Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΘΑΣΟΣ
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περίοδος για την Θάσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι η κίνηση ήταν ακόμη καλύτερη και από το 2019.
Ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε με έμφαση ότι η χρονιά πήγε πολύ καλά καθώς είχαν πολύ περισσότερες αφίξεις από το 2019 που θεωρείται η χρονιά σταθμός και φυσικά θα δούν πλέον τις εισπράξεις τους διότι δεν ξέρουν ακόμη το μέγεθος τους. Σύμφωνα με τον ίδιο αν είναι περισσότερες από το 2019 θα οφείλεται στο γεγονός ότι ήρθαν περισσότεροι τουρίστες παρά το ότι έχουν ξοδέψει πιο πολλά.
ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ
Ικανοποιητική ήταν η επιβατική κίνηση στα ΤΑΞΙ της Καβάλας το φετινό Καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Γεράσιμος Τερλάκης σημείωσε πως παρά το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ικανοποιημένοι από την κίνηση.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπήρξε αυξημένος φόρτος οχημάτων, κυρίως λόγω των τουριστών που έρχονται οδικώς τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Καβάλας. Γεγονός που επιβάρυνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας και δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις ως προς την εξυπηρέτηση του επιβατικού τους κοινού. Ως σωματείο διερευνούν τρόπους και γι’ αυτόν το λόγο το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Με ανακοίνωση της η Energean δηλώνει ότι κατά πάγια πρακτική δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε εκλογικές διαδικασίες είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοί της είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν να υποβάλουν υποψηφιότητα με τα πολιτικά κόμματα ή τους συνδυασμούς της επιλογής της. Ωστόσο, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων αρχών στον Δήμο Καβάλας και στις τοπικές Δημοτικές Κοινότητες παρατηρήθηκε το φαινόμενο υποψήφιοι, παρουσιάζοντας δημοσίως τα βιογραφικά τους, να δηλώνουν ότι εργάζονται στην Energean, χωρίς αυτό να είναι αληθές και ζητά από τους υποψηφίους να προβούν άμεσα σε διόρθωση των συγκεκριμένων δηλώσεων.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, προγραμματίζεται και η έναρξη των μαθημάτων της Σχόλης Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής μας Εκκλησίας. Οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίον τέλεσε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Στέφανος στο προαύλιο του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας.
ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέδωσαν 11 απινιδωτές σε Προέδρους Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άμεσης επέμβασης σε πιθανό συμβάν ξαφνικής καρδιακής ανακοπής.
Η Διοίκηση του Δήμου, εκφράζοντας την ευαισθησία της στην ανθρώπινη ζωή και θέλοντας να ικανοποιήσει σχετικά αιτήματα των αθλητικών συλλόγων, προμηθεύτηκε 13 συσκευές, οι οποίες κόστισαν περίπου 14.000 ευρώ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τo ΕΚΑΒ Καβάλας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Παναγιάς «Το Κάστρο» διοργανώνουν σεμινάριο για τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά & χρήση απινιδωτή. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΔΕΔΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα στις 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).
ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Καβάλας. Ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα!!! Λίγοι αυτοί που το παρακολούθησαν μέχρι τέλους. Είχε ενδιαφέρον πάντως.
ΕΚΛΕΙΣΑΝ
Έκλεισαν τα περισσότερα μπίτς μπάρ της Καβάλας. Και μάλλον αυτό θα είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα.