Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΚΙΝΗΣΗ
Πολύ καλή ήταν η τουριστική κίνηση για την Καβάλα το φετινό καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης σημείωσε ότι ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια ήταν ο κυρίαρχος για την περιοχή μας.
Ο κ. Μιτζάλης θεωρεί ότι ήταν μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών και σε επισκεψιμότητα και σε επίπεδο διάρκειας, καθώς συνεχίζεται η κίνηση για την περιοχή μας έστω και μειωμένη. Όταν γίνει ο απολογισμός τις επόμενες εβδομάδες, όλοι θα έχουν θετικά αποτελέσματα στους υπολογισμούς τους.
Στην περιοχή της Καβάλας, ο οδικός τουρισμός από τη Βαλκανική χερσόνησο αποτελεί την πλειοψηφία των πελατών τους όπως εξήγησε.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στον απολογισμό των έργων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» για την περίοδο 2019-2023, προχώρησαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στον υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η γενική διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης, Άλκηστις Βλάχου.
Ο κ. Μουριάδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι ο σχεδιασμός επιβάλλονταν να είναι -και ήταν- ολιστικός, αποτέλεσμα συνεργασιών της «Δημωφέλεια» με τον Δήμο Καβάλας, μα πάνω από όλα ήταν αποτέλεσμα της άοκνης δουλειάς των εργαζομένων στην Επιχείρηση, της Διοίκησής της και του προέδρου της, Παναγιώτη Αγγελίδη. «Με όλους είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς που άπτονται της «Δημωφέλεια», είτε λέγεται Τουριστική Ανάπτυξη, είτε Πολιτισμός, είτε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και κοινωνική πολιτική», σημείωσε μεταξύ άλλων.
ΤΟ ΔΙΠΑΕ
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος υλοποίησε ημερίδα με θέμα “ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ: Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Αγροτική Παραγωγή με Συνεργαζόμενα Ρομπότ” χθες στις 18:00 στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Υποέργου 5 της Πράξης «Τεχνολογία Επιδέξιας Γεωργίας Αμπελώνων (Τ.Ε.ΓΕ.Α.)». Σκοπός είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης (υπό την έννοια της ενσωμάτωσης πολλών δεξιοτήτων) καινοτόμου τεχνολογίας για βέλτιστη συνεργασία μιας ομάδας τροχήλατων ρομπότ εφοδιασμένων με αισθητήρια ηλεκτρονικά όργανα καθώς και με βραχίονες στους οποίους προσαρμόζονται κατάλληλα εργαλεία.
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΔΑΣ
Για 23η φορά θα διοργανωθεί η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Η Γραμματέας του συλλόγου κ. Νέλη Τσεσμεζόγλου σημείωσε ότι πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή με την προσφορά της βραστής γίδας.
Όπως κάθε χρόνο, φέτος για 23η χρονιά, οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πλαταμώνα μαζί με το Δήμο Νέστου, την εκδήλωση Ορεινής Κτηνοτροφίας. Ετοιμάζονται από τη νύχτα 500 κιλά γίδα, ετοιμάζεται η σούπα για να τη γευτεί ο κόσμος την επόμενη μέρα. Φέτος η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ξεκινάει από τις 11 το πρωί και όσο πάει.
ΤΟ ΔΩΚ
Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας κ. Φώτη Κουτσοθόδωρο. Ο Διευθυντής του ΔΩΚ παρουσίασε τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Όπως θα έχετε παρατηρήσει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης είτε άμεσα οργανώνοντας το ίδιο συναυλίες και σεμινάρια είτε συνεισφέροντας και στηρίζοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων συλλογών και φορέων της Καβάλας. Σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε και φέτος με καλή και έγκαιρη οργάνωση. Το Ωδείο αυτά τα χρόνια, αυτά τα δύσκολα για το πολιτισμό και την εκπαίδευση χρόνια, έχει μια σταθερή πορεία διατηρώντας την δυναμική του, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία του και δημιουργεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Λιμεναρίων Θάσου.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και η φιλόλογος Νάσκου Θωμαή, η οποία με τις πανελλήνιες και βαλκανικές αθλητικές διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου, όπου υπηρετεί.
ΤΟ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ
Μεγάλο πρόβλημα έχει προκληθεί στο ζωικό κεφάλαιο στην Θεσσαλία λόγω των πλημμυρών και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους. Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης σημείωσε πως δυστυχώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν.
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει πλέον η «επόμενη μέρα», όλο αυτό που πρέπει να διαχειριστούν τους επόμενους μήνες ή και χρόνια. Υπάρχει διασπορά διάφορων υλικών από νεκρά ζώα, φυτοφάρμακα που διέρρευσαν, παραπροϊόντα βιολογικών, προϊόντα χημικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας. Όλα αυτά έχουν καταλήξει στο έδαφος, έχουν διασπαρθεί παντού, σιγά- σιγά όσο θα στεγνώνει και θα απορροφάται το νερό, αυτά θα προχωρούν και πιο βαθιά στον υπόγειο υδροφορέα.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η Π.Α.Μ.Θ. για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο πλαίσιο αυτής την 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που θα διεξαχθούν έως 24 Σεπτεμβρίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας..
Η διοργάνωση με την ονομασία «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Δημόσια Υγείας από το 2018 (με δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στον Υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας με Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εμείς οι Γυναίκες».