Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα την Καβάλα επισκέφθηκε  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος προήδρευσε  σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου με αντικείμενο σημαντικά αγροτικά έργα του Νομού τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους. Στη σύσκεψη παρέστησαν  οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού καθώς και οι Αγροτικές Ενώσεις αλλά και πρόεδροι αγροτών και κτηνοτρόφων. Θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η ολοκλήρωση της ανάπλασης της  Ιχθυόσκαλας, το  έργο του Φράγματος του Μαρμαρά και το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας Νέστου, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Επίσης συζητήθηκαν και τα ζητήματα των αποζημιώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις  πυρκαγιές στην Θάσο και τον παγετό του Ιανουαρίου,  ζητήματα για τα οποία ο υπουργός σημείωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου πως γίνονται προσπάθειες να αποζημιωθούν μέσω του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ όπως έγινε και σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Σημείωσε δε πως ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν έργα αρμοδιότητας του υπουργείου του για τα οποία θα δρομολογηθούν λύσεις ένταξης τους στο νέο ΕΣΠΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ

Στη σύσκεψη οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων του έθεσαν και το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Όχι πως ίδρωσε ο υπουργός, απλά τόνισε πως θα το εξετάσουν το θέμα. Το πότε  θα το εξετάσουν είναι άλλη υπόθεση… Στο μεταξύ ο κ. Αποστόλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας μονάδας στο Ερατεινό, ενός φυτώριου που λειτουργεί στο πλαίσιο της γεωθερμίας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 2 μετά το μεσημέρι με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος κατά της σχεδιαζόμενης δημιουργίας σταθμού διοδίων στα όρια του Δήμου Καβάλας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει ταχθεί με απόφαση του ενάντια στην λειτουργία επιπλέον σταθμών διοδίων στην Περιφέρεια ενώ σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας αντιδρά σε νέους σταθμούς διοδίων. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος κατά της  απόφασης  εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην περιοχή της Άσπρης Άμμου καθώς  θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης από τα διερχόμενα οχήματα που θα αποφεύγουν τα διόδια ενώ αύριο το απόγευμα θα αποκλείσουν συμβολικά την Εγνατία Οδό στις 5 το απόγευμα για 20 λεπτά.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Το θέμα είναι πόσο  δυναμική θα είναι  αυτή η κινητοποίηση και ο αποκλεισμός, κάτι που το σχολίασε και ο βουλευτής κ. Εμμανουηλίδης, τονίζοντας ότι αν δεν είναι μια πραγματική κινητοποίηση δεν πρόκειται να ιδρώσει κανενός το αυτί στην Αθήνα. Και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα μια φορά αντιδράσαμε δυναμικά και μιλάμε για την περίπτωση του λιθάνθρακα. Μακάρι ανάλογη να είναι και αυτή η κινητοποίηση.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Κάθετα αντίθετος με τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Καβάλα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης καθώς όπως σχολιάζει σε μία απόσταση 300 χλμ θα λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων, κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα και στον τουρισμό. Παράλληλα αυτό προκαλεί οικονομικά προβλήματα και στην διακίνηση εμπορικών προϊόντων καθώς αυξάνεται το κόστος τους.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα  με την εταιρεία Ellinair όπου οι τουρίστες κυρίως θα μετακινούνται για τη Θάσο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα τουριστικά μας πράγματα, μία νέα εποχή για τον τουρισμό της περιοχής γενικότερα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό ενισχύθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και συγκεκριμένα με 19 άτομα, 10 μονίμους και 9 δοκίμους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Ίμβρος σημείωσε πως η αστυνομική δύναμη στο Αεροδρόμιο σήμερα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη είναι η ικανοποίηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για την περιφερειακή  διοργάνωση τροφίμων και ποτών Συνέργεια που φιλοξενήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρός του κ. Άγγελος Τσατσούλης δήλωσε πως ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα προϊόντα της Περιφέρειας και να αυξηθεί η κατανάλωση και προβολή τους.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Και είναι γεγονός ότι η Συνέργεια είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς λειτούργησαν 110 περίπτερα επιχειρήσεων που παρουσίασαν ότι καλύτερο υπήρχε σε επίπεδο τροφίμων και ποτών.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ

Αιφνιδιαστικά κλήθηκε στην Εισαγγελία ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γρανάς για τη χρήση του Αμφιθεάτρου για θεατρικές παραστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης είχε παραχωρήσει το Αμφιθέατρο σε κάποιους θεατρικούς θιάσους. Βέβαια η υπόθεση είναι ακόμα σε προανακριτικό επίπεδο και ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

ΔΡΑΣΗ

Πολυσχιδής η δράση του φιλανθρωπικού Συλλόγου «Άγιος Νέστωρ» που συμπλήρωσε έναν αιώνα δράσης!  Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη  δήλωσε πως η δράση τους επεκτείνεται σε πολλούς τομείς μεταξύ αυτών και σε υποτροφίες φοιτητών.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Όλα καλά αυτά που αναφέραμε, αλλά ο καιρός το Σαββατοκύριακο μόνο Άνοιξη προς Καλοκαίρι δεν θύμιζε… Και οι γκρίνιες των επαγγελματιών ατελείωτες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση