Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Γεράσιμος Τερλάκης σημείωσε πως η πόλη δεν διαθέτει και θέσεις στάθμευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Τερλάκης εξήγησε ότι  ένα μεγάλο πρόβλημα διότι χάνουν  χρόνο από την εργασία τους όπως  και τα αστικά λεωφορεία, κάτι που οικονομικά τους πλήττει. Επίσης, επειδή λειτουργούν  βάση ταξιμέτρου, αν αφήσουν  να κοστολογηθεί κανονικά το ταξίμετρο στη διαδρομή, ο πελάτης επιβαρύνεται αυτό το ποσό. Παράλληλα στο κέντρο της Καβάλας δεν υπάρχουν χώροι στάσης αυτοκινήτων.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους κτηνοτρόφους και τους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής, να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια εντατικών στειρώσεων σκυλιών και γατιών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι δημότες  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στο 2513 500371,  Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 13:30, ώστε να στειρωθούν τα σκυλιά των κτηνοτρόφων και τα αδέσποτα που φροντίζουν στη γειτονιά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνεται ότι, σε αίθουσα του Τελωνείου Καβάλας, την 23η Απριλίου και από ώρα 09:00 μέχρι 11:00 θα διενεργηθεί πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση αλιευτικών εργαλείων και συσκευών που προέρχονται από κατάσχεση λόγω χρήσης τους σε παράνομη αλιεία. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας κατά την ανωτέρω ημερομηνία θα επαναληφθεί την 26η Απριλίου και 13η Μαΐου και ώρες  09:00 μέχρι 11:00 αντιστοίχως.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνει διήμερο Λόγιας Μουσικής στο οποίο οι μαθητές θα παρουσιάσουν έργα Προκλασικής, Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μεγάλη Λέσχη την Τρίτη 16 Απριλίου  και την Τετάρτη 17 Απριλίου  στις  7.30 το βράδυ  με είσοδο ελεύθερη.

Η ΕΚΘΕΣΗ

Μεγάλη ήταν  η επισκεψιμότητα της έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, στο σταθμό του μετρό του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που πέρασαν  την είσοδο της έκθεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί εκθέτες  εξάντλησαν τα αποθέματά τους εξαιτίας του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Λίγο πριν τη λήξη της το Σάββατο 13 Απριλίου,  οι συμμετέχοντες  έκαναν  λόγο για μια άκρως επιτυχημένη έκθεση επικροτώντας την απόφαση των υπευθύνων να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθιστώντας την πλέον θεσμό εξωστρέφειας και διαφήμισης των προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΛΑΪΚΕΣ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών Καβάλας με τα POS. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μικροπωλητών κ. Σωτήρη Ιωαννίδη τα ρούτερ δεν συμβαδίζουν με τις ταμιακές μηχανές ενώ επιβαρύνονται και με το κόστος που πληρώνουν στις τράπεζες με τις συναλλαγές τους.

¨όπως εξήγησε ξεκίνησαν  να κάνουν  αναβαθμίσεις στις ταμειακές μηχανές τους , κάτι που δεν γινόταν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν  σε άλλες λύσεις που δεν ήταν ακόμη έτοιμες να αντιμετωπίσει το κράτος. Αυτό έχει να κάνει με τα POS τα οποία αδυνατούν να λειτουργήσουν με τα ρούτερ σε συνεργασία με τις ταμειακές μηχανές.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της συνοικίας του Περιγιαλίου στην Καβάλα δηλώνουν προβληματισμένοι για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, κάνοντας λόγο για μια αγέλη κοντά στα Lidl, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, να φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ και ειδικά τα μικρά παιδιά.

Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση στον Δήμο Καβάλας να δώσει λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας ότι το θέμα υφίσταται εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι σήμερα όσον αφορά στην αντιμετώπισή του.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Κύμα αφίξεων από διάφορες πόλεις της Ευρώπης αναμένονται φέτος στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», με προορισμό κυρίως τη Θάσο η οποία το καλοκαίρι ετοιμάζεται να γεμίσει από τουρίστες και μάλιστα νωρίτερα από τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ήδη για το Πάσχα οι κρατήσεις για τα καταλύματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Συγκεκριμένα, φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχουν απευθείας συνδέσεις (τσάρτερ) από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» με έξι πόλεις της Γερμανίας, το Όσλο της Νορβηγίας, τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, τη Βιέννη και το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας

τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας , το Πόζναν, τη Βαρσοβία και το Κατοβίτσε της Πολωνίας

την Πράγα, το Μπρνο και την Οστράβα της Τσεχίας, την Κοπεγχάγη της Δανίας,

το Λονδίνου, το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας πoυ έγινε την Παρασκευή.

Ο  πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, σημείωσε ότι ‘πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής.

Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.

ΑΛΙΕΙΑ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι  30 Μαΐου, η ενάσκηση της  επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά ( ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς ) για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων,  στον ποταμό Νέστο, στα Τενάγη Φιλίππων,   στα αρδευτικά κανάλια και   στους παραποτάμους και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.