Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 η χορήγηση ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και διαμένουν μόνιμα εντός των ορίων αυτής.
Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο έως 27-10-2023 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους από την ορισθείσα Τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Τριήμερο συνέδριο πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας που ξεκίνησε χθες στις 5 η ώρα. Ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Γιάννης Καζανίδης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα διπλό συνέδριο που αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στην Πληροφορική.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι πρόκειται για δύο συνέδρια των τριών ημερών που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς με το πρώτο πανελλήνιο και διεθνές συνέδριο να έχει τίτλο «Η Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση». Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε άλλο κόσμο και προσπαθεί να αναδείξει μέσα από επιστημονικές εργασίες πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΔΑΣ
Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.
Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στον Πλαταμώνα θα γευτεί αυθεντικές τις γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία, με σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική, θα προμηθευτεί αγνά προϊόντα του τόπου, θα απολαύσει την όμορφη φύση του φθινοπώρου.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συνδιοργανώνει με το Δήμο Θάσου Διημερίδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εις μνήμη του Δημητρίου Έλληνα στο Λιμένα Θάσου. Η 1η ημέρα περιλαμβάνει επιστημονικές διαλέξεις (Καλογερικό Θάσου).
Η 2η ημέρα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των πολιτών σε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – χρήση Απινιδωτή – πρώτες βοήθειες (Γυμνάσιο Λιμένα).
Συγχρόνως θα διενεργείται λήψη δειγμάτων σιέλου από πολίτες που επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ».
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης με τα Αστυνομικά Τμήματα της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εργαζομένων με τα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, το Στέλεχος του Προγράμματος Υπηρεσιών Πρόληψης στις 06/09/2023 και στις 25/9/2023, συμμετείχε ως παρατηρήτρια και εκπαιδευόμενη στα δύο δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέμα την «Ψυχική Υγεία», στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης και στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας. Επίσης στις 22/09/2023 παρακολούθησε ως παρατηρήτρια και εκπαιδευόμενη το δίωρο βιωματικό εργαστήριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου για την «Ενδοοικογενειακή Βία».
ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Για τις 7:30 χθες το βράδυ είχαν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλας «KavalaExpo» στο Εκθεσιακό Κέντρο Απόστολος Μαρδύρης, στη Νέα Καρβάλη. Τιμώμενη πόλη από το εξωτερικό είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας ενώ συμμετέχει και μεγάλη αποστολή από τη Σερβία. Στην τελετή των εγκαινίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη. Η έκθεση ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.
ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Το 9ο Επιστημονικό Συμπόσιο ενάντια στον καρκίνο πραγματοποιεί από χθες η Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο», στον χώρο του Δημοτικού Ωδείου. Σε αυτό θα συμμετέχουν επιστήμονες – ιατροί, απ’ όλη την Ελλάδα. Διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, καθώς και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας. Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί Forum Καρκινοπαθών με κεντρικό τίτλο: «Προβλήματα, προσεγγίσεις Περιφέρειας και κέντρου σε ογκολογικές υπηρεσίες». Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 8 το βράδυ.
ΚΑΣΤΑΝΟ
Γιορτή κάστανου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην Μικρόπολη Δράμας. Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία κάτω συνοικίας, με χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρόπολης, τον Σύλλογο Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή», το χορευτικό συγκρότημα νεανικής εστίας Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι και ποντιακά με το σχήμα «μπρατίμια» και ντόπια Δράμας με την ορχήστρα του Χάρη Βαγενά.
ΚΑΙΡΟΣ
Με αραιή συννεφιά θα κυλήσει σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία στην Καβάλα θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά αναμένεται για αύριο στην περιοχή.