Σχόλια….

ΤΟ ΑΝΑΜΑ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης,  χθες το βράδυ στις 20:00, στην πλατεία Ελευθερίας, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Μια ώρα νωρίτερα, στις 19:00, η πλατεία γέμισε  με τις φωνές των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα υιοθετήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα το διακοσμήσουν με διάφορα στολίδια που θα φτιάξουν στα σχολεία τους.

Μετά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ακολούθησε  συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Juke Box.

ΤΕΛΕΤΗ

Η τελετή καθιέρωσης της ιερής εικόνας του Αγίου Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε προχθές  το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο.

Η εξαιρετικής αισθητικής εικόνα (του αγιογράφου Μπάμπη Γαμβρέλη) θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, έχουσα θρησκευτική και παράλληλα εμβληματική νοηματοδότηση, αφού ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος Άγιος της Καβάλας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την χαρά του που η εικόνα του Αποστόλου Παύλου θα βρίσκεται στο κτήριο, καθώς η Καβάλα είναι η πρώτη «Παυλούπολη», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι θα δίνει επιπλέον δύναμη σε όλους όσοι εργάζονται στο Διοικητήριο.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον μετριασμό των κινδύνων για τη δημόσια υγεία και την ευημερία όλων, οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν τις δράσεις πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την Covid19 και τη διανομή ειδών ατομικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, εθελόντριες του γραφείου των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καβάλας και παρέδωσαν είδη ατομικής προστασίας για τους μαθητές του σχολείου.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Τη βιομηχανία «Λιπάσματα Καβάλας» επισκέφθηκαν προχθές  το πρωί 7 Δεκεμβρίου ,φοιτητές του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Πλαίσιο της εκπαίδευσης τους σε θέματα λίπανσης και αγροτικής ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκαν την βιομηχανία για να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται όλη η νομοθεσία σε θέματα λίπανσης από το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων στην Ελλάδα.

Στο τέλος της εκπαίδευσης τους η διοίκηση της βιομηχανίας  τους παρέθεσε γεύμα στην ψαροταβέρνα Νέμεσις στις 14 :45.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καβάλας διοργανώνει ημερίδα για τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες, σήμερα  στις 18:00, στο ξενοδοχείο Galaxy, με εισηγητές τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πέτρο Κόκκαλη και την Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεανώ Φωτίου.

Στόχος των Ημερίδων που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να συνομιλήσουν με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντάς τους έξι άξονες του προγράμματος του όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει την  παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τζίνα «Πριν σβήσουν οι αναμνήσεις» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις  7 το βράδυ  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

Ο Κώστας Τζίνας ολοκλήρωσε μετά από τρία χρόνια, τη σχεδόν εμμονική του επιθυμία, να καταγράψει τα ακούσματα που είχε για τις ρίζες του, κάποια ιστορικά γεγονότα, τις εξελίξεις ζωής των οικογενειών της καταγωγής του καθώς και προσωπικές παιδικές, εφηβικές και νεανικές του αναμνήσεις και βιώματα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παιδική παράσταση «Ο Ηρακλής… αλλιώς» της Μαρίας Αγγελίδου, μία παραγωγή του Μικρού Βορρά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.) μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της Επιστημονικής Ημερίδας στον Δήμο Κομοτηνής, συνεχίζει και θα υλοποιήσει στον Δήμο Καβάλας δωρεάν Επιστημονική Ημερίδα σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και στους φροντιστές τους. Η Επιστημονική Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30 – 20:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολύκεντρου του Αγίου Λουκά, επί της οδού Χανίων 1.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Μία σειρά ελέγχων ξεκινά η Διεύθυνση Υγείας για το κάπνισμα αλλά και για την τήρηση υγειονομικών κανόνων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως συνεχίζουν τις δράσεις τους.

ΑΓΩΓΟΣ

Ένας αγωγός ύδρευσης έσπασε από την εταιρεία οπτικών ινών στην 7ης Μεραρχίας. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι η βλάβη ήταν μικρή και αποκαταστάθηκε άμεσα.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας διαμαρτύρεται για την απογραφική διαδικασία και την ψηφιακή κάρτα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε πως πρόκειται για μία γραφειοκρατική διαδικασία που προβληματίζει τις επιχειρήσεις.

ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΩΛΕΣ

Αυξητική είναι η κίνηση στον κλάδο των Καφεζυθοπωλών. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη η κίνηση είναι κάπως καλύτερη.

Η ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ το Σάββατο θα διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του. Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη σημείωσε ότι τα εκθέματα είναι συναρπαστικά.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *