Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΕΚΘΕΣΗ
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί η Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως αναμένουν χιλιάδες επισκέπτες σε αυτό το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν μέσα σ’ αυτό το τετραήμερο να παρουσιάσουν τα προϊόντα που εκθέτουν, να έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει καταναλωτές και το επόμενο στοίχημα είναι να έχουν μια πολύ μεγάλη και αυξημένη επισκεψιμότητα.
Υπάρχει δυναμική παρουσία της Σερβίας, υπάρχουν επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία, από την οποία έχουμε το λιμάνι του Μπουργκάς ως τιμώμενη περιοχή στη φετινή έκθεση.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, επιθεώρησαν το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου τις εργασίες αντικατάστασης των έξι αντλιών ανακυκλοφορίας της βιολογικής ιλύος στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της Καβάλας.
Παράλληλα, τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΚ ενημέρωσαν τον κ. Μουριάδη και για το περιεχόμενο της πρότασης που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», ύψους 4.881.000 ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό της Ε.Ε.Λ. πόλης Καβάλας.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας συμμετείχε στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Τάσο Ιωαννίδη είχαν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι έχουν κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11.30 το πρωί. Είναι μια 24ωρη απεργία η οποία προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο κι απ’ όσο γνωρίζει και στον ιδιωτικό τομέα με αιτήματα για την ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων. .
ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ
H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε μια μεγάλη δράση με στόχο την συγκέντρωση χρηματικού ποσού με το οποίο θα αγοραστούν είδη ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Η επιλογή των ειδών σε τρόφιμα αλλά και υλικά υγιεινής έγινε έπειτα από συνεννόηση με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των πληγεισών περιοχών.
Η προσπάθεια μας έχει στόχο να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η διαβίωση των πολιτών.
Η ανθρωπιστική βοήθεια για την Θεσσαλία παραδόθηκε σε μεταφορική εταιρεία και θα ξεκινήσει από την πόλη χθες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Εκ μέρους της Οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου, εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες στο ΔΣ οι οποίοι διέθεσαν τις εισπράξεις της προβολής της ταινίας «Το Μπλε καφτάνι», που προβλήθηκε στις 17 του Σεπτέμβρη στον κινηματογράφο Ζέφυρο, προκειμένου να αγοραστούν παιδικά εμβόλια.
Εκδηλώσεις ευαισθησίας σαν αυτή, δίνουν τα μέσα και το κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ενώ συγχρόνως αναδεικνύουν την ευαισθητοποίηση του ΣΦΓΤ Καβάλας, απέναντι στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της εποχής.
ΣΥΜΠΟΣΙΟ
Το τριήμερο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε το Γ΄ συμπόσιο «Η Καππαδοκία των Ζώντων Μνημείων».
Πετυχημένες, πολυπληθείς εκδηλώσεις στο Ακόντισμα, στην Νέα καρβάλη όπου παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των καλεσμένων της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, αρχειακού και Ιστορικού ενδιαφέροντος. Βραβεύθηκε η Έφορος Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου κυρία Σταυρούλα Δαδάκη για το πολύπλευρο έργο και τη στήριξη που παρέχει στο Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και παρουσιάστηκε ο τόμος «Κώδιξ» των πρακτικών των δύο τελευταίων συμποσίων 2022-2023.
Το τριήμερο έληξε με την μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο θέατρο της Δώρας Στράτου, όπου το πολυπληθές μουσικό-χορευτικό σχήμα του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών παρουσίασε με τον καλλίτερο τρόπο τους τουρκόφωνους χορούς και τραγούδια του Γκέλβερι Καππαδοκίας.
ΓΙΟΡΤΗ
Για 23η φορά θα διοργανωθεί η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νέλη Τσεσμεζόγλου σημείωσε ότι πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή με την προσφορά της βραστής γίδας.
Όπως κάθε χρόνο, φέτος για 23η χρονιά, οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πλαταμώνα μαζί με το Δήμο Νέστου, την εκδήλωση Ορεινής Κτηνοτροφίας. Ετοιμάζονται από τη νύχτα 500 κιλά γίδα, ετοιμάζεται η σούπα για να τη γευτεί ο κόσμος την επόμενη μέρα. Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ξεκινάει από τις 11 το πρωί και όσο πάει.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Λιμεναρίων Θάσου.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και η φιλόλογος Νάσκου Θωμαή, η οποία με τις πανελλήνιες και βαλκανικές αθλητικές διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου, όπου υπηρετεί.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Η Π.Α.Μ.Θ. για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο πλαίσιο αυτής την 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που θα διεξαχθούν έως 24 Σεπτεμβρίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας..
Η διοργάνωση με την ονομασία «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Δημόσια Υγείας από το 2018 (με δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στον Υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας με Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εμείς οι Γυναίκες».