Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ
Μετά από την πρόσφατη συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο, αποφασίσθηκε η διοργάνωση τον Σεπτέμβριο του 2024 μεγάλου διεθνούς συνεδρίου με αφορμή τα εκατό (100) χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.
Ως προπαρασκευαστική δράση αυτού του συνεδρίου συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 1ο Συνέδριο «Θρησκευτικές Περιηγήσεις» στο πλαίσιο των συνεδρίων Απόστολος Παύλος: θεολογία- ιστορία- τέχνης- πολιτισμός, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιστορικών Μελετών «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στο χώρο του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας, στο οποίο έχουν προσκληθεί να ομιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές του ΑΠΘ και του ΔΙΠΑΕ.
ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ
Φαινόμενα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων εντοπίστηκαν στην περιοχή τα οποία εντοπίστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι ήταν μια βδομάδα με πολλές και σημαντικές επιτυχίες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, κυρίως του τμήματος Ασφάλειας Καβάλας που οι συνάδελφοι ασχολούνται με αυτά τα αντικείμενα. Είχαν την εξιχνίαση δύο μεγάλων περιπτώσεων με απάτες ηλικιωμένων, οι οποίος άνοιξαν και το δρόμο για πολύ περισσότερες περιπτώσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει την εκδήλωση “Open Day” ενημέρωσης, γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και ψυχαγωγίας για όλους τους μαθητές του ΔΩΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Ο Πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται ένα χάπενινγκ με ηλεκτρικά όργανα με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας. . Αυτό θα γίνει στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου. Μέσα στο κτήριο του Ωδείου θα μπορούν να μπουν οι γονείς και οι μελλοντικοί μαθητές για να συναντηθούν με τους καθηγητές, να δούν τα παραδοσιακά όργανα τα οποία διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο.
ΟΜΙΛΙΑ
Στο Σιδηρόνερο Δράμας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του “Πολιτιστικού κέντρου Διαμαντής Λαζαρίδης”. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο συγγραφέας και πολύ καλός φίλος του αείμνηστου Διαμαντή Λαζαρίδη, ο Vahit Tursun. Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Η ανταλλαγή» του Κυριάκου Σ. Σαχανίδη, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία, Κώστα Σιδηροπουλου, από την Λυδία Καβάλας. Η θεατρική αυτή παράσταση πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Παράλληλα θα υπάρξει προσφορά εδεσμάτων της ποντιακής κουζίνας.
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεκίνησαν οι επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας από πλευράς των μαθητών των σχολείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, κ. Χρήστο Τζανάκο, το μόνον πρόβλημα είναι οι έλλειψη χώρου για τα αυξανόμενα εκθέματα. Τα εκθέματα έχουν γεμίσει, πλέον το χώρο. Έχουμε μιλήσει με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» καθώς υπάρχει στη συνέχεια του Μουσείου μία αποθήκη την οποία πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευάσουν και να ξεκινήσουν να βάζουν εκθέματα κι εκεί εκθέματα. Σήμερα υπάρχουν άλλα εκθέματα που βρίσκονται στο απεντομωτήριο και αυτά πρέπει να έρθουν, να συντηρηθούν κα να τοποθετηθούν στο Μουσείο.
ΕΚΘΕΣΗ
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως αναμένουν χιλιάδες επισκέπτες σε αυτό το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν μέσα σ’ αυτό το τετραήμερο να παρουσιάσουν τα προϊόντα που εκθέτουν, να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει καταναλωτές και το επόμενο στοίχημα είναι να έχουν μια πολύ μεγάλη και αυξημένη επισκεψιμότητα.
Υπάρχει δυναμική παρουσία της Σερβίας, υπάρχουν επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία, από την οποία έχουμε το λιμάνι του Μπουργκάς ως τιμώμενη περιοχή στη φετινή έκθεση.
ΓΙΟΡΤΗ
Για 23η φορά θα διοργανωθεί η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νέλη Τσεσμεζόγλου σημείωσε ότι πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή με την προσφορά της βραστής γίδας.
Όπως κάθε χρόνο, φέτος για 23η χρονιά, οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πλαταμώνα μαζί με το Δήμο Νέστου, την εκδήλωση Ορεινής Κτηνοτροφίας. Ετοιμάζονται από τη νύχτα 500 κιλά γίδα, ετοιμάζεται η σούπα για να τη γευτεί ο κόσμος την επόμενη μέρα. Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ξεκινάει από τις 11 το πρωί και όσο πάει.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Λιμεναρίων Θάσου.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και η φιλόλογος Νάσκου Θωμαή, η οποία με τις πανελλήνιες και βαλκανικές αθλητικές διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου, όπου υπηρετεί.