ. Δημήτρης Πογαρίδης.

ΚΙΝΗΣΗ

Πολύ καλή αίσθηση άφησε η τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι στους Ξενοδόχους  του Ν. Καβάλας όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης.

ΑΓΚΑΘΙ

Να επιστρέψουμε τώρα στο θέμα του οδικού άξονα Ε61 καθώς κατά γενική ομολογία όλοι συμφωνούν ότι το έργο είναι αναγκαίο αλλά χαρακτηρίζουν αγκάθι τη χάραξή του μέσα από το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Και εμείς θεωρούμε ότι είναι ακραίο να κοπούν τόσα πεύκα ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση να μην πετσοκοφτεί το πευκοδάσος.

ΣΤΙΣ 4.000

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να κοπούν και 4.000 πεύκα από τη διέλευση αυτού του άξονα! Άραγε αξίζει τον κόπο;

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Την ίδια ώρα που οι υποστηρικτές του έργου δηλώνουν ότι θα αντικατασταθούν τα δέντρα. Στη σημερινή Ελλάδα αυτό ξεπερνάει και τα ποντιακά ανέκδοτα.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Στο ΤΕΙ Καβάλας κυκλοφορεί μια αγέλη από αδέσποτα σκυλιά. Δεχθήκαμε πολλά παράπονα από τους φοιτητές, κάποιος ας κάνει κάτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *