Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η φροντίδα για το Περιβάλλον και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία του συνιστούν κορυφαίες προτεραιότητες για την Ενεργειακή Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον που εορτάζεται διεθνώς στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο, η Ενεργειακή  συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”.

Συγκεκριμένα, η Energean, χορήγησε τα δώρα που απονεμήθηκαν στα 8 σχολεία του Δήμου Καβάλας  ως βραβεία για τη διάκρισή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τον οποίο παρέλαβαν τα σχολεία στη διάρκεια εκδήλωσης της πλατφόρμας Followgreen του Δήμου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου στην Καβάλα.

Η ΑΓΟΡΑ

Υποτονική είναι η αγοραστική κίνηση στην αγορά της Καβάλας. Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Έλσα Βακιρτζή αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί η εμπορική κίνηση.

Σύμφωνα με την ίδια αυτή η χαμηλή εμπορική κίνηση οφείλεται και στον καιρό που βρέχει καθημερινά, οπότε ο καταναλωτής δύσκολα  κάνει αγορές.  Από την άλλη ο εμπορικός κόσμος προσδοκά πολλά στην αύξηση του τουρισμού που θα επιφέρει άνοδο στην εμπορική κίνηση.

ΤΑ ΤΑΞΙ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Ιδιοκτήτες του Eurotaxi από την επιβατική κίνηση αυτής της περιόδου. Ο πρόεδρος του Eurotaxi κ. Γεράσιμος Τερλάκης σημείωσε ότι

με την κίνηση των τουριστών στην πόλη της Καβάλας επωφελούνται  ως κλάδος. Παράλληλα και τα κρουαζιερόπλοια φέρνουν τουρίστες στην  Καβάλα και το Eurotaxi έχει εκπονήσει πρόγραμμα

ώστε να μπορέσουν  να εξυπηρετήσουν  και αυτούς τους πελάτες.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελοντικές δράσεις των μελών του ΕΟΣ Καβάλας 1933 στο περιαστικό δάσος της πόλης δεν σταματούν ποτέ. Μετά την διάνοιξη και τον καθαρισμό των μονοπατιών που είχε προηγηθεί για τον αγώνα δρόμου Kavala Trail Run, την Δευτέρα 22 Μαΐου τέσσερα μέλη του Συλλόγου, απομάκρυναν πάνω από 35 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από το δάσος και τις μετέφεραν στον δρόμο πάνω από την Χωράφα προκειμένου να τις παραλάβουν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Καβάλας).  Την Κυριακή 21 Μαΐου τα μέλη του Ομίλου επέλεξαν να περπατήσουν στο Παγγαίο σε μια κυκλική διαδρομή 10 χιλιομέτρων που ακολουθεί την νέα χάραξη του αγώνα Paggaio Trail Run και περνάει μέσα από τα όμορφα και πυκνά δάση οξιάς του βουνού.

ΦΟΛΕΣ…

Δέκτης αναφορών για δηλητηριάσεις στην Ελευθερούπολη και στο Κοκκινόχωμα στον Δήμο Παγγαίου και στην περιοχή της Χωράφας στην πόλη της Καβάλας έγινε το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».

Σύμφωνα με τις αναφορές, θύματα είναι γάτες, αδέσποτες και δεσποζόμενες, σε μια εποχή, μάλιστα, όπου γεννάνε και έχουν μικρά, με το Σωματείο να εφιστά την προσοχή σε όσους φροντίζουν ζώα.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Ένα σύγχρονο νέο ασθενοφόρο παρέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου το οποίο προορίζεται να βοηθήσει όσους από τους δημότες χρειάζονται μετά τη νοσηλεία τους, με τη λήψη του εξιτηρίου, ασφαλή μεταφορά στις οικίες τους, ενώ η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται δωρεάν. «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν για να πετύχει αυτό το έργο, η  προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζεται», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Κυριακή 28 Μαΐου  θα πραγματοποιηθεί  στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας μια Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας. Στις 11:00 το πρωί θα υποδεχτούν  μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας, τους γονείς τους, καθώς και συμπολίτες  που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Οι επισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, να περιηγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το Σχολείο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας διοργανώνει διαγωνισμό ορθογραφίας την Κυριακή   στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του κ. Βασίλης Μαυρομάτης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 28 Μαΐου στις  10.00 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός γύρος μεταξύ παιδιών της Ε και Στ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Καβάλας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7 μ.μ.  θα διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ των 30 καλύτερων ορθογράφων του πρωινού γύρου, για να αναδειχθούν οι 3 πρώτοι οι οποίοι και θα βραβευθούν.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ

Τους 12ους Πανθασιακούς  Αγώνες Σκάκι ,διοργανώνουν  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» και   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πρίνου Θάσου , για μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θάσου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Ιουνίου  στις 10:00 πμ στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Γονέων Πρίνου στην πλατεία του Πρίνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *