Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε την ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσπάθεια συνεργασίας των Επιμελητηρίων Καβάλας, Ημαθίας και Κορίνθου, η οποία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και αδελφοποίησης, από τις Πόλεις στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην Κόρινθο, υπογράφηκε η αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων  και ταυτόχρονα, το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, που προβλέπει δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Η συνεργασία προβλέπει την από κοινού εκμετάλλευση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση και προβολή του θρησκευτικού τουρισμού, με σκοπό την προσέλκυση Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών στα μοναδικά και πολύ αξιόλογα θρησκευτικά σημεία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), το δεκαήμερο Διεθνές Θερινό Σχολείο (26 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2024)  που διοργανώνει το Τμήμα Χημείας  του ΔΠΘ, σε συνέργεια με το  Ερευνητικό Κέντρο INES (Γαλλία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Lille (Γαλλία. Επι σειρά ετών, το Τμήμα Χημείας του ΔΠΘ, διοργανώνει ένα πρωτοποριακό και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις εξειδικευμένων επιστημόνων / ερευνητών, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επισκέψεις πεδίο, και παράλληλες ερευνητικές δραστηριότητες.

Βασικός σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι να εμπλουτισθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των συμμετεχόντων.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ…

Την έντονη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός της έλλειψης συνεργασίας με τον Δήμο Καβάλας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι σχέσεις τους με τον Δήμο Καβάλας δεν είναι καλές και  για τον λόγο  αυτό και δημιουργούνται κάποια οικονομικά θέματα στο Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Ο πρόεδρος του φορέα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών κ. Βασίλη Λεμονίδη στον Οργανισμό θα ενταχθούν τα Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως με βάση το νόμο  επήλθε η κατάργηση των Νομικών Προσώπων οπότε θα έπρεπε να προχωρήσουν  στην ενσωμάτωσή τους στο Δήμο Καβάλας χωρίς βέβαια να παρέμβουν  στις υφιστάμενες δομές.

Στο πλαίσιο αυτό  τα καταργηθέντα Νομικά Πρόσωπα εντάσσονται στον Οργανισμό και ο υφιστάμενος δέχεται και νέες πια οργανικές μονάδες για να καλύψουν τις υπηρεσίες που θα παρέχει ο Δήμος Καβάλας.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ

Το οικόπεδο Κρέη ήταν πάντοτε συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΥΑ Καβάλας. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι ουδέποτε καθυστέρησαν την παράδοση του έργου ενώ ανέκαθεν το οικόπεδο Κρέη είχε νερό. Σε δηλώσεις του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την αντιπολίτευση του Χαράλαμπου Χρυσανίδη, ο κ. Χρόνης τόνισε πως η υδροδότηση στο οικόπεδο υπήρχε πάντα, λόγος για τον οποίο μπόρεσαν άλλωστε να γίνουν και οι εργασίες στον χώρο και σαν υπηρεσία προχώρησαν στην ‘άμεση σύνδεση με τους καταναλωτές. .

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης. Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16. Πάνω από 2000 αθλητές, προπονητές και συνοδοί θα δώσουν το παρόν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διεκδικώντας ο καθένας την νίκη ή τoυς στόχους που έχει θέσει.

ΣΧΟΛΗ

Η  Σχολή  Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, φορέας που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών από 19 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου 2024, στην  ειδικότητα   «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Η φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ  του Νοσοκομείου  Καβάλας παρέχεται δωρεάν και διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα που επιμερίζεται σε 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης με συνολική διάρκεια 960 ωρών, που οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

ΕΡΓΑ

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της αντικατάστασης της εξωτερικής μαρμαροδομής του Δικαστικού Μεγάρου καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο έχουν μείνει πολλά υπολείμματα από τις εργασίες εξωτερικά του κτηρίου. Όπως εξήγησε αυτό που παρατηρούν  είναι μια άθλια κατάσταση η οποία υπάρχει περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, με παρατημένα υλικά, κάποια μπάζα, χόρτα κτλ. Η εξωτερική του εικόνα είναι απαράδεκτη και δεν έρχεται πλέον κανείς να απομακρύνει τα υλικά που περίσσευσαν από τις εργασίες κι έχουν μείνει διάφορα πράγματα στον περιβάλλοντα χώρο του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σε διαρκές πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον το κυκλοφοριακό στην πόλη της Καβάλας, ειδικά στη διάρκεια των θερινών μηνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας , ο πρόεδρος του Eurotaxi, Γεράσιμος Τερλάκης.

Μάλιστα, με έμφαση υπογράμμισε ότι ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάζεται επί της οδού Κουντουριώτου, όχι μόνο δεν θα λύσει το υφιστάμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα το εντείνει έτι περαιτέρω. Φέτος οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν  ένα διαρκές κυκλοφοριακό πρόβλημα ενώ τα εκτελούμενα έργα, πέρα από την υφιστάμενη ταλαιπωρία, τους δημιουργούν προβληματισμό όσον αφορά το μέλλον της πόλης και την κυκλοφορία των οχημάτων.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

Πρόβλημα αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Για παράδειγμα οι κάδοι στον Προφήτη Ηλία ξεχείλισαν  και η δυσοσμία ήταν πολύ μεγάλη…. Τίθεται και θέμα υγείας πλέον με τέτοιες θερμοκρασίες…..