Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν χθες  στο λιμάνι της Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Τάκη Αγγελίδη είναι πλέον μία σημαντική στιγμή για την Καβάλα και τον τουρισμό κρουαζιέρας. Η Καβάλα έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας, είναι κάτι που διαφημίζει τουριστικά την πόλη  διεθνώς, αλλά έχει και κάποια οικονομικά αποτελέσματα που είναι συγκεκριμένα και αναμφισβήτητα, υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

Για άλλη μια φορά επικράτησε  μια όμορφη εικόνα στο λιμάνι της Καβάλας, το ένα έρχεται από Κουσάντασι και πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός είναι η Καβάλα και συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ το δεύτερο έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα, τελευταίο ευρωπαϊκό προορισμό και καταλήγει στο Κουσάντασι.

ΟΡΓΗ

Υπάρχει μια οργή πλέον του μικρού και πολύ μικρού επαγγελματία, εμπόρου, βιοτέχνη, στην Καβάλα καθώς τα ειδοποιητήρια  που έρχονται από την Εφορία είναι δυσβάσταχτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα από τον Νοέμβριο, όταν και ψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επεσήμαναν  ότι την πραγματική εικόνα θα την  βιώσουν  το καλοκαίρι με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κάτι  που συνέβη’.

Μάλιστα αυτό το μετέφεραν  πρόσφατα στην Κόρινθο, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, στον υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Δήμα όπου του ανέφεραν τις αδικίες αυτού του νομοσχεδίου και δεσμεύτηκε για βελτιώσεις από τον Σεπτέμβριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε ειδική εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προχθές Τρίτη 9 Ιουλίου, προσκλήθηκε και αποδέχθηκε να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην εκδήλωση παρέστηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στέφανος, και σύσσωμοι οι φορείς της Καβάλας.  Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, μετέφερε την βαθιά εκτίμηση του Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη και όλων των μελών της διοίκησή του, για την προσφορά της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ. και τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο εορτασμός των 100 χρόνων, γιατί είναι μια καλή ευκαιρία για την αποτίμηση μιας πορείας, με ένα σημαντικό έργο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης. Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16. Πάνω από 2000 αθλητές, προπονητές και συνοδοί θα δώσουν το παρόν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διεκδικώντας ο καθένας την νίκη ή τoυς στόχους που έχει θέσει.

ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Δεν έχει εντοπιστεί περιστατικό ιού Δυτικού Νείλου στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο αυτή την εποχή είναι σε έξαρση ο ιός που μεταδίδεται από τα κουνούπια.  Ο Διευθυντής Υγείας υπογράμμισε ότι   ιός του δυτικού Νείλου είναι κάτι που υπάρχει  κάθε χρόνο στην χώρα μας, είναι ένας ιός που έχει εγκατασταθεί και θεωρείται ενδημικός για την χώρα μας.

Εμφανίζεται συνήθως μέσα στον Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου και διαρκεί  μέχρι Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Μεταδίδεται με τα κουνούπια ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κρούσμα στην Καβάλα.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

Ο ογκολόγος κ. Αναστάσιος Βαγιωνάς θα παραμείνει στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς απέσυρε την παραίτηση του. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου κ. Σταυρούλα Γκουλούση προωθείται πλέον και η δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο. Η κ. Γκουλούση επιβεβαίωσε πως ο Διοικητής του Νοσοκομείου  κ. Γερόπουλος, και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Δημήτρης Τσιλικάκης καταβάλουν προσπάθειες  ώστε να δημιουργήσουν μια αυτόνομη Ογκολογική Κλινική, που  δεν θα υπάγεται πλέον στην Β’ Παθολογική Κλινική και θα είναι ένα ανεξάρτητο τμήμα.

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Σε εγρήγορση  οι λογιστές και τον φετινό Ιούλιο, με περισσότερες υποχρεώσεις σε σχέση με άλλες χρονιές. Για τον λόγο αυτό ζητούν νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με την ιδιότητα του λογιστή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι εκδόθηκε

μια ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χατζηδάκη και στην οποία γίνεται αναφορά για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο τους αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία των τεσσάρων μηνών είναι ένα πάγιο αίτημα, διότι πάντα προκύπτουν προβλήματα στην περίοδο των φορολογικών δηλώσεων  ανέφερε  ο κ. Προμούσας.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Συνεργείο του Δήμου Καβάλας περισυνέλλεξε αδέσποτα σκυλιά από την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χρήστος Τσιτσιλικάκης  σε δηλώσεις του για το θέμα σημείωσε πως η επιχείρηση έγινε το βράδυ με όχημα της υπηρεσίας και μετά από καταγγελία πολίτη του οποίου το δεσποζόμενο σκυλί του δέχθηκε επίθεση.  Ο Αντιδήμαρχος  τόνισε με έμφαση πως ο μοναδικός υπεύθυνος για την περισυλλογή όλων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι ο Δήμος  Καβάλας και δεν θα δώσει αναφορά σε κανέναν πότε θα πάει, που και γιατί.