Σχόλια….

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος τελικά όπως αποδεικνύεται χαίρει πλέον άκρας υγείας μετά το ατυχές έμφραγμα του υπέστη την περασμένη εβδομάδα…  Μετά το αρχικό σοκ αποδεικνύεται ότι τα πράγματα είναι πιο ήπια από ότι αρχικά εκτιμήθηκαν. Πάντως η αγάπη του κόσμου αποδεικνύεται στις δύσκολες στιγμές, κάτι που φάνηκε αυτές τις μέρες με τα δεκάδες άτομα που τον επισκέφθηκαν.

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Και δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται το πόσο κτήνη είμαστε πολιτικά σε αυτήν την πόλη. Κάποιοι βιάστηκαν να τελειώσουν πολιτικά τον κ. Δράκο, κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του από τη θέση που διατηρεί στο Δήμο Καβάλας ως Γενικός Γραμματέας. Προφανώς κάποιοι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και θέλουν να τον τελειώσουν πρόωρα, όπως εκτιμούν τα πολιτικά πηγαδάκια. Κι αυτό δείχνει φυσικά και το πολιτικό μας ήθος…

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Επιτυχή χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» και του  Δήμου  Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Αθήνας από 19 – 21 Μαΐου η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Σκοπός της αποστολής ήταν  να προβληθεί  η περιοχή της Καβάλας στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στην έκθεση μοιράστηκε έντυπο τουριστικό υλικό ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με όλα τα αξιοθέατα της Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε  για πρώτη φορά σε αυτή την έκθεση και σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου ήταν μία πολύ καλή αρχή. Παράλληλα στην έκθεση ο Δήμος Καβάλας πρόβαλλε και τον θρησκευτικό τουρισμό στο πλαίσιο των Βημάτων του Απ. Παύλου.

ΠΡΟΛΗΜΑ

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ με τα μαθητικά δρομολόγια καθώς οι οφειλές προς αυτό φτάνουν τις 700.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης δήλωσε πώς να δεν πληρωθούν μέρος των οφειλών αυτή την εβδομάδα θα αναγκαστούν να κόβουν εισιτήριο για τους μαθητές.  Πάντως αυτή η υπόθεση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει καταντήσει αηδία…  Απορούμε πως αντέχουν στο ΚΤΕΛ με τέτοιες καταστάσεις όταν έχουν να  δώσουν στους προμηθευτές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα………

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Την αγανάκτηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης για την απουσία των βουλευτών από τα προβλήματα της αγοράς και των εμπόρων.

Μάλιστα εξέδωσαν κοινή επιστολή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδη.

ΚΡΑΣΙΑ…

Στο Αζερμπαϊτζάν προβλήθηκαν τα Καβαλιώτικα κρασιά μέσω της αποστολής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.  Μία καλή, μακάρι να δούμε άμεσα αποτελέσματα…….

ΟΧΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…..

«Μόνον διακοπές δεν έκανα στην Ίμβρο» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με αυτό το ταξίδι της προσκεκλημένη του Πατριαρχείου για μία εκδήλωση εγκαινίων του Αθλητικού Κέντρου του Γυμνασίου στους Αγίους Θεοδώρους με την παρουσία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Η δήμαρχος απάντησε με αυτό  τον τρόπο στα σχόλια του τέως δημάρχου κ. Σιμιτσή που υποστήριξε ότι η δήμαρχος έκανε διακοπές στην Ίμβρο και δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης.

ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ

Στην αποστολή του Δήμου Καβάλας στην Ίμβρο συμμετείχε η Θρακική Εστία Καβάλας.  Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσουμπάκης ανέφερε πως  ήταν μία εξαιρετική εμπειρία στα πλαίσια της εκδήλωσης εγκαινίων του Αθλητικού Κέντρου του Γυμνασίου στους Αγίους Θεοδώρους με την παρουσία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Δήμος Καβάλας εκφράζοντας  τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές και τους χορηγούς για την ευγενή και γενναιόδωρη προσφορά τους στην εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και την αισθητική αναβάθμιση σε κάθε γωνιά του Δήμου Καβάλας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής την Κυριακή, 2 Απριλίου στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης “Let’s do it Greece” – “Let’s do it Kavala” 2017, διοργανώνει εκδήλωση απονομής τιμητικών επαίνων σήμερα στις 7 το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλης Βασιλικός» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Στη Τελετή Βράβευσης Χορηγών και Εθελοντών θα παρουσιαστούν και οι σημαντικότερες  στιγμές  της δράσης.

ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ολοκληρώθηκε το 4ο Ελληνογερµανικό Φόρουµ Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Lusy στην Καβάλα.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε  µε τη μορφή ενός συνεδρίου και συναντήσεων γερμανικών εταιριών µε Έλληνες παραγωγούς. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έλαβαν  χώρα σύντομες παρουσιάσεις των ελληνικών και γερμανικών εταιριών και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις B2B μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών και των γερμανικών εταιριών, που επιθυμούν να εισάγουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Σκοπός της όλης διοργάνωσης ήτα  το εγχείρημα αυτό να έχει θετικό αντίκτυπο και συνέχεια στη μελλοντική συνεργασία των γερμανικών εταιριών µε τους Έλληνες παραγωγούς.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελο Τσατσούλη, έγινε μία πρώτη αρχή συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεως με το κλίμα να είναι εξαιρετικό.

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ

Πραγματικά ζούμε ένα μεταβατικό στάδιο στη χώρα και στο νομό μας καθώς πολλά θα εξαρτηθούν το επόμενο διάστημα από την περιβόητη αξιολόγηση. Όλοι τηρούν στάση αναμονής για την επόμενη μέρα.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Άλλωστε σε επίπεδο Περιφέρειας τρέχουν αρκετά προγράμματα, αλλά το ΕΣΠΑ είναι σε κατάσταση ύπνωσης. Και ως εκ τούτου αυτά πρέπει να τρέξουν ξανά.

ΚΛΑΔΕΜΑ

Το τελευταίο διάστημα συνεργεία του Δήμου Καβάλας κλάδεψαν διάφορα δέντρα με στόχο να τα καλλωπίσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις τα κακοποίησαν. Αλήθεια, αυτοί που είναι σε αυτήν την υπηρεσία του δήμου έχουν κάποια ειδικότητα ή είναι απλά εργαζόμενοι που εκτελούν διαταγές και κάνουν ότι ξέρουν;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Γιατί η εικόνα που αντικρίσαμε σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτη. Κυριολεκτικά πετσοκόφτηκαν δέντρα και κανείς δεν ξέρει το αύριο για αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση