Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Ως γνωστό την Τρίτη στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου για την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Θάσο. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όπως και ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στις δηλώσεις της η κ. Κόλλια ανέφερε  ότι σε συνεργασία με τον κ. Μαρκόπουλο αποφάσισαν να γίνει αυτή η σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες    αποκατάστασης  μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές  στην Θάσο και να εξετάσουν τι έχει γίνει ως τώρα  και ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. «Πρέπει να τονίσω ότι η παρουσία του Στρατού είναι σπουδαία και καταλυτική καθώς ανέλαβε το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών και πρέπει αυτό να το «εκμεταλλευτούμε», να  το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα  για να μπορέσουμε να ωφεληθούμε  από την βοήθεια του Στρατού» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι  ο Στρατός δεν αποφασίζει ποια έργα θα γίνουν, αυτό το αποφασίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είναι παρών και σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και το δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν καθώς ότι δίνεται από οικονομικούς πόρους είναι και από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ ζήτησε να παραμείνει ο Στρατός στο νησί και μετά τον Οκτώβριο έτσι ώστε να μην μείνουν στην μέση τα έργα που πρέπει  να γίνουν. Σωστός ο «παίκτης». Ο άνθρωπος βλέπει μπροστά..

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης από τη στήριξη που έχουν από την ΓΣΕΕ στον αγώνα τους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος από την Καβάλα δήλωσε τη στήριξη της ΓΣΕΕ στον αγώνα τους και κάλεσε και όλα τα άλλα σωματεία να σταθούν στο πλάι τους.  Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με την παρουσία του κ. Παναγόπουλου.

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ

Ξεμπλόκαρε τελικά το έργο του Φράγματος Μαρμαρά καθώς προχωρά η μελέτη του δικτύου ύδρευσης του όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Η γραφειοκρατία έκανε το «θαύμα» της και μπλόκαρε το έργο για έναν ολόκληρο χρόνο.

ΣΤΗΡΙΞΗ

Τη στήριξη των φορέων ζητά ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτή της κατάκτησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από την Σταυρούλα Τσολακίδου. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σκάκι κ. Θεοδωρίδης Βασίλης δήλωσε ότι θα πρέπει ο Δήμος Καβάλας και η Περιφερειακή Ενότητα να στηρίξουν οικονομικά το σύλλογο για να συνεχίσει να έχει αυτές τις επιτυχίες.

ΤΙΜΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Σταυρούλα Τσολακίδου την επόμενη Τετάρτη θα τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Απόψε άλλωστε πρόκειται να τιμηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά την πρωτοβουλία της δημάρχου κ. Τσανάκα.  Καλές οι τιμές, αλλά καλό είναι να πέσει και κανένα  φράγκο στο Σκακιστικό Όμιλο.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 10 λεπτά του λίτρου λόγω της αύξησης του ΕΦΚ οπόταν η τιμή στο λίτρο θα είναι στα 95 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο, λόγω της πολιτικής του ΟΠΕΚ πολύ πιθανόν να υπάρξει και περεταίρω αύξηση στο πετρέλαιο διεθνώς με ότι αυτό συνεπάγεται..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα σήμερα το Σωματείο Βενζινοπωλών θα δώσει συνέντευξη τύπου, χθες είχαν και εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας όπου λειτούργησαν 137 περίπτερα επιχειρήσεων και έγιναν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Τσατσούλης δήλωσε ότι η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται στην αγάπη των Καβαλιωτών.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην Αστυνομική Διεύθυνσης Καβάλας σε έμψυχο δυναμικό καθώς υπάρχουν 30 κενές οργανικές θέσεις όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος. Όπως σχολίασε ο κ. Ίμβρος τα κενά δεν φαίνονται επειδή η παρουσία της αστυνομίας είναι δυναμική στην Καβάλα, όπως για παράδειγμα η παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Πλην όμως επιβάλλεται να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη Θάσο ακόμη ο τουρισμός καλά κρατεί. Τα μεγαλύτερα πακέτα ολοκληρώνονται στις 15 Οκτωβρίου ενώ κρατήσεις υπάρχουν μέχρι το τέλος του μήνα! Το νησί δεν καταλαβαίνει τελικά ούτε από φωτιές ούτε από τίποτα.

ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Στο μεταξύ χθες ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, όπως και έγινε. Το θέμα γνωστό, το 1,5 εκατομμυριάκι που διεκδικεί η Δημωφέλεια από τον ΟΛΚ, που είναι πλέον  τελειωμένη υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *