Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΩΛΕΣ

Ικανοποιητικά κινείται ο κλάδος των Καφεζυθοπωλών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τους κ. Γιώργο Βαφείδη. Φυσικά υπάρχει το ενεργειακό πρόβλημα και τα κόστη είναι μεγάλα.

Η ΑΓΟΡΑ

Δύσκολες ώρες βιώνει η αγορά της Καβάλας λόγω της χαμηλής εμπορικής κίνησης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης οι καταναλωτές πλέον προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ

Και είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην αγορά όλο και δυσκολεύει…

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το Φεστιβάλ Cosmoclassical. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Άλκη Ζοπόγλου η όλη διοργάνωση εξελίχθηκε εξαιρετικά.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Στην μεγάλη ακρίβεια των ημερών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Σάββας Εμινίδης. Ο ίδιος έκανε λόγο για ασυδοσία που πρέπει να λάβει ένα τέλος.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Χωρίς επίλυση παραμένει το θέμα της δωρεάν διέλευσης των κατοίκων της Νέας Καρβάλης από τα νέα διόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Καρβάλης κ. Νίκο Καρακεϊσογλου τα μηνύματα που έλαβε από του βουλευτές δεν ήταν αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η τελευταία επικοινωνία που έκανε  ήταν τη Δευτέρα με τους δύο από τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Καβάλας, τον κ. Πασχαλίδη και τον κ. Λαζαρίδη. Αυτό που του είπαν είναι ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται από μέρους τους, τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα όσο φαινόντουσαν να είναι στην αρχή. Η υπόθεση προσκρούει  στο υπουργείο Υποδομών που ο αρμόδιος υπουργός αρνείται να υπογράψει την  ΚΥΑ επειδή επίκειται η πώληση της Εγνατίας Οδού ΑΕ σε ιδιωτική εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό θα επικοινωνήσει  και με το γραφείο του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε προχθές η ΔΕΥΑΚ κατά της εταιρείας οπτικών ινών που με τις εργασίες της κόβει τα δίκτυα ύδρευσης της. Ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε πως η εταιρεία προκαλεί βλάβες και δεν τις αποκαθιστά.

Συγκεκριμένα είπε ότι κατέθεσαν  από κοινού με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας προσωρινή διαταγή για ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο ώστε να σταματήσουν οι εργασίες από τη συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία δεν μπορούν  να συνεργαστούν.

ΤΟ ΔΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζητήθηκε η τριμηνιαία κατάσταση εσόδων και εξόδων του τρίτου τριμήνου 2022. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα υπάρχει αύξηση εσόδων.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως  υπάρχει  μία ικανοποιητική ροή στα τακτικά τους  έσοδα, έχουν  επιβεβαιώσει το 72% των εσόδων του προϋπολογισμού, έχει εισπραχθεί το 69% και σε ό,τι αφορά τα έσοδα περασμένων ετών έχει γίνει μια πολύ οργανωμένη εργασία καθώς έχει επιβεβαιωθεί το 171% του προϋπολογισμού και έχει εισπραχθεί το 118%.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2022) για τα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα και της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, καλεί τους πολίτες του Δήμου να λάβουν μέρος στο Green Mission της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης, Followgreen.

Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας επιτυχώς την Πράσινη Αποστολή, μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση για ένα Smartphone.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Η Θεατρική Δημοτική Ομάδα Λιμένα Θάσου της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου παρουσιάζει στα πλαίσια των 100 χρόνων μνήμης  Μικράς Ασίας 1922 -2022 ,το έργο “Φιλιώ”  μια ιδέα βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φιλιώς Χαιδεμένου.  Η σημαντική  πορεία αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί επί σκηνής  αυτή η παράσταση βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες .

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η Θεατρική ομάδα με την σκηνοθετική διδαχή και επιμέλεια της Καταρτζή Αμάντας παρουσιάζει  την παράσταση στις 28, 29 Νοεμβρίου και στις 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα Θάσου στις 20.00 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, διοργανώνει την ημερίδα “Smart Cities – Έξυπνες Πόλεις: μια υπόθεση που μας αφορά όλους”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο LUCY.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ., διά

ζώσης ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στο Δημαρχείο,

με  θέμα την  κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Καβάλας, έτους 2023.

Τα e mail θα αποσταλούν στο gramds@kavala.gov.gr.

Τα εκπρόθεσμα e mail δεν θα ληφθούν υπ όψιν.

ΔΟΜΗ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της δομής Kavala Crea Center, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020, και φιλοξενείται στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

Το πρώτο αυτό έτος λειτουργίας, το Kavala Crea Centers φιλοξένησε 50 καλλιτέχνες και 13 δημιουργικές δράσεις όπως σεμινάρια εκπαίδευσης και ομιλίες έμπνευσης, παρουσίαση εργασιών και ομιλίες καθοδήγησης από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου των τεχνών) απευθυνόμενα όχι μόνον στους επωφελούμενους του έργου αλλά και στο κοινό της πόλης. Ο χρόνος αυτός ολοκληρώνεται με μια διακρατική εκπαιδευτική επίσκεψη, με συμμετοχή των ξένων εταίρων μας στην Καβάλα στις 28-29 Νοεμβρίου 2022 από τα αντίστοιχα Crea Centers της Κωνσταντινούπολης, της Byala, της Κωνστάντζα και του Μικολαιβ που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *