Σχόλια….

ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ

Το θέμα της κατάρρευσης του τοιχίου στο δρόμο του Παληού στην τοποθεσία Γλάστρες απασχόλησε προχθές τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Βαγγέλη Παππά που ζήτησε διευκρινίσεις. Ο αντιδήμαρχος κ. Τουλκίδης εξήγησε πως εργολάβος που εκτελούσε εργασίες σε παρακείμενο οικόπεδο επηρέασε τα θεμέλια του τοιχίου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ενώ παρέσυρε και το οδόστρωμα. Σημείωσε δε πως η ζημία είναι πάρα πολύ μεγάλη, ενώ αποδείχθηκε πως το υπέδαφος ήταν σαθρό, οπόταν αποφασίστηκε να γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή κατασκευή του δρόμου. Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας εκπόνησε μια στατική μελέτη του τοιχίου, ενώ ο εργολάβος που προκάλεσε τη βλάβη ανέλαβε πλήρως την ευθύνη ανακατασκευής του τοιχίου. Μάλιστα έγινε επίσπευση προς τον εργολάβο να ολοκληρώσει το έργο άμεσα, ώστε να μην ασχοληθεί με κάποια άλλη εργασία στο μεσοδιάστημα, κι αμέσως μετά ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Σύμφωνα με τον κ. Τουλκίδη οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με πολύ γοργούς ρυθμούς.

ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟ

Πάντως στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθυστέρησαν για να παραστούν στην συνεδρίαση για περίπου μισή ώρα και κατέφθασαν σχεδόν μαζί. Ούτε

συνεννοημένο να ήταν…

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

Από την άλλη ο πρώην δήμαρχος κ. Σιμιτσής απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου του Σώματος κ. Γραμμένου τον αποκάλεσε γελωτοποιό προκαλώντας την δικαιολογημένη έκρηξη του προέδρου.  Νωρίτερα στην παρατήρηση του κ. Σιμιτσή ότι θα πρέπει να αστυνομεύεται το Παληό λόγω των έργων ο κ. Γραμμένος αστειευόμενος τόνισε πως θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα τροχονόμου η Δρακονάκη και αυτό προκάλεσε το προσβλητικό σχόλιο του κ. Σιμιτσή.  Ο οποίος ούτε καν ανακάλεσε τα περί του γελωτοποιού. Κρίμα..

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Από την άλλη την Πέμπτη το πρωί ο κ. Σιμιτσής ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα γίνουν οι σχετικές διαδικασίες στη παράταξη τους για την εκλογή του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλείς της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο ίδιος θα είναι υποψήφιος σε αυτή την διαδικασία.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Χθες ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Γιώργος  Φιλόσογλου σχολίασε θέλουν ως αντίπαλο τον κ. Σιμιτσή, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα τον ξανακερδίσουν!

ΘΑΣΟΣ

Την ανάγκη δημιουργίας γραφείου έκδοσης πολεοδομικών αδειών στον Δήμο Θάσου επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Πλαφαδέλης. Το πρόβλημα συνίσταται στην έλλειψη μηχανικών ενώ σύμφωνα με τον κ. Πλαφαδέλη δεν προβλέπονται προσλήψεις μηχανικών για τους δήμους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με επιστολή τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Λεμονίδης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους εγκαλούν να έρθουν κοντά στα προβλήματα των επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη οι βουλευτές είναι άφαντοι από τα προβλήματα της αγοράς και των επαγγελματιών.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος δεν εφαρμόζει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. καθώς περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης. Ο κ.   Μαρκόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει  μια άποψη η οποία έχει διατυπωθεί από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας η οποία αναφέρει ότι πρέπει  να περιμένουν  πριν από οποιαδήποτε ενέργεια την απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο,  αυτό  εφαρμόζει η υπηρεσία και αναμένουν την    απόφαση του ΣτΕ.

ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ

Σε φάση ανθοφορίας βρίσκονται τα ελαιόδεντρα στην περιοχή του π. Δήμου Ορφανού, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Τομέα Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Κώστα Παπαμερή.  Μάλιστα σε καλό δρόμο βρίσκονται  και οι αμπελοκαλλιέργειες..  Θετικά λοιπόν τα μηνύματα για τις καλλιέργειες της περιοχής.

ΑΓΩΝΑΣ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της περιοχής Τεναγών Φιλίππων σε ότι αφορά την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών κ. Θέμη Καλπακίδη. Ο κ. Καλπακίδης επανέλαβε ότι δεν κάνουν πίσω στο θέμα της αλλαγής όδευσης και περιμένουν από τη εταιρεία να υποχωρήσει..

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Όπως έχει διαπιστωθεί ξεκάθαρα τα αστικά λεωφορεία δεν προκαλούν το παραμικρό πρόβλημα στην οδό Βενιζέλου, στο τμήμα το οποίο, μονοδρομήθηκε.  Αυτή την στιγμή έχουν επανέλθει 4 γραμμές στην οδό Βενιζέλου και καλό θα είναι να επανέλθουν και οι υπόλοιπες για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  ΑΘΗΝΑΣ

Με την προσδοκία αύξησης του τουρισμού συμμετέχει  στην τουριστική έκθεση της Αθήνας από χθες   έως τις 21 Μαΐου   αποστολή τόσο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια»  όσο και από τον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σκοπός της αποστολής  είναι να μεταφέρει τα πλούτη που κρύβει η περιοχή της Καβάλας  στην Αθήνα στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καβάλας  συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτή την έκθεση.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο πλαίσιο του  Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Καβάλας όπου συμμετέχουν 20 ομάδες με 250 περίπου αθλούμενους χωρισμένες σε 2 ομίλους των 10 ομάδων,  διοργανώνεται φέτος ένας αγώνας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το All Star Game 2017, με στόχο την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων εργαζόμενων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.  Στον αγώνα αυτό θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι παίκτες των δύο Ομίλων. Το All Star Game 2017 θα διεξαχθεί στην Καλαμίτσα, στο κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 5:00’ το απόγευμα.

Στο ημίχρονο του αγώνα θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Τριπόντων, στον οποίο θα λάβουν μέρος οι οκτώ καλύτεροι σουτέρ του Εργασιακού Πρωταθλήματος.

Θα γίνει επίσης και η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

ΦΑΝΕΛΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του σκοπού του All Star Game 2017 εκδόθηκαν 10 χιλιάδες εισιτήρια-λαχνοί του ενός ευρώ. Εκατόν σαράντα επιχειρήσεις και φορείς του νομού έγιναν δωροθέτες της προσπάθειας αυτής, προσφέροντας τα δώρα που θα κερδίσουν οι λαχνοί.

Παράλληλα, βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, μέσω του λογαριασμού του Εργασιακού Πρωταθλήματος στο FACEBOOK, φανέλες σημαντικών αθλητών του basketball, όπως του Νίκου Γκάλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη, του Μπάνε Πρέλεβιτς, Ματ Λοτζέσκι και Βασίλη Σπανούλη, υπογραμμένες από τους ίδιους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.