Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Θανάση Μητρόπουλο εντός των ημερών θα αφιχθούν και οι 535 νέοι φοιτητές.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ξεκίνησε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τελειώνουν οι εξετάσεις αυτήν την εβδομάδα και από τη επόμενη θα αρχίσουν και τα μαθήματα. Οι φοιτητές έρχονται κανονικά, έχουν γραφτεί όλοι και προς το τέλος του μήνα και θα γνωρίζουν πόσοι θα έρχονται διά φυσικής παρουσίας. Πιστεύεται ότι θα είναι 500 οι νέοι φοιτητές που από τις 27-28 του μήνα θα έχουν φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο, οπόταν θα υπάρξει μία καλή επίδοση, αν και θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε το νέο έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Συμεών Μαυρίδη το κυριότερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια του κτιρίου με την αποκόλληση ενός μαρμάρου από την πρόσοψη του. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την αποκατάσταση των μαρμάρων.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι ελπίζουν όλα να κυλήσουν ομαλά κι αυτήν τη χρονιά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα που να κωλύει την όλη λειτουργία των δικαστηρίων. Τα προβλήματα πάντα υπάρχουν και φροντίζουν να βρίσκουν τις λύσεις που απαιτούνται. Κυρίαρχα προβλήματα είναι ο κλιματισμός στο Δικαστικό Μέγαρο και η υποστελέχωση.
ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Με τις ευχές όλων και τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠμεΑ» της «Δημωφέλεια».
Ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός της δομής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του προέδρου της «Δημωφέλεια», Παναγιώτη Αγγελίδη, της γενικής διευθύντριας, Άλκηστις Βλάχου, του διευθυντή Αθλητισμού και Παιδείας της Επιχείρησης, Αλέξη Βρεττού, πλήθους κόσμου, γονέων καθώς και των ωφελούμενων του Κέντρου.
Κοινή διαπίστωση όλων όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή αγιασμού και κυρίως των εργαζομένων της δομής ήταν η συνεχής υποστήριξη και η άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της «Δημωφέλεια» με το Κέντρο, ενώ εξέφρασαν και τις ευχαριστίες τους, γι’ ακόμη μια φορά, στους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει την εκδήλωση “Open Day” ενημέρωσης, γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και ψυχαγωγίας για όλους τους μαθητές του ΔΩΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Ο Πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται ένα χάπενινγκ με ηλεκτρικά όργανα με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας. . Αυτό θα γίνει στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Μέσα στο κτήριο του Ωδείου θα μπορούν να μπουν οι γονείς και οι μελλοντικοί μαθητές για να συναντηθούν με τους καθηγητές, να δούν τα παραδοσιακά όργανα τα οποία διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο.
ΕΚΘΕΣΗ
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως αναμένουν χιλιάδες επισκέπτες σε αυτό το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν μέσα σ’ αυτό το τετραήμερο να παρουσιάσουν τα προϊόντα που εκθέτουν, να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει καταναλωτές και το επόμενο στοίχημα είναι να έχουν μια πολύ μεγάλη και αυξημένη επισκεψιμότητα.
Υπάρχει δυναμική παρουσία της Σερβίας, υπάρχουν επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία, από την οποία έχουμε το λιμάνι του Μπουργκάς ως τιμώμενη περιοχή στη φετινή έκθεση.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τo ΕΚΑΒ Καβάλας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Παναγιάς «Το Κάστρο» διοργανώνουν σεμινάριο για τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά & χρήση απινιδωτή. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Παλιά Μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΔΕΔΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με θέμα «Ενεργοποίηση Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στον σταθμό διανομής, στη συμβολή των οδών Θάσου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (παλιά Εθνική Οδός Ξάνθης – Καβάλας).