Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ

Απίστευτο έγκλημα στην Χρυσούπολη! Συγκεκριμένα όπως αναφέρουμε και στο πρωτοδσέλιδο μας, χθες το πρωί δολοφονήθηκε 52χρονος εργαζόμενος σε λατομική επιχείρηση μαρμάρων στην Χρυσούπολη.  Ο δράστης τον εντόπισε  στο πίσω μέρος της επιχείρησης και τον αιφνιδίασε  πυροβολώντας από ότι φαίνεται από κοντινή απόσταση με καραμπίνα. Από μαρτυρίες κατοίκων ο 52χρονός ήταν πολύ αγαπητός στην Χρυσούπολη και ήταν πατέρας 2 παιδιών..

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος  είχε  στήσει καρτέρι θανάτου έξω από την επιχείρηση όπου εργαζόταν ο 52χρονος. Ο άτυχος άνδρας, όπως κάθε πρωί πήγε στην εργασία του και την ώρα που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του δέχτηκε  τα πυρά του δράστη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν ένα από τα παιδιά του θύματος είχε εισαχθεί φέτος στο Πανεπιστήμιο ενώ η σύζυγός του αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικά…..

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης  βράβευσε  χθες  και ώρα 11:00, στο γραφείο του, τρεις αθλητές αντισφαίρισης/μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας που διακρίθηκαν σε Ευρωπαϊκά Τουρνουά, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

ΦΩΤΙΕΣ

Ικανοποιητική ήταν μέχρι σήμερα η εικόνα με τις δασικές πυρκαγιές στο νομό Καβάλας. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Κυριάκος Μανδρανής σημείωσε ότι η μόνη μεγάλη φωτιά ήταν στην Ποταμιά Θάσου που αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Άλλωστε και η φωτιά στο Ραχώνι ήταν ασήμαντη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο ηπειρωτικό μέρος του νομού Καβάλας δεν είχαμε συμβάντα δασικών πυρκαγιών τα οποία να είναι άξια λόγου. Παρ’ όλα αυτά είχαμε το συμβάν στην Ποταμιά της Θάσου που έκαψε περίπου 2300 στρέμματα κι ήταν το μόνο που μας κινητοποίησε έντονα φέτος το καλοκαίρι. Ήταν μια χρονιά αρκετά καλή σε επίπεδο βροχοπτώσεων, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, που διατήρησε την επικινδυνότητα σε χαμηλά επίπεδα».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίασε προχθές εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στον ΑΟΚ αλλά και παραχώρηση γηπέδων ποδοσφαίρου και Κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Καβάλας στα αθλητικά σωματεία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης εξήγησε τον λόγο του κατεπείγοντος.

Πιο συγκεκριμένα είπε πριν το Συμβούλιο ότι «ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης είναι ότι πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις κάποιων γηπέδων σε ομάδες. Αποτελεί τυπική διαδικασία αλλά επισύρει από πίσω της άλλες διαδικασίες. Την Τετάρτη ήρθε Εγκύκλιος από το Υπουργείο για να ρυθμίσει κάποιες τέτοιες διαδικασίες. Μια μέρα πριν, ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις των ομάδων για να μπορέσουμε εμείς να τους παραχωρήσουμε τα γήπεδα, κάτι σαν ενοικίαση για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που έπρεπε να καλυφθούν και το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται διότι το προσεχές Σαββατοκύριακο οι ομάδες έχουν αγώνες».

ΠΕΡΑΣΑΝ

Τελικά οι παραχωρήσεις των γηπέδων εγκρίθηκαν έστω και με πλειοψηφία.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Η Επιτροπή για τις Παραλίες όπου συμμετέχει και ο  Δήμος Καβάλας συνεδρίασε την Τετάρτη και κατέληξαν σε ποιες πολυσύχναστες παραλίες θα υπάρχουν ναυαγοσώστες. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης ανέφερε ότι θα μειωθούν κατά έναν οι ναυαγοσώστες στο Παληό και θα ενισχυθεί με έναν η Καρβάλη, από την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «συνεδρίασε τέλη Αυγούστου η τριμελής Επιτροπή, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια και Δήμος  Καβάλας, έγιναν οι προτάσεις και καταλήξαμε πού θα υπάρχουν ναυαγοσώστες το 2023. Προς το παρόν χωρίς την Καλαμίτσα θα είναι 7. Δηλαδή, στο Κικαμπού, τις Γλάστρες, το Ναυαγό, στις Εκκλησίες, σύνολο 4 στο Παληό, καθώς και στη Ραψάνη, στο Περιγιάλι και την Καρβάλη. Η απόφαση στα πιο πολλά ήταν ομόφωνη οπότε καταλήξαμε να υπάρχουν ναυαγοσώστες σ’ αυτά τα σημεία. Η αλλαγή είναι ότι στην ευθεία στις Εκκλησίες θα έχει έναν αντί για δύο αφού η ακτή δεν ήταν πολυσύχναστη και θα πάει ένας στην Καρβάλη που παρατηρήθηκε αύξηση των τουριστών στα καταλύματα και τις παραλίες».

ΕΝΑΡΞΗ

Τον καθιερωμένο αγιασμό θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου  στις 18:30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας, κηρύσσοντας, παράλληλα και την έναρξη της φετινής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και εγγραφές στα τμήματα του Συλλόγου. Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός για εγγραφές από Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-20:00, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου 2022.

ΚΑΙ ΔΩΡΟ

Τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  το στέλεχος της Λέσχης Φίλων Vespa Καβάλας, Νίκος Δοξάκης, για να τον ευχαριστήσει για την συνδρομή του Δήμου Καβάλας στη 36η Πανελλαδική Συνάντηση Ιδιοκτητών Vespa, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Δοξάκης πρόσφερε στον κ. Μουριάδη ένα συμβολικό δώρο, ενθύμιο της Διοργάνωσης.

ΜΗΝΥΜΑ

Με «φόντο» τη ραγδαία αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει μια νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει να θυμίσει σε όλες και σε όλους ότι «κανείς δεν είναι μόνος».

Μέσα από ένα σύντομο βίντεο, η ψυχολόγος και ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης Στέλλα Αργυρίου και η υπεύθυνη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας απευθύνονται στους δημότες.

«Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η βία δε θα έπρεπε να έχει θέση. Δυστυχώς όμως την συναντάμε δίπλα μας καθημερινά καθώς έχει πολλές μορφές και διαφορετικά πρόσωπα. Δώσε σημασία στα πρώτα σημάδια της. Ο Δήμος Καβάλας, δηλώνει απερίφραστα ότι τάσσεται κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται και παρακινεί τα θύματα να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του», επισημαίνεται στο μήνυμα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται σήμερα στην Καβάλα, στο  Ακόντισμα στην Καρβάλη, για μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από τον νέο του δίσκο «ΚΟΛΙΜΠΡΙ». Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν «μοιραζόμαστε», «εκφραζόμαστε» και «επικοινωνούμε» η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.

Μια… σπονδή στην παράδοση και στο συναίσθημα, μια γιορτή όπου σκηνή και κοινό δεν ξεχωρίζουν, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, με το πρώτο ραντεβού να έχει αναβληθεί και τα εισιτήρια να ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *