Σχόλια…..

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η τουριστική χρονιά για το νησί της Θάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη η φετινή καλοκαιρινή περίοδος ήταν καλύτερη από ότι ανέμεναν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ήταν μια καλή χρονιά, καλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν και ήδη ξεκίνησαν  τις προσπάθειές τους για την επόμενη και βλέπουν  τι μπορούν  να διορθώσουν  για να είναι  η επόμενη χρονιά πιο προσοδοφόρα από την προηγούμενη. Και φυσικά να είναι καλύτερη για τους επισκέπτες τους, να μεταφέρουν  καλύτερα και η εικόνα της περιοχής και να βελτιώνεται συνεχώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Παρασχούδης.

ΓΙΟΡΤΗ

Χθες στις 10.30 το πρωί το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη»  διοργάνωσε  μία γιορτή σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρός της κ. Ανέστης Δημητριάδης σημείωσε πως προσφέρθηκαν  κρασί και μεζέδες στα μέλη των ΚΑΠΗ μετά μουσικής.

Συγκεκριμένα το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» αποφάσισε και διοργάνωσε   μια γιορτή  για τα άτομα των ΚΑΠΗ μέσα στους χώρους του, στις 10.30 το πρωί, σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας με προσφορά κρασιού, εδεσμάτων και λαϊκής μουσικής.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ

Με αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχιση της πολυετούς δημιουργικής τους διαδρομής, άνοιξε η αυλαία της διαχειριστικής – πολιτιστικής περιόδου 2022-23, για το σύνολο των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρας». Με πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κέντρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου, ένας κοινός αγιασμός στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνος, καθώς και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης,  εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής του Πολιτιστικού Κέντρου «Πυθαγόρας», σημείωσε ότι αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά για όλους, το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια ο «Πυθαγόρας» θα ξαναποκτήσει ζωή.

ΕΚΛΟΓΗ

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Επαγγελμτοβιοτεχνών Καβάλας δηλώνει ότι ο  Αντιπρόεδρος της κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης εκλέχτηκε στο Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Προερχόμενος από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης θα αντιπροσωπεύει την Ομοσπονδία Καβάλας Πανελλαδικά από θέση ευθύνης. Η εκλογή του είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικά έντονης κινητικότητας της Ομοσπονδίας Καβάλας η οποία αναγνωρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κο Γιώργο Καββαθά, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χατζηχρήστος.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Θασιακή Ένωση καβάλας   θα διοργανώσει  ημερίδα

με θέμα «Πρόσφυγες Καβάλας και Θάσου (1922-1924)».

Η εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί στη “Μεγάλη Λέσχη”

το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου  στις  10.00 π.μ.

και εντάσσεται στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Καβάλας

για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Σύλλογος Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Καβάλας διοργανώνουν  εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου  και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από  τις 17:00- 21:00 στο χώρο της Εκδήλωσης, Δημ. θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», θα εκτίθενται ζωγραφικά έργα μαθητών αφιερωμένα προς τους εκπαιδευτικούς τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τη διεύρυνση των δρομολογίων του προς την Πανεπιστημιούπολη ανακοίνωσε το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο πρόεδρός του κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σημείωσε ότι από τη Δευτέρα θα ισχύσουν τα νέα χειμερινά δρομολόγια σε μεγάλους προορισμούς όπως στο Νοσοκομείο και την Κηπούπολη και για την διευκόλυνση των φοιτητών.

Συγκεκριμένα το Αστικό ΚΤΕΛ πύκνωσε κάποια δρομολόγια  καθώς κάθε 15 λεπτά έχει δρομολόγιο για το Νοσοκομείο τα πρωινά και κάθε 20 λεπτά τα απογεύματα. Επίσης, η γραμμή της Κηπούπολης, επειδή  αναμένονται οι  φοιτητές, θα έχει κάθε 2-5 λεπτά, ανάλογα με τη συχνότητα που μπαίνουν οι επιβάτες.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μία σημαντική προσπάθεια αγγίζει το τέλος της και έτσι επίκειται η έκδοση της απόφασης για την καταβολή ενίσχυσης τύπου deminimis στους αμπελουργούς που παράγουν επιτραπέζια σταφύλια στην περιοχή μας εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσε η αφενός η πανδημία του Covid-19 και αφετέρου τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που ακολούθησαν (καραντίνα, κλειστά καταστήματα, ξενοδοχεία, αλλαγές προτιμήσεων καταναλωτών κλπ).

Με την απόφαση αυτή θα καταβληθεί στην περιοχή μας ένα σημαντικό ποσό που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ (αντί των 2  εκατομμυρίων που αρχικά είχαμε αναφέρει). Η ανά στρέμμα καταβολή αναμένεται να υπερβεί τα 170 ευρώ και θα καλυφθούν οι ποικιλίες: Βικτώρια, Σουλτανίνα, Ιτάλια, Μοσχάτο Αμβούργου & Red Globe.

Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συνδρομή του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καβάλας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονίες: Αφύπνιση και Δράση», σήμερα στις 6 το απόγευμα  στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι αφενός η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της βίας κατά των γυναικών και ειδικότερα  της γυναικοκτονίας, που αποτελεί την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας και αφετέρου η κινητοποίηση σε δράση κάθε πολίτη  μέλους της κοινωνίας για την προστασία των θυμάτων  και η εγρήγορση για την  αποτροπή εκδήλωσης αντίστοιχων φαινομένων.

Η ΑΔΕΔΥ

Το  Νομαρχιακό Τμήμα της    Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Ν. Καβάλας   καλεί τα μέλη του,   στην   Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και την διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας,  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην αίθουσα Νικόλαου Μάρτη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η έναρξη της διαδικασίας είναι στις 5 το απόγευμα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τον Επιμελητήριο Καβάλας, με ανακοίνωση του  ενημερώνει για την πράξη του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, «Στοχευμένα Προγράμματα Κατάρτισης και Πιστοποίησης για Εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα», με κωδικό MIS 5035147, η οποία στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση 1.280 εργαζόμενων (με σχέση εξαρτημένης εργασίας) ή εποχικά εργαζόμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή την επιχείρηση που απασχολούνται.  Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) υλοποιεί δύο προγράμματα κατάρτισης 80 ωρών έκαστο, που αφορούν τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα Στέλεχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ασφαλούς Χρήσης Χημικών Αποβλήτων και Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου και Εξωστρέφειας.

Ο κάθε ωφελούμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο θεματικό αντικείμενο. Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 400 ευρώ (μείον τις νόμιμες κρατήσεις).

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.