Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΙΟΔΙΑ

Γεμίσαμε διόδια πλέον στην Καβάλα. Χθες λειτούργησαν και αυτά στον Άγιο Ανδρέα στο ρεύμα για Θεσσαλονίκη. Πληρώνουμε τώρα διόδια και για το επαρχιακό οδικό δίκτυο!!! Κάτι που είναι παράνομο.

ΤΡΕΝΑΚΙ

Αυτό το τρενάκι για την Παναγία μήπως πρέπει να το αποσύρει ο Δήμος Καβάλας;

ΡΩΤΑΝΕ

Πολλοί ρωτάνε από τώρα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ακούγονται επιδοτήσεις.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο της έκθεσης SEREXPO 2022 προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης B2B συναντήσεων με βουλγαρικές επιχειρήσεις που θα έχουν παρουσία στη SEREXPO, στο πλαίσιο της υλοποίησης διασυνοριακού προγράμματος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από τις 13.00 και μετά.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί σήμερα  για την Αναδοχή στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης  στις 6 το απόγευμα έναντι δημαρχείου Καβάλας . Την ημερίδα διοργανώνει το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Πρόνοιας  Καβάλας.    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ  κ. Αναστασία Τζαμπαζή  ο σκοπός της ημερίδας  είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ουσιαστικός.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής  του Θέμη Κελέκη, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας πραγματοποιήθηκαν  χθες στις 8 το βράδυ. Μία έκθεση αφιερωμένη στα 65 χρόνια της εικαστικής προσφοράς του Θέμη Κελέκη στην καριέρα του ενώ οι ώρες λειτουργάς είναι  από τις 10 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 6 το απόγευμα με 9.30 το βράδυ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Η Θρακική Εστία Ν. Καβάλας θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί Αγιασμό και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών και των φίλων της Θρακικής Εστίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καβάλας, για τη νέα πολιτιστική περίοδο 2022 -2023. Ο πρόεδρος  κ. Νίκος Τσουμπάκης και το  Διοικητικό συμβούλιο καλεί τα μέλη και τους φίλους της Θρακικής να παραβρεθούν στον Αγιασμό, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η φετινή πολιτιστική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε δράσεις και εκδηλώσεις.

ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνο Πεφάνη, τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη και Ποιότητας Ζωής, Κυριάκο Σταυρίδη και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη, παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε  στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων Καβάλας.  Ο κ. Μουριάδης συνεχάρη τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων για την προσφορά τους στον τομέα του Πολιτισμού και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα βρίσκεται στο πλευρό τους στις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ξεκίνησαν  οι   εγγραφές  για  το   Σχολείο   Δεύτερης  Ευκαιρίας    Καβάλας   για   το   σχολικό   έτος    2022-2023.  και  θα  διαρκέσουν   όλο   το   Σεπτέμβριο .  Οι   εγγραφές   γίνονται   καθημερινά   στο   γραφείο   του   Σ.Δ.Ε.  Καβάλας,  στο  κτίριο  του  6ου  ΓΕ.Λ.  Καβάλας,  στην  οδό  Χρυσοστόμου   Σμύρνης  10   (περιοχή   Ραψάνη)   από   τις   4.30   το    απόγευμα   έως   τις  20.15.   Η  εγγραφή  μπορεί  να  γίνει  και  με  τηλεφωνική  επικοινωνία  στο    τηλ.:  2510-245001,  ή στο  mail:  mail@sde-kaval.kav.sch.gr. Το    Σχολείο   Δεύτερης   Ευκαιρίας   απευθύνεται  σε  ενήλικες  18  ετών  και  άνω  και  χορηγεί  Απολυτήριο    Γυμνασίου    σε    δύο    σχολικά    έτη.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙ

Μειωμένη παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση για τα ΤΑΞΙ της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurotaxi κ. Γεράσιμο Τερλάκη ευτυχώς η επιβατική κίνηση μειώνεται σταδιακά. Παράλληλα προβληματίζονται για το ενεργειακό που αποτελεί αγκάθι για τα οικονομικά τους. Συγκεκριμένα επεσήμανε  ότι η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι αλλά αυτό γίνεται ομαλά και χωρίς κάποια απότομη πτώση. Γνωρίζουν  ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος και  αναμένουν να ενημερωθούν   τι θα γίνει και με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι νωρίς ακόμη για να  καταλάβουν  τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο κ. Τερλάκης υπογράμμισε με έμφαση ότι το μεγάλο τους  αγκάθι είναι το ενεργειακό από το οποίο επηρεάζονται άμεσα.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Together in Sport», ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη ΜΕΤΑδραση και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνουν στην Καβάλα την αθλητική δράση «Μαζί στον Αθλητισμό»!  Καλούνται όλα τα παιδιά, ηλικίας 7-15 ετών, να λάβουν μέρος στη δράση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου  από τις 17:30 εως τις 21:00, στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στο πάρκο Φαλήρου (για τη συμμετοχή κάθε παιδιού, προηγείται η εγγραφή του στη Γραμματεία που θα βρίσκεται στην είσοδο και η συναίνεση από τον γονέα).  Το γήπεδο μπάσκετ ανακατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Together in Sport» και παραδίδεται στον Δήμο Καβάλας για τη χρήση του από όλο τον πληθυσμό. Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα παιδιά θα παίξουν αθλητικά παιχνίδια καλαθοσφαίρισης υπό τον συντονισμό έμπειρων προπονητών.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερα θετική ήταν η φετινή τουριστική περίοδος για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για τον Τουρισμό κ. Θανάσης Τσώνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προβάλλουν ιδιαίτερα την Θάσο και την Σαμοθράκη. Η  τουριστική σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Περιφέρεια , ωστόσο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά, όπως και τα πρώτα νούμερα που έρχονται στην κατοχή τους όπως ανέφερε. Σημείως δε ότι παρατηρείται μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, υπάρχει ακόμη κινητικότητα στην περιοχή κι αυτό τους  χαροποιεί και τους  δικαιώνει. Φέτος ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές, ειδικά για τα δύο νησιά της Περιφέρειας, τα Θάσο και τη Σαμοθράκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *