Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Την επίσκεψη στελεχών του Επιμελητηρίου Μπουργκάς δέχθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Βλάχο Άγγελο πρόκειται για μία συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι δεχθήκαν επίσκεψη από το Μπουργκάς, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου του, του Δήμου Μπουργκάς και του Οργανισμού Λιμένα του. Αυτή έγινε σε συνέχεια προηγούμενης δικής τους επίσκεψης στην βουλγάρικη πόλη τον Ιούλιο που μας πέρασε. Δεν υπέγραψαν συμφωνία καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στο Μπουργκάς στις 10 ή 11 Οκτωβρίου, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την Κρουαζιέρα, που είναι ο βασικό; φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας. Αφορά την συνεργασία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε πριν από χρόνια.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΙKA
Χθες πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού (ΣΣ) Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια της Καβάλας.
Στις 11:00΄ έγινε η πρώτη σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων και η τελική έγινε στις 12.35 μετά το μεσημέρι. Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Απὸ την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 η χορήγηση ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητὲς με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και διαμένουν μόνιμα εντὸς των ορίων αυτής.
Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο έως 27-10-2023 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους από την ορισθείσα Τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές της σε φορείς της Νέας Καρβάλης προχώρησε η Energean, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τιμάται διεθνώς την 29η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν έλαβαν εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), στην απινίδωση καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού. Οι συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με οδηγίες, πέρασαν πρακτική άσκηση σε κούκλα πρώτων βοηθειών και, τέλος, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σε ανάγκη.
ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ
Με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και η φετινή λουτρική περίοδος για το Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού – Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.
Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, μεγάλος αριθμός ατόμων όλων των ηλικιών επισκέπτονται το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του δήμου Καβάλας προκειμένου να νιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πηλού. Η συνεχιζόμενη αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φανερώνει τα οφέλη που είχαν στο σώμα τους και την υγεία τους.
ΔΙΑΚΟΠΗ
Λόγω εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας» διακόπηκε η παροχή νερού χθες Δευτέρα από ώρα 08:30 έως 13:30, στην περιοχή ΝΕΑΠΟΛΗ (ΔΕΠΟΣ).
ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Στο χώρο του 6ου ΓΕ.Λ. Καβάλας, τελέστηκε ο Αγιασμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας για το σχολικό έτος 2023-2024. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευόμενους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας διανύει τον 16ο χρόνο λειτουργίας του, απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω και χορηγεί Απολυτήριο Γυμνασίου μετά από δύο σχολικά έτη φοίτησης.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ συμμετείχε με περίπτερό του στην Έκθεση του Επιμελητηρίου. Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη σημείωσε πως ήταν μία προσπάθεια προβολής του συλλόγου καθώς η Πνοή συμμετέχει σε όλες τις Εκθέσεις του Επιμελητηρίου. Σκοπός τους ήταν να κάνουν ακόμη περισσότερο γνωστή την παρουσία τους διότι ο κόσμος που συμμετείχε στην Έκθεση και δεν είναι από την πόλη της Καβάλας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δράση του συλλόγου. Σύμφωνα με την κ. Ανέστη, έκαναν νέους φίλους και πολλές φορές νέα μέλη και γενικά είναι μια κίνηση για να δείξουν ποιοι είναι και τι κάνουν.