Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργάνωσε μία εκδήλωση χθες  στη 1 μετά το μεσημέρι για την ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα  ήταν διαδικτυακή η εκδήλωση και αφορά την ρύθμιση των δόσεων των χρεών. Μία  διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις νέες βελτιώσεις που έχει επιφέρει το τελευταίο νομοθέτημα. Υπήρξε ενημέρωση από την  τη Γενική Γραμματέα της Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κα Θεώνη Αλαμπάση, η οποία ήταν  η κεντρική ομιλήτρια. Οι επιχειρηματίες  είχαν   τη δυνατότητα να ενημερωθούν  ποιες είναι αυτές οι νέες ρυθμίσεις και  ποιες θα είναι οι βελτιώσεις που έχουν έρθει στο νέο εξωδικαστικό μηχανισμό.

ΕΡΓΑ

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην οδό Κασσάνδρου με την επίστρωση του δρόμου στην Πλατεία Καπνεργάτη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Αλέξη Γούλα το έργο αποδείχθηκε πολύ δύσκολο ενώ έχει στρωθεί ο υδατοπερατός και αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η στρώση του υδατοπερατού και από την πλευρά της οδού Αβέρωφ. Η  μαρμαρόστρωση εξελίσσεται  και το σίγουρο είναι ότι έχουν συμφωνηθεί με τον ανάδοχο της ανάπλασης κάποιες ημερομηνίες  περάτωσης του έργου.

Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι  ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο έργο που η μελέτη είχε κάποιες παραμέτρους που δεν έλαβε υπ’ όψιν ο εργολάβος  και γι’ αυτό καθυστέρησαν τόσο πολύ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το προβληματισμό και την μεγάλη ανησυχία του συλλόγου αλλά και των κατοίκων του Ζυγού και του Κρυονερίου εκφράζει η πρόεδρος του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, αναφορικά με την εφαρμογή του κανονισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την πυροπροστασία των ακινήτων που είναι κοντά σε δασικές εκτάσεις. Η Ραφαέλα Τοπάλογλου τονίζει ότι ο κανονισμός που αφορά όλους τους κατοίκους των δύο χωριών, έχει πολύ ασφυκτικά περιθώρια εφαρμογής ενώ τονίζεται ότι κινείται στην κατεύθυνση της «ατομικής ευθύνης» των ιδιοκτητών ακινήτων, φορτώνοντας τους με πρόσθετες επιβαρύνσεις, οικονομικές και διοικητικές. Γι’ αυτό και καλεί όλους στη σύνταξή ενός αξιόπιστου σχεδίου αντιπυρικού σχεδιασμού πού θα βασίζεται στις σημερινές ανάγκες.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΥΑΚ στο σημείο από την οδό Ομονοίας και Αβέρωφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη θα φτάσουν μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και τα πρώην Δικαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό  έχουν γίνει κάποιες ερευνητικές τομές για να εξετάσουν  τι δίκτυα περνάνε στο πεζοδρόμιο της Ομονοίας, ενώ οι εργασίες είναι στο ύψος τη Ομονοίας με Αβέρωφ. Η προηγούμενη εργολαβία είχε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο και θα λάβουν  το νερό από τον κεντρικό αγωγό από το σημείο αυτό  για να το διανείμουν  στο κέντρο της πόλης.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Τις ευχαριστίες του προς την Σάννυ Μπαλτζή για την προσφορά στη νεολαία της Καβάλας δύο υποτροφιών για ένα πλήρες διδακτικό έτος στην Πολιτική Ακαδημία “Political Academy”, εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης τονίζει ότι η προσφορά της Καβαλιώτισσας τραγουδίστριας, μουσικοσυνθέτριας και ποιήτριας φανερώνει το ασίγαστο ενδιαφέρον της για τη γενέθλια γη.

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πεδίου προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο του μαθήματος Αστικού Σχεδιασμού του 4ου έτους σπουδών. Οι φοιτητές, συνοδεία των καθηγητών τους, περιηγήθηκαν στην πόλη της Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, καθώς το θέμα του μαθήματος αφορά στον μετασχηματισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων σε χώρο πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου και φέτος, στα πλαίσια της εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, προέβη στην Ετήσια Εκπαίδευση για την Αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης της Τοπικής Εθελοντικής Ομάδας, τόσο σε Θεωρητικό όσο και Πρακτικό επίπεδο, την Τετάρτη 27/03 και την Πέμπτη 28/03 αντίστοιχα, στοχεύοντας στην επιμόρφωση της Τοπικής Εθελοντικής Ομάδας, με σκοπό να είναι στην πράξη δυνατή η αντιμετώπιση ενός πραγματικού συμβάντος.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Εταιρείας “Μετόπη- σύμβουλοι προστασίας περιβάλλοντος”, την οποία εμπιστευόμαστε τα τελευταία χρόνια σε όλα τα θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος, με το πρόγραμμα να υλοποιείται, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο  Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης συναντήθηκε στο Γραφείο του με την Διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΝΔΡΟΣΘΕΝΗΣ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αναφορικά με την πρωτοβουλία του Συλλόγου να αναλάβει τη διοργάνωση της τελικής φάσης (final 4) για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης -Ανατολικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 06 και 07 Απριλίου 2024, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Θάσου – Θάσου.

Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Θάσου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Συλλόγου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, καθώς πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, που δεν έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη στο παρελθόν, ενώ αποτελεί διαφήμιση για τον τόπο μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ

Ο Δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Αθλητισμού και Παιδείας ενημερώνουν ότι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων άθλησης για όλους, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αρχίζει η υλοποίηση των προγράμματος «Αθλητισμός και γυναίκα», «Άσκηση στην τρίτη ηλικία», «’Άσκηση σε άτομα με αναπηρία», «Άσκηση στην Προσχολική ηλικία». Επίσης φέτος θα λειτουργήσει τμήμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο για «Μυϊκή ενδυνάμωση και Εκμάθηση Κολύμβησης Ενηλίκων».  Η λειτουργία των τμημάτων άρχισε  από  την Δευτέρα   και περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον Δήμο  Καβάλας.

ΖΩΓΡΑΦΟΙ

Ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας διοργανώνει Έκθεση με τίτλο «Τέχνης ένεκεν» αναδρομή στα παλιά… Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στην ισόγεια αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης .

Η διάρκεια είναι από σήμερα  μέχρι 9 Απριλίου   εκτός από το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου που θα λειτουργήσει  μόνο το απόγευμα .  Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.30-13.30 και 18.00-21.00. Τα εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Απριλίου  στις   20.00

Μετά τα εγκαίνια η ομάδα « Ήθος Ποιώ»  θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο το «Όλα στη φόρα» σε σενάριο σκηνοθεσία Κυριακής Οβαλιάδου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τον Απρίλιο ως μήνα ενημέρωσης ευαισθητοποίησης-αποδοχής για τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού, διοργανώνεται ημερίδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» (σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη) το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10:30.

Ομιλητές θα είναι η Όλγα Παΐζη-Ψυχοπαιδαγωγός με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές-Φάσμα Αυτισμού και ο Χρήστος Αρβανιτόπουλος-Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.