Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

KAYΣΙΜΑ
Αυξητικές είναι οι τάσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα και δη στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος υπογράμμισε πως δυστυχώς σύμφωνα με τα σημερινά επίπεδα το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,5 ευρώ το λίτρο.
Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών υπογράμμισε ότι η τιμή της αμόλυβδης έχει περάσει τα 2,05 το λίτρο πανελλαδικά και το πετρέλαιο το 1,80 ευρώ το λίτρου διότι δυστυχώς οι διεθνείς τιμές που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, λόγω αύξησης του αργού πετρελαίου, έχουν ανεβάσει πάρει πολύ και τις τιμές στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρχει επιδότηση στην αντλία ώστε να είναι καλύτερη η τιμή και με τα στοιχεία που έχουν αυτήν τη στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει περίπου στο 1,50 ευρώ το λίτρο.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Σε 3 καθημερινά μειώθηκαν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε ότι τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από 1ης Νοεμβρίου που οι εταιρείες αποσύρουν τα σκάφη τους για συντήρηση.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ευελπιστούν ότι θα μείνουν έτσι όλη τη χειμερινή περίοδο και μέχρι 31 Οκτωβρίου τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Τα προβλήματα ίσως δημιουργηθούν από τη 1 Νοεμβρίου που αρχίζει η νέα δρομολογιακή περίοδος και αρχίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες να αποσύρουν τα πλοία τους για συντήρηση.
ΑΠΑΤΕΣ
Η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ενημερώνει με ανακοίνωση της απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων. Ο φοροτέχνης λογιστής κ. Γιάννης Παναγιωτίδης υπογράμμισε ότι το φαινόμενο δεν είναι νέο και σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε κωδικούς ΤΑΧΙS.
Εξήγησε δε ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου, διάφοροι επιτήδειοι με πολλούς τρόπους και τεχνάσματα προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες ή επαγγελματίες, κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, με διάφορα προσχήματα και λένε ότι δήθεν πήραν τηλέφωνο από λογιστικό γραφείο και ζητούν χρήματα και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ενδίδει όποιος του τα ζητάει αυτά.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιστορικών Μελετών «Ο Απόστολος Παύλος» πλάι στο Βαφτιστήρια της Αγίας Λυδίας. Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας με θέμα « Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» από τη θεατρική ομάδα «ΑΚΟΥΕΟΡΑ», καθώς και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από τον αρχαιολόγο και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου κ. Μιχάλη Λυχούνα.
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.
Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στον Πλαταμώνα θα γευτεί αυθεντικές τις γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία, με σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα, θα διασκεδάσει με παραδοσιακή μουσική, θα προμηθευτεί αγνά προϊόντα του τόπου, θα απολαύσει την όμορφη φύση του φθινοπώρου.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τo ΕΚΑΒ Καβάλας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Παναγιάς «Το Κάστρο» διοργάνωσαν χθες σεμινάριο για τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά & χρήση απινιδωτή. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική.
Η ΔΕΔΑ
Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν χθες η ΔΕΔΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας».
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).