Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.
Καβαλιώτες, όπως συνέβη επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν, απέδειξαν ότι εμφορούνται από αισθήματα αλληλεγγύης και δοτικότητας απέναντι σε όλους όσοι βρίσκονται σε δεινή θέση, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών που πρόσφεραν οι πολίτες, οι φορείς και οι επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας, παραδόθηκαν στην υπεύθυνη του Κέντρου Συλλογής Βοήθειας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Μαρία Τσουρή Καραμπινά.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης υπέγραψε τη Σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία Δήμου Καβάλας»
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω την κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδούς Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας-Κουντουριώτου και Κουντουριώτου-Ερυθρού Σταυρού.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Μεγάλο πρόβλημα έχει προκληθεί στο ζωικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία λόγω των πλημμυρών και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως όντως υπάρχουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και ευτυχώς έχουν ήδη ληφθεί μέτρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. και γι’ αυτό λαμβάνονται μέτρα από το Υπουργείο Υγείας. Ευτυχώς ο αρμόδιος αυτών των θεμάτων, ο καθηγητής κ. Χατζηχρηστοδούλου έχει αναλάβει τη διαχείριση όλης της υγειονομικής κατάστασης εκεί όπου υπάρχουν κίνδυνοι για ασθένειες από το νερό και από τα έντομα που θα πολλαπλασιαστούν.
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Με 12 άτομα θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως πρόκειται για άτομα 55-67 ετών που θα βοηθήσουν σημαντικά.
Η διαδικασία δρομολογήθηκε νωρίτερα και αφορά το προ-συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ηλικίες 55-67 ετών. Σε άλλα νοσοκομεία στο κέντρο ήδη διανύουν διετία αυτά τα άτομα που σύμφωνα με την κ. Πετράκη θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζονται και στα Φαρμακεία της Καβάλας. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή σημείωσε ότι τα αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη είναι το βασικό τους πρόβλημα.
Η πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε με έμφαση ότι οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές και συνεχώς επιδεινούμενες, υπάρχουν και φάρμακα αναντικατάστατα, φάρμακα που λείπουν από την αγορά. Το καθημερινό τους πρόβλημα είναι οι αντιβιώσεις και τα αντιφλεγμονώδη και εξετάζουν πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό. Οι λοιμώξεις και ο covid είναι εδώ και είναι ένα θέμα η αντιμετώπισή του με το κομμάτι της αντιβίωσης, σημε’οωσε χαρακτηριστικά.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Με την ολοκλήρωση του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου καβάλας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη μεγάλη επιτυχία του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά πρώτα από όλα τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη συνέχεια όσους συνέβαλαν έμπρακτα στην υλοποίησή του.
Παράλληλα ευχαριστούν το Δήμο Καβάλας που χρηματοδότησε το σύνολο των δράσεων του Φεστιβάλ καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Λιμεναρίων Θάσου.
Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και η φιλόλογος Νάσκου Θωμαή, η οποία με τις πανελλήνιες και βαλκανικές αθλητικές διακρίσεις της τιμά όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση και προβάλλει το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου, όπου υπηρετεί.
ΥΓΕΙΑ
Η Π.Α.Μ.Θ. για μια ακόμα χρονιά διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στο πλαίσιο αυτής την 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που θα διεξαχθούν έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας..
Η διοργάνωση με την ονομασία «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας», υπήρξε μία ιδέα των Υπηρεσιών της ΠΑΜΘ που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Δημόσια Υγείας από το 2018 (με δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία όλων των ηλικιακών ομάδων. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στον Υπόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας με Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εμείς οι Γυναίκες».
ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης προσέφερε τις εισπράξεις από την εκδήλωση του για τους πληγέντες από τις φωτιές στο Διαλεκτό. Ο πρόεδρος του κ. Νίκος Μωυσίδης σημείωσε πως αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα σε πυρόπληκτες οικογένειες και στον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ιωάννη Γαζγίδη. Ο σύλλογος προσέφερε 600 ευρώ σε κάτοικο που έχασε το πατρικό και το σπίτι του από την φωτιά στο Διαλεκτό.