Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη μεταξύ Δήμου Καβάλας και Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο,   με θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκης Αγγελίδης, και από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ο Πρόεδρος Βασίλης Λεμονίδης και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Κελγιώργης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος διοργανώνει Διαγωνισμό για τον πιο καλαίσθητο και ευφάνταστο στολισμό βιτρίνας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους επιχειρηματίες εμπορικών καταστημάτων, καθώς και στους επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης.

Θα βραβευτούν τρεις βιτρίνες, η καλύτερη με 300 ευρώ, η δεύτερη με 200 ευρώ και η τρίτη με 100 ευρώ.

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας προχώρησε στην εγκατάσταση 2 νέων αυτόματων εκδοτικών μηχανισμών εισιτηρίων. Ο πρόεδρός του κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σημείωσε ότι προσπαθούν να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι για την καλύτερη λειτουργία στην προμήθεια των εισιτηρίων θα αλλάξουν  μερικά σημεία της πόλης που έχουμε αυτόματους πωλητές. Οι δύο μεταφέρθηκαν ήδη, άλλοι δύο θα μεταφερθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού εξασφαλίσουν  τα απαραίτητα έγγραφα από τη ΔΕΗ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης και η σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Στέλλα Αργυρίου, παρουσίασαν χθες   στις 11:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (πρώην περίπτερο ΕΟΤ), τη δράση που πραγματοποιεί ο Δήμος Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Δήμου Νέστου στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 που πραγματοποιήθηκε  στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης της HELEXPO. Τον Δήμου Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας, Φώτης Σινιώρης, εκτός από την υποδοχή των επισκεπτών στο αυτόνομο περίπτερο του δήμου, ο κ. Σινιώρης είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και με την γενική γραμματέα του ΕΠΟ κα Άντζελα Γκερέκου. Στον τομέα των επιχειρηματικών συναντήσεων ο κ.Σινιώρης είχε επαφές με τουριστικού πράκτορες, εκπροσώπους γραφείων ταξιδιών και δημοσιογράφους του κλάδου από το Βέλγιο, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Σερβία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Στις συναντήσεις αυτές έγινε αναλυτική παρουσίαση του προορισμού και συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί στην συνέχεια συνεργασία για την προβολή στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση τουριστών και από άλλες χώρες εκτός από αυτές από τις οποίους υποδέχεται ήδη επισκέπτες ο δήμος Νέστο.

ΔΡΑΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας διοργάνωσε εκπαιδευτική δράση με θέμα «Το 5ο Νοιάζεται» σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καβάλας. Η ελπιδοφόρα δράση για να σωθούν ζωές μετά από καρδιακή ανακοπή ανταποκρίνεται στους ευρύτερους μαθησιακούς στόχους της σύγχρονης εκπαίδευσης για την προετοιμασία υπεύθυνων ενεργών πολιτών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν και έμαθαν να παρέχουν βασικές πρώτες βοήθειες και, ειδικότερα, βασικές πρακτικές δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, όπως αυτή της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ).

ΘΑΣΟΣ

Προχθες  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και αντιπροσωπείας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με επικεφαλής τον κ. Διονύση Κλάδη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Περιφέρειας ΑΜΘ, συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου κα. Κυριατζίδου Χαρίκλεια και τοπικά στελέχη του ΚΚΕ Θάσου, κ. Λοβουλίδη Αλέξανδρο, κ. Λοβουλίδη Παναγιώτη και κ. Πυργελή Γιώργο.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την Θάσο και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Θάσου καθώς και τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νησιωτικοί Δήμοι της Χώρας.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας στο πλαίσιο της εκστρατείας «Orange the World» που διεξάγεται παγκοσμίως με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις, διάρκειας 16 ημερών με στόχο την πρόληψη του φαινομένου και κεντρική θεματική «Read The Signs – Διαβάστε τα Σημάδια μιας τοξικής σχέσης για να αποφύγετε την ενδοοικογενειακή βία».

H εκστρατεία που ξεκίνησε χθες  Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε χθες  στις  9.00 π.μ., διά ζώσης ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στο Δημαρχείο,  με  θέμα την  κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καβάλας, έτους 2023.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Άρωμα από  Χριστούγεννα στην έδρα του Δήμου Παγγαίου, καθώς οι καταστηματάρχες της Ελευθερούπολης άρχισαν να στολίζουν δεντράκια στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τις επιχειρήσεις τους, ενώ το  εορταστικό τρενάκι εμφανίσθηκε στους δρόμους.

Παράλληλα, όπως δήλωσε  ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης, ένα νέος χώρος έρχεται για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου», το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Καταφυγιο

Ο Δήμος Καβάλας θα κατασκευάσει ένα νέο καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών στον Ζυγό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι τεράστιο.

Σημειωτέων ότι προ ημερών  υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κυνοκομείου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, σε έναν ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Καβάλας έκτασης περίπου 11 στρεμμάτων στο Ζυγός. Θα φιλοξενούνται έως και 50 σκύλοι και θα ξεκινά ο Δήμος Καβάλας  με την περισυλλογή, την περίθαλψη, τη στέγαση και την επανένταξη των ζώων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει μία ημερίδα για τους αρτοποιούς στον Γαλαξία. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών κ. Θωμά Χατζούλη θα δώσει το παρόν του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Καβάλας διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  στις  10.00 το πρωί στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel Kavala, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με τίτλο «Ενεργειακή κρίση και Εξελίξεις στην Αρτοποιία».

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *