Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Ο πρόεδρός του κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα δρομολόγια αυτήν τη στιγμή γίνονται κανονικά καθώς τα προβλήματα που είχαν στο δρομολόγιο Καβάλα- Αθήνα δεν υπάρχου πλέον, εκτελούν κανονικά τη διαδρομή.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως, είναι η αύξηση της τιμής του καυσίμου που έχει απορροφήσει όλα τα έσοδα του καλοκαιριού.
ΔΙΚΤΥΟ
Η Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών, μέλος του Ομίλου Italgas) και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Γάκης, ανακοίνωσαν προχθές την ενεργοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα.
Το έργο ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΕΣΠΑ 2014-2020), αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την παροχή προσιτής και καθαρής ενέργειας στους κατοίκους της Καβάλας.
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Απὸ την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκὸ έτος 2023-2024 η χορήγηση ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) υποτροφιὼν σε προπτυχιακοὺς φοιτητὲς με οικονομικὲς δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικὰ Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται απὸ τις επαρχίες της Ιερὰς Μητροπόλεώς μας και διαμένουν μόνιμα εντὸς των ορίων αυτὴς.
Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνωνται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερον έως 27-10-2023 με τα απαραίτητα δικαιολογητικὰ, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους απὸ την ορισθείσα Τριμελὴ Επιτροπὴ του Ταμείου Υποτροφιὼν της Ιερὰς Μητροπόλεως.
ΑΝΕΜΟΙ
Λόγω των ισχυρών ανέμων η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Κυριάκο Μανδρανή είναι σε επαγρύπνηση.
Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη επικρατούν ισχυροί άνεμοι και η Θάσος είναι σε δείκτη επικινδυνότητας 3. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αύξησε λίγο τα μέτρα της, με γνώμονα και ότι η αντιπυρική περίοδος τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου και με δεδομένο ότι επικρατεί ανομβρία στην περιοχή.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας που θα ξεκινήσει σήμερα στις 5 η ώρα. Ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Γιάννης Καζανίδης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα διπλό συνέδριο που αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στην Πληροφορική.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι πρόκειται για δύο συνέδρια των τριών ημερών που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς με το πρώτο πανελλήνιο και διεθνές συνέδριο να έχει τίτλο «Η Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση». Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε άλλο κόσμο και προσπαθεί να αναδείξει μέσα από επιστημονικές εργασίες πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
ΓΙΟΡΤΗ
Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.
Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στον Πλαταμώνα θα γευτεί αυθεντικές τις γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία, με σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική, θα προμηθευτεί αγνά προϊόντα του τόπου, θα απολαύσει την όμορφη φύση του φθινοπώρου.