Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Καβάλας, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη και του Προξένου Αδριανουπόλεως Αριστείδη Ραδιόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία για εκτενή συζήτηση, παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Επιμελητηρίων, κυρίως με την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας, προώθησης-στήριξης της επιχειρηματικότητας, και την διερεύνηση για συνεργασία, με στόχο  κοινές δράσεις των Επιμελητηρίων ΑΜΘ στην περιοχή της Αδριανούπολης

Στο πλαίσιο προώθησης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανάλογων φορέων και επιχειρήσεων  για την καλύτερη προώθηση της επιχειρηματικότητας.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Ένα σύγχρονο νέο ασθενοφόρο παρέλαβαν τη Δευτέρα 22 Μαΐου  οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου το οποίο προορίζεται να βοηθήσει όσους από τους δημότες χρειάζονται μετά τη νοσηλεία τους, με τη λήψη του εξιτηρίου, ασφαλή μεταφορά στις οικίες τους, ενώ η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται δωρεάν. «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν για να πετύχει αυτό το έργο, η  προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας συνεχίζεται», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

ΑΛΑΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Τη διακοπή των εργασιών στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας ζητάει με επιστολή του ο Δήμος Παγγαίου, μετά από έλεγχο που τελέστηκε από την αρμόδια Υπηρεσία για τη νομιμότητα της κατασκευής της περίφραξης. Με σχετική επιστολή του προς την Διεύθυνση Δόμησης, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών του Δήμου Παγγαίου, ζήτησε τον έλεγχο της νομιμότητας της έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας.

Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Νέας Ηρακλείτσας,  τους διαβεβαιώνει  ότι θα στηρίξουν την επένδυση για το καλό του τόπου, αλλά η ανοχή τους στην παρανομία θα είναι μηδενική.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί  στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας μια Ανοιχτή Ημέρα Γνωριμίας. Στις 11:00 το πρωί θα υποδεχτούν  μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας, τους γονείς τους, καθώς και συμπολίτες  που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Οι επισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά δρώμενα, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, να περιηγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχει το Σχολείο.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ

Τους 12ους Πανθασιακούς  Αγώνες Σκάκι ,διοργανώνουν  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» και   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Πρίνου Θάσου , για μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θάσου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Ιουνίου  στις 10:00 πμ στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Γονέων Πρίνου στην πλατεία του Πρίνου.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Την διαφορά κάνουν, τουλάχιστον στην τρέχουσα περίοδο, οι Τούρκοι επισκέπτες, που μετά από αρκετά χρόνια απουσίας  επέστρεψαν  στην Καβάλα, όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπλών, Γιώργος Βαφείδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι Τούρκοι τουρίστες είναι από αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, καθώς δεν στερούνται τίποτα προκειμένου να περάσουν καλά τις λίγες μέρες που θα μείνουν στην  Καβάλας.  Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι Βαλκάνιοι τουρίστες, όπως Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η περίοδος του κορωνοϊού έχει πλέον παρέλθει, αφού στο Νοσοκομείο  Καβάλας νοσηλεύονται μόλις 5 ασθενείς.   Τα παραπάνω  δήλωσε, ο διοικητής του  κ.  Αχιλλέας Γερόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά επισήμανε ότι  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σχεδιάζουν  την επόμενη μέρα, στην μετά πανδημίας εποχή, για να μπορέσουν να γίνουν  όσο το δυνατόν καλύτεροι, για να παρέχουν  όσο καλύτερες γίνεται υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής .

Το βασικό πρόβλημα που έχει το Γ.Ν.Κ. είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και επιδιώκουν να προσληφτούν τέτοιες ειδικότητες άμεσα.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι προχθές  σε παλαιά κατοικία στην Καβάλα και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Ελληνικής Δημοκρατίας, στις Καμάρες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσα άμεσα στο σημείο με 3 οχήματα και κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της και σε άλλα γειτονικά σπίτια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό, ωστόσο εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα εμπρησμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα ενώ την κίνηση των οχημάτων την συντόνιζε η Τροχαία.

2 ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Στο μεταξύ προσήχθησαν 2 νεαροί Ρομά που ενδεχομένως να ευθύνονται για την  φωτιά. Η προσαγωγή έγινε με βάση τις  ομολογίες περίοκων…

ΔΙΑΞΟΝΙΚΟ

Παραδόθηκε την Τρίτη, 23 Μαΐου, στο Δήμο Καβάλας, παρουσία του Δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη και του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, το νέο διαξονικό, ανατρεπόμενο φορτηγό με αρπάγη, το οποίο αποτελεί μέρος προμήθειας 9 ειδικών μηχανημάτων, συνολικού κόστους 1 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας έχει προμηθευτεί ήδη δύο υπερσύγχρονους αλατοδιανομείς, μια υπερκατασκευή Αποκατάστασης Ασφάλτου και Επισκευής Δρόμων  και ένα καλαθοφόρο όχημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *